Spring naar bijdragen

Onderzoek tegen Vangheluwe ligt al maanden stil


Aanbevolen berichten

Het onderzoek van het parket van Brugge tegen ex-bisschop Vangheluwe ligt al maanden stil omdat het slachtoffer ook tegelijkertijd een klacht in Brussel heeft ingediend. Dat zei de Brugse procureur Berkvens maandag in de Kamercommissie Seksueel Misbruik.

De procureur zei ook dat het onderzoek van de computers van Vangheluwe niets heeft opgeleverd. Hij stelde ook dat hij geen onderzoeksrechter in de zaak heeft aangesteld omdat “de feiten van Vangheluwe met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn verjaard. Maar we hebben wel naar andere feiten van Vangheluwe gezochtâ€.

Berkvens liet verder nog weten dat het dossier-Vangheluwe in Brugge voorlopig al maanden stillligt omdat er in Brugge een opsporingsonderzoek van het parket loopt én in Brussel een gerechtelijk onderzoek bij onderzoeksrechter De Troy. Dat laatste onderzoek is opgestart door de klacht van Meester Van Steenbrugge namens het slachtoffer van Vangheluwe.

Procureur Berkvens: “Dat slachtoffer dacht dat hij er goed aan had gedaan om naar De Troy te stappen. Hij was blijkbaar niet goed ingelicht. Hij wist niet dat mijn opsporingsonderzoek dan stil zou liggen. Een gerechtelijk onderzoek gaat immers voor op een opsporingsonderzoek. Ik onderhandel nu al maanden met de procureur van Brussel hierover en hoop op een oplossingâ€.

De procureur zei ook dat hij nooit kerkelijke druk ervaren heeft in dossiers van seksueel misbruik van minderjarigen.

BRON: RKNIEUWS.NET

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid