Spring naar bijdragen

Zwitserse katholieken delen condooms uit


Aanbevolen berichten

Als onderdeel van een anti-Aids-campagne delen rooms-katholieken van een parochie in Lucerne (Zwitserland) deze week condooms uit. Een omstreden actie, want het officiële beleid van de Rooms-Katholieke Kerk is gericht tegen condooms. Niet iedereen is daarom blij met de Zwitserse actie.

Dat melden Zwitserse media. "Vergeetachtigheid is besmettelijk. Bescherm uw naaste zoals uzelf". Met dit motto willen de parochianen met name jongeren bewust maken van de gevaren van de seksueel overdraagbare ziekte Aids. De pastoor laat weten dat het onethisch is om bij een anti-Aids-campagne condooms buiten beschouwing te laten.

Het bisdom Basel waar de parochie in Lucerne onder valt, heeft niet gereageerd op de campagne. Het naastgelegen bisdom Chur is echter niet blij en wil dat de distributie van condooms stopt. Zij ziet liever dat de campagne voorlicht over gezonde seksuele relaties.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites

copper2.gif

Slecht van ze, als geloof in wereldse gebruiken sterker is dan je traditionele geloof dan moet je als gemeente geestelijke hulp zoeken, of breken met de hiërarchie die de traditie bepaalt. Als deze foute gedachten zich gaan verspreiden over andere katholieken kunnen de gevolgen enorm zijn voor de andere gemeenten en de Traditie. Zo meteen gaan ze seks voor het huwelijk ook niet meer zo serieus nemen en is het einde zoek! mondhouden.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid