Spring naar bijdragen

Taize Nederland definitief voorbij


Aanbevolen berichten

Met een viering in de Grote of Laurentiuskerk in Rotterdam is zondag de Europese Jongerenontmoeting van Taizé in Rotterdam afgesloten. De laatste Taizé-broeders vertrokken hierna weer naar Frankrijk.

Tussen 28 december en 1 januari trok het oecumenische evenement maar liefst 18.000 jongeren uit heel Europa. In Ahoy kwamen zij bij elkaar voor gezamenlijke vieringen en overdenkingen. De jongeren zijn inmiddels weer teruggekeerd naar hun eigen land. Nu vertrekken ook de broeders en komt het evenement in Rotterdam tot een einde.

Zowel Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk en bisschop Ad van Luyn van Rotterdam spraken zondag de Taizé-broeders toe. Het evenement in Rotterdam was een initiatief van zowel de Protestantse Kerk als de Rooms-Katholieke Kerk.

In 2011 worden de Taizé-dagen aan het einde van het jaar gehouden in Berlijn. De jongeren die niet zo lang kunnen wachten, kunnen afreizen naar het Franse Taizé om daar een week lang met de broeders mee te leven. Jaarlijks weten zo’n 100.000 Europese jongeren de weg naar de gemeenschap te vinden.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid