Spring naar bijdragen

Feestend klooster gesloten


Aanbevolen berichten

[preview]Paus Benedictus XVI heeft het beroemde, eeuwenoude cisterciënzerklooster gesloten dat is verbonden aan Santa Croce in Gerusalemme, een van de zeven pelgrimskerken van Rome.[/preview] De monniken die er een te frivole levensstijl op nahielden, worden verdeeld over andere kloosters.

Op videosite Youtube was een filmpje te zien van een non die vroeger nachtclubdanseres was. Zij voerde in het klooster een moderne dans op met een crucifix. Ook nodigde het klooster gasten uit zoals de Amerikaanse zangeres Madonna die in het Vaticaan niet als 'politiek correct' worden beschouwd.

Niet bevorderlijk voor spiritueel leven

Ook was er in het in 1561 gestichte klooster sprake van mondain leven, zoals bijeenkomsten van de Amici di Santa Croce, een club van de Romeinse adel voorgezeten door een nazaat van Karel de Grote. Volgens een onderzoekscommissie van het Vaticaan was het komen en gaan van de vele gasten niet bevorderlijk voor het spirituele leven dat monniken geacht worden te leiden.

Zakelijk succes ook niet gewaardeerd

De zakenpraktijken van de monniken waren ook niet pluis. Zij verdienden veel aan toeristen en pelgrims die in Rome de "tour van de zeven kerken'' maken. Zo werden in de kloosterwinkel producten verkocht zoals peperdure groente die zogenaamd uit de moestuin van het klooster afkomstig was. Maar de krant La Stampa onthulde dat de monniken de groente gewoon uit een nabijgelegen winkel haalden.

Spijkers

Santa Croce in Gerusalemme is een van de oudste en meest prestigieuze kerken van de Eeuwige Stad. Er worden relikwieën bewaard zoals een stuk van het kruis van Christus en een van de spijkers die volgens de overlevering bij de kruisiging zijn gebruikt.

Bron: Bnr.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid