Spring naar bijdragen

Paus steekt kerstboom aan


Aanbevolen berichten

Het Vaticaan heeft vrijdag de lichtjes van zijn traditionele kerstboom aangestoken. De boom groeide op een hoogte van 1.500 meter en werd 'zonder schade aan het bos' geveld, zei paus Benedictus XVI.

De 34 meter hoge spar is 93 jaar oud en komt uit Luson (Lüsen) in de Italiaanse Alpenstreek Alto Adige (Zuid-Tirol). Op een koude en natte avond lichtten honderden lampjes op tussen de gouden en zilveren kerstballen en de slingers waarmee de boom versierd is.

De spar blijft tot het einde van de kerstvakantie naast de kerststal in het midden van het Sint-Pietersplein staan, aldus de paus. 'De kerstboom verrijkt de symbolische waarde van het geboortetafereel, dat een boodschap is van broederschap en vriendschap, een uitnodiging tot eenheid en vrede, een uitnodiging om in ons leven en onze samenleving plaats te maken voor God,' voegde Benedictus eraan toe.

Bron: RKNieuws.net

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid