Spring naar bijdragen

Spotprent over misbruik gestolen uit museum


Aanbevolen berichten

[preview]Uit het Limburgs Museum in Venlo is donderdag de spotprent gestolen waarmee Peter van Straaten de Inktspotprijs 2010 won.[/preview] Het is een prent van een jongetje op zijn knieën met het kruis van Jezus in zijn achterwerk.

De dader nam de lijst onder de arm en wandelde ermee naar buiten, zei een woordvoerder van het museum zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.

In de gestolen lijst zat nog een andere tekening van Van Straaten over seksueel misbruik in de kerk. De tekeningen waren te zien op een expositie over spotprenten in het Limburgs Museum.

Het museum heeft aangifte gedaan. Hoofd collecties Ad van Pinxteren zei zaterdag zich voor te kunnen stellen dat mensen gegriefd zijn door zo'n prent. "Maar dit soort acties vind ik een slechte zaak voor de democratie", zei hij.

De diefstal is vastgelegd door een camera in het museum. De opname ligt inmiddels bij de politie.

De afbeelding is hier te bekijken[/url]

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid