Spring naar bijdragen

VVD’er: abortusbrief De Jong is ‘walgelijk’


Aanbevolen berichten

[preview]HAARLEM - Tweede Kamerlid Jeanine Hennis (VVD) vindt de anti-abortusbrief van hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond ,,walgelijk''.[/preview]

De hulpbisschop overhandigde dinsdag de petitie aan de parlementsleden waarin hij zich uitspreekt tegen abortus. Bij de brief zat een klein poppetje dat een foetus van tien weken voorstelt.

Parlementsleden van CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en SGP namen de petitie dinsdag in ontvangst, nadat hulpbisschop De Jong de tekst had voorgelezen. Alle vijf de Kamerleden voerden het daarna woord. PvdA en SP wezen daarbij op tot begrip voor de ongewenst zwangere vrouw. Bestuursleden brachten daarna de brief met daarin de petitie en de foetus naar de postvakken van de overige Kamerleden.

,,Heb 'n werkelijk walgelijke brief (moederschoot tot ground zero) + model v embryo ontvangen vd hulpbisschop van Roermond (De Jong) #benboos'', twitterde VVD-Kamerlid Hennis woensdag.

Lees verder in het Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op donderdag 30 september 2010 08:38:45 schreef Thorgrem het volgende:

Ach ja, de een vindt een plastic poppetje met een begeleidend briefje in het postvakje walgelijk, de ander vindt het doden met voorbedachte rade van 30.000 ongeboren kinderen per jaar walgelijk.

Iets zegt mij dat het ene echt helemaal niets voorstelt in vergelijk tot het andere.

Klopt. Die 30.000 zie je tenslotte niet en is 'ver van haar bed'.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid