Spring naar bijdragen

Strikte religie opgeven is "ongezond"


Aanbevolen berichten

Mensen die hun strikte geloof inruilen voor een minder strikt geloof, of het geloof helemaal gedag zeggen, noemen zichzelf minder gezond dan mensen die hun strikte geloof vasthouden. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit Penn State.

40 procent van de leden van een strikte religie geeft aan in zeer goede conditie te verkeren. Bij mensen die hun strikte geloof vervangen door een minder strikt geloof, is dat 25 procent. Slechts 20 procent van de mensen die ongelovig wordt, noemt zich zeer gezond.

Het onderzoek geeft hier verschillende verklaringen voor. Strikte religieuze groepen promoten bijvoorbeeld vaak een gezonde levensstijl. Daarnaast heeft het verlaten van een strikte groep ook invloed op de sociale omgeving (het verlies van vrienden) wat gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat strikte gelovigen positiever zijn over hun gezondheid dan minder strikte gelovigen.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 30.523 personen. Met strikte religieuze groepen worden ondermeer de Jehova’s Getuigen en de Mormonen bedoeld.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid