Spring naar bijdragen

Katholieke Universiteit Leuven projectpartner


Aanbevolen berichten

De Katholieke Universiteit Leuven (B) sluit zich aan bij Refo500.

[preview]De Katholieke Universiteit van Leuven staat in het Reformatieonderzoek vooral bekend als de instelling die - samen met die van Keulen - als eerste Europese universiteit de opvattingen van Maarten Luther veroordeelde.[/preview] Het is dezelfde instelling die zich nu als eerste katholieke universiteit als projectpartner bij Refo500 heeft aangesloten.

Volgens dr. Herman Selderhuis, directeur van Refo500, is deze gebeurtenis veelzeggend, maar in feite ook vanzelfsprekend. De Reformatie heeft zo’n impact gehad op de katholieke traditie en hervorming dat het niet verwonderlijk is dat ook de K.U. Leuven in Refo500 participeert.

De plannen die Leuven inmiddels aan Refo500 heeft voorgelegd, getuigen van de hoge kwaliteit en de grote mogelijkheden die deze universiteit te bieden heeft. Naast aandacht voor het aandeel dat de universiteit heeft gehad in de veroordeling van Luther, wil de K.U. Leuven voornamelijk de katholieke hervorming in de schijnwerpers plaatsen, en dit vanuit een fundamenteel oecumenische houding. Een eerste activiteit binnen Refo500 is de conferentie die op 30 september en 1 oktober in Leuven wordt georganiseerd over de opleiding van de geestelijkheid aan de diocesane seminaries en universiteiten in de Nieuwe Tijd.

Op 2 juni van dit jaar zal in Leuven een consultatie voor in Refo500 geïnteresseerde Vlaamse instellingen plaatsvinden.

Bron: Refo500

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid