Spring naar bijdragen

Sekte gelooft dat Poetin een moderne Paulus is


Aanbevolen berichten

De relatie tussen Ruslands heersers en God gaat vele jaren terug. Alexander Nevski werd heilig verklaard voor het verdrijven van invasies van de Heilige Moeder Rusland, terwijl Nikolai II en zijn familie zijn erkend als heilige passie-dragers door de Orthodoxe kerk.

Maar geen levende leider werd aanbeden door een religieuze groep, tot nu toe. Een sekte die de Russische premier Vladimir Poetin vereert is gestart in het dorp Bolsjaja Yelnia in de buurt van de Wolga.

Poetin is Paulus herboren

De sekte werd gesticht door een vrouw, die zichzelf moeder Fotina noemt, ze leert dat Poetin Paulus was in zijn vorige leven, en nu samen met zeven andere herboren apostelen de bestrijding aangaat van de antichrist, meldt Interfax.

"Volgens de Bijbel, was de apostel Paulus op de eerste plaats een militaire commandant", vertelde de sekte oprichter Sobesednik.

"In zijn dagen bij de KGB, deed Poetin ook nogal onrechtvaardige dingen. Maar zodra hij president werd, was hij doordrongen van de Heilige Geest, en net als de apostel, begon hij zijn kudde te wijden", zei ze.

Fotina beweert dat ze Vladimir Poetin heeft gekend sinds hij Vladimir I van Kiev was (die het dan heidense Rusland bekeerde naar het christendom in 988), en zij was Olga van Kiev, Vladimir's grootmoeder.

Populaire sekte met Sovjet-smaak

"De mensen komen massaal naar haar toe. Nu zijn er minder, maar eerder stond de hele weg vol met geparkeerde auto's - allemaal mooie auto's, met nummerplaten uit verschillende regio's", zei een lokale inwoner.

De sekte adepten zingen zelfs het Sovjet kinderlied Pust Vsegda Budet Slontse (Laat de zon voor altijd schijnen) als psalm, en luisteren naar missen zittend op een tapijt.

De groepering heeft zelfs iconostase met een portret van Vladimir Poetin.

Lees verder: Moscow News

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid