Spring naar bijdragen

Egyptisch leger laat kerk herbouwen


Aanbevolen berichten

Het Egyptische leger laat een door moslims in brand gestoken kerk in de buurt van Cairo weer opbouwen. Dat meldt de katholieke persdienst AsiaNews. Volgens AsiaNews zijn arbeiders maandag in opdracht van de regering begonnen met de wederopbouw van de kerk in het dorp Soul, 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. De anonieme bron van AsiaNews spreekt van een "gebaar van goede wil" van het leger tegenover de Koptische christenen.

Ongeacht islamitische protesten moet de kerk dezelfde afmetingen krijgen als zijn verwoeste voorganger. De Kopten toonden zich verheugd over het bericht. Toch hebben ze volgens AsiaNews aangekondigd door te zullen gaan met demonstreren voor gelijkberechtiging van christenen.

Woedende moslims staken op 5 maart in Soul de Koptische kerk en een aantal huizen van christenen in brand. Reden voor de aanval was de relatie tussen een Kopt en een moslima. Daarop kwam het in Cairo tot gewelddadigheden tussen moslims en Kopten. Volgens het Egyptisch Openbaar Ministerie kwamen daarbij 6 Kopten en 5 moslims om het leven. Meer dan 100 mensen raakten gewond.

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid