Spring naar bijdragen

Weinig interesse voor 'modernisering kerk'


Aanbevolen berichten

Slechts 16 deelnemers verschenen gisteren voor de betoging voor 'modernisering van de katholieke kerk in België'. Daarom werd de optocht afgelast. "Maar binnenkort proberen we het nog eens", klonk het. Harm Logghe en Thomas Meire hadden de voorbije dagen in het Brugse campagne gevoerd om mensen op te roepen mee te lopen in de betoging.

Ze wilden de mensen de kans geven om hun woede en teleurstelling in de kerk te kunnen onderstrepen, door mee te wandelen in de betoging van het Zand via de Sint-Salvatorskathedraal naar het Bisdom in Brugge. Maar blijkbaar hadden maar weinig mensen daar interesse voor.

"Overal in de binnenstad ben ik affiches gaan verspreiden", zegt Logghe. "Maar vaak moest ik vaststellen dat de affiches na enkele minuten al weer weggenomen waren. De mensen zijn nog steeds bang van de Kerk. Ze willen meelopen in een actie voor de afschaffing van de kerk, maar niet voor de modernisering en de responsabilisering ervan."

Volgens de organisatoren zijn de katholieken zijn nog steeds te braaf. "Ze zijn wel allemaal kwaad over wat in de kerk gebeurde en ze zijn het allemaal beu, maar daar blijft het bij."

Bron: Het Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid