Spring naar bijdragen

Krakers na 25 jaar uit Heilig Hartkerk Breda


Aanbevolen berichten

[preview]De drie krakers van de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda moeten de kerk binnen drie dagen verlaten. [/preview]Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag beslist in het kort geding dat eigenaar Woonzorg Nederland tegen de krakers had aangespannen. De kerk, die sinds 1986 geen religieuze functie meer heeft, is sinds die tijd bewoond door krakers.

De drie huidige krakers moeten van de rechter de kerk binnen drie dagen ontruimen en verlaten. Doen zij dat niet, dan hangt hen per persoon een dwangsom van maximaal 5000 euro boven het hoofd. Woonzorg Nederland wil op zeer korte termijn met de restauratie van de gevel en de toren beginnen. Het is onduidelijk wat er met de rest van het gebouw moet gebeuren. Woonzorg wil de kerk gedeeltelijk slopen en huurwoningen bouwen. De gemeente wil het monument zoveel mogelijk behouden.

De krakers in de Heilig Hartkerk kondigden donderdagmiddag aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en zijn voor die tijd niet van plan weg te gaan. "We grijpen iedere mogelijkheid aan om de gedeeltelijke sloop van de kerk te verhinderen. Voor ons is het hele pand een rijksmonument en niet een deel ervan. We vinden het jammer dat de rechter het belang van Woonzorg Nederland zwaarder heeft laten wegen dan de cultuurhistorische waarde van de kerk voor Breda", aldus een van de krakers.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op donderdag 17 maart 2011 09:45:49 schreef Aviator het volgende:

Grappig! Ik vroeg me altijd af of die kerk niet op instorten stond, hij ziet er slecht onderhouden uit enz...

Wel beter dat de krakers eruit worden gezet en de kerk een opfrisbeurt kan krijgen.

Het zou alleen jammer zijn wanneer ze bv maar een gedeelte laten staan om er een of ander afzichtelijk modern complex aan vast te bouwen, ik heb dat een keer gezien met een oud klooster, de voorkant van het klooster bleef staan, een modern vormgegeven complex ernaast op het zelfde terrein, het was en is geen gezicht, de uitstraling van zo'n gebouw gaat er dan helemaal aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid