Spring naar bijdragen

vragen over kerkgang


Aanbevolen berichten

Kan het me wel voorstellen hoor. Je kijkt al zo lang uit naar eens naar de kerk gaan, dan is het eindelijk die grote dag, en worden je verwachtingen niet ingelost... Ja, da's gewoon balen. Vooral als de andere aanwezigen het niet zo boeiend lijken te vinden dat jij er bent. Dat is trouwens niet mijn ervaring met evangelische gemeenten, degenen waar ik geweest ben waren erg warm en uitnodigend voor nieuwelingen, maar ja, elke gemeente is anders. Misschien is het goed om de volgende keer voor of na de dienst even gewoon aan iemand (liefst iemand die kennelijk de kerk goed kent, misschien iemand die een functie heeft binnen de gemeente ofzo) te zeggen dat je nieuw bent en dat je graag wat mensen zou leren kennen. Als het goed is neemt die persoon jou wel mee op sleeptouw en zit voor je het weet half de gemeente handjes te schudden. ;)

En ja, dat spontane bidden... Dat vind ik ook wat raar, zeker in het begin vond ik dat met mijn katholieke achtergrond heel onwennig en kon ik er echt niks mee. Nuja, dat vond ik van wel meer aspecten van de evangelische eredienst! Maar het went hoor, geef het een paar zondagen. ;) Maar het kan ook zomaar zijn dat het werkelijk niks voor jou is, die manier van eredienst vieren. Je kan ook eens gaan kijken hoe het eraan toegaat in andere kerken (ook andere evangelische kerken, de ene gemeente is echt de andere niet, ook binnen één stroming), dan krijg je een beetje een beeld van wat jou aanspreekt en waarom wel/niet en kun je wat gerichter benoemen waar jij precies moeite mee hebt in die kerk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Naar een evangelische.

Het bidden is geen probleem, alleen dat het zo plotseling is en zo vaak plotseling. Dat vind ik persoonlijk best vervelend.

En ik had gehoopt op wat aanspraak van mensen, maar dat kreeg ik niet.

Ik zag er misschien ook niet erg uitnodigend uit, beetje last van ochtendhumeur, slecht geslapen en bij een hoop mensen die ik niet ken, dus dan kan ik erg in mezelf getrokken zijn.

Maar ik had er iets meer van verwacht.

Misschien had ik wel op teveel gehoopt..

Elke kerk is weer anders.

Je zou vaker kunnen gaan en zien of het misschien een andere keer anders is, of je kan bij een andere kerk kijken of dat beter aansluit bij je verwachtingen.

Ik zou inderdaad nog een keer kunnen gaan. Alleen niet deze week al.

Ik wil eerst kijken of deze kerk fijn is, voor ik het me ouders ga vertellen.

Dus nu moet ik gaan als me ouders er op zondagochtend niet zijn, en dat is niet zo vaak.

Bij een andere kerk, zie ik het niet zo zitten, dan kom ik daar alleen. En deze kerk gaat me vriend ook heen, en het is op zich wel handig om naar dezelfde kerk te gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Me vriend heeft net als mij een ochtendhumeur.

En hij las waarschijnlijk aan mijn houding af dat ik niet zat te springen om nieuwe mensen te ontmoeten. En dat zat ik ook niet, maar ook weer wel. Gewoon wat babbelen om me wat meer thuis te kunnen voelen.

Aan de ene kant heb ik helemaal geen zin om weer naar de kerk te gaan. Maar veel mensen zeggen dat het toch belangrijk is om daar heen te gaan. En ik wil me ooit ook laten dopen en het lijkt me dan wel handig als je dan bij een kerk zit..

Ik ga ook wel nog een keer, alleen het is zo'n drempel..

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid