Spring naar bijdragen

Grafschennis op geboorte-eiland patriarch Bartholomaios


Aanbevolen berichten

In de nacht van 28 op 29 oktober hebben onbekenden 78 christelijke graven op het Turkse eiland Imbros (Gökçeada) beschadigd. Dat meldt AsiaNews vandaag. Patriarch Bartholomaios van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel werd in 1940 geboren op het eiland.

Bedroefd

Patriarch Bartholomaios, protocollair primaat van alle Orthodoxe Kerken, reageerde bedroefd op het nieuws. Hij noemde de situatie van christenen in Turkije “een voortdurende strijd om onszelf en onze oude tradities in deze gebieden staande te houdenâ€. Verder zei hij te hopen dat Turkse hervormingen met het oog op een eventuele toetreding tot de Europese Unie het einde betekenen van de achterstelling van religieuze minderheden. Ook het Turkse Ministerie van Binnenlandse Zaken veroordeelde het vandalisme.

Christelijke minderheid

Christenen vormen een minderheid op het eiland, dat in 1923 werd overgedragen aan Turkije. Het eiland telt 8000 inwoners, waarvan 350 christen zijn.

BRON: KATHOLIEKNEDERLAND.NL

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid