Spring naar bijdragen

RK-Kerk heeft meer exorcisten nodig


Aanbevolen berichten

Het aantal Amerikaanse priesters dat een uitdrijvingsritueel ('exorcisme') kan uitvoeren is klein, terwijl de vraag er naar groeit. De Rooms-Katholieke Kerk in Amerika organiseerde daarom afgelopen weekend een trainingsweekend voor aankomende exorcisten.

Meer dan vijftig bisschoppen en zestig priesters namen deel aan de training, zo melden Amerikaanse media. Zij kregen vooral uitleg over wat het uitdrijvingsritueel inhoudt en wanneer het mag worden uitgevoerd. Dat laatste is vooral belangrijk omdat men bezetenheid door demonen moet kunnen onderscheiden van 'gewone' psychische aandoeningen.

Exorcisme was lange tijd alleen in Amerikaanse films populair, en niet in de Amerikaanse kerk. De vraag naar uitdrijvingsrituelen wordt echter groter, onder meer door het stijgende aantal migranten uit landen waar deze rituelen vaker voorkomen. Door het tekort aan exorcisten kom het nu nog te vaak voor dat een priester die het ritueel kan uitvoeren verre reizen moet maken. De kerk wil het liefst in elk bisdom een exorcist.

Exorcisme maakt deel uit van de christelijke traditie en komt ook voor in de gereformeerde kerken. Het is slechts zelden dat het ritueel uitgevoerd moet worden, zo laat de Amerikaanse kerk weten. Een priester die een goede opleiding heeft genoten, mag het ritueel uitvoeren, maar alleen na grondig overleg met zijn bisschop, inclusief een medische en psychische controle, om zo vast te kunnen stellen dat het om bezetenheid gaat.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid