Spring naar bijdragen

Egyptenaren betogen tegen religieus geweld


Aanbevolen berichten

[preview]Duizenden Egyptenaren demonstreerden vrijdag op het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro tegen de golf van religieus geweld in het Noord-Afrikaanse land.[/preview] De staatstelevisie toonde beelden van betogers die opriepen tot nationale eenheid.

Het Tahrirplein speelde een centrale rol in de volksopstand die leidde tot de val van de autoritaire president Hosni Mubarak in februari. Moslims en christenen demonstreerden toen zij aan zij voor meer democratie, hoewel de spanning tussen de bevolkingsgroepen in de voorafgaande maanden flink was opgelopen.

De laatste tijd is het religieus geweld weer opgelaaid. Afgelopen weekeinde kwamen in Caïro twaalf mensen om bij gevechten tussen moslims en leden van de koptische minderheid. De militaire raad die Egypte leidt sinds het vertrek van Mubarak, meent dat de onrust het werk is van mensen die het democratiseringsproces willen verstoren.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid