Spring naar bijdragen

Ruig rapduo bekent: Wij zijn christenen


Aanbevolen berichten

[preview]Als je het Evangelie wilt verkondigen, moet je aansluiting zoeken bij je doelgroep. Maar hoe ver ga je daarin? Een opmerkelijk bericht over de Insane Clown Posse, een Amerikaans rapduo, laat zien dat sommigen wel heel ver gaan.[/preview]

Zo ver, dat het grootste deel van de fans flink geschokt is en zich bedrogen voelt. En dat zijn fans die niet zo snel ergens ondersteboven van zijn. De Insane Clown Posse is bekend vanwege de shockerende teksten, de griezelige maskers en de fans zelf. De liefhebbers van de muziek en de ruige teksten, worden Juggalos genoemd en staan bekend om hun gewelddadige optredens. Het rappersduo werd in verschillende steden geweigerd, omdat de fans zich schuldig maakten aan openbare dronkenschap, straatgeweld en betrokken waren bij bende-oorlogen en het neersteken van willekeurige voorbijgangers.

Geschokt

Het grote nieuws dat de fans begin juni van dit jaar zo heeft geschokt, was de mededeling van de rappers dat ze ‘evangelical christians’ zijn en dat ze dat altijd al geweest zijn. Het laatst uitgebrachte nummer van de band vertellen zij hun fans wat ze in hun eerdere nummers door middel van verborgen boodschappen al bekendmaakten: ze volgen God en hopen dat al hun fans Hem ook zullen vinden.

De rappers hebben hun ware identiteit twintig jaar lang verborgen gehouden. “Je moet hun taal sprekenâ€, zegt Violent J. tegenover de Columbian. “Je moet hun interesse wekken, hun vertrouwen winnen en met ze in gesprek gaan; laten zien dat je een van hen bent. Dat je ‘van de straat’ komt en hen begrijpt. Uiteindelijk kun je dan vertellen dat God je heeft geholpen.â€

Ophef

Het nieuws heeft onder de fans, maar ook onder de critici, voor heel wat ophef gezorgd. Dat er ook zoveel negatieve reacties zouden komen, hadden Violent J. en Shaggy 2 Dope niet verwacht. In een interview met Jon Ronson rekenen ze verbaal af met hun criticasters; in de taal die men van hen gewend is.

Het nieuws over de ‘bekentenis’ van het duo kwam in juni al naar buiten, maar hield de gemoederen dit weekend weer flink bezig door het interview in de Engelse krant The Guardian.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Opmerkelijk dat dit opeens nieuws is in Amerika. In 2002 gaf ICP in het nummer 'Thy Unveiling' (in het artikel 'het laatst uitgebrachte nummer genoemd, terwijl er sindsdien toch al aardig wat albums uit zijn gekomen) al aan dat ze God volgden en dat hun volgers dat ook zouden moeten doen ('through this we follow God, we've always been behind Him. The Carnival is God and let all Juggalo's find him').

Sindsdien zijn daar al hele sites aan gewijd (bijvoorbeeld Juggalo Faith, waar ook hele preken en getuigenissen op staan (zie ook link ).

Alle CD's van ICP bevatten (al dan niet beter) verborgen (bijbelse) boodschappen en dat is al jaren bekend.

Overigens moet daar bij vermeld worden dat de leefstijl van beide heren niet echt christelijk te noemen is (Violent J heeft bijvoorbeeld al meerdere keren in de gevangenis gezeten wegens geweldpleging).

Maar goed, het helpt wel. Ik ken wel verhalen van mensen die (mede) door ICP naar God zijn getrokken (ondergetekende bijvoorbeeld).

En fijn dat mijn tattoo (ICP logo) nu aan te merken is als een christelijke tattoo widegrin.gif

Whoop Whoop!!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid