Spring naar bijdragen

Asia is vogelvrij


Aanbevolen berichten

[preview]CREDIBLE.NL – Asia Bibi is een christelijke vrouw in Pakistan, land nummer 11 op de lijst van grootste christenvervolgers. In december 2010 werd zij als eerste vrouw veroordeeld tot de doodstraf wegens het beledigen van de profeet Mohammed.[/preview]

De Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK)maakte een korte documentaire over haar verhaal. Het vertelt de geschiedenis van een christelijke vrouw in een moslimland. Toen de vrouwen waarmee ze op het land aan het werk was haar water niet wilden drinken volgde er een ruzie. volgde er een ruzie. Asia zou toen Mohammed gelasterd hebben.

Vijf dagen later, wanneer moslims wraak willen nemen door haar gezicht zwart te verven en haar op een ezel een schandparade door het dorp te laten rijden komt de politie tussenbeide en arresteert haar.

De rechtszaak die daar op volgt leid tot doodstraf door ophanging.

Wereldwijd werd geschokt en woedend gereageerd. Zo heeft het CDA via de tweede kamer geprobeerd om haar vrijlating te bewerkstelligen, werd er geprotesteerd en werd haar verhaal groot in de media verteld.

Twee weken later verleent de president van Pakistan Asia gratie. Dit wekt de woede van de moslims in Pakistan op, dus zit Asia nog steeds gevangen. Ook heeft een imam een beloning van euro.png4500 uitgeloofd voor de gene die haar ombrengt.

Bekijk hier de 6 minuten durende documentaire.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid