Spring naar bijdragen

2 Tessalonicenzen 2:11


Aanbevolen berichten

Daarom treft God hen met verblinding, zodat ze dwalen en de leugen geloven.

En daarom zendt God hun een dwaling, die bewerkt, dat zij de leugen geloven,

Deze tekst begrijp ik niet helemaal. Waarom geeft God hun een dwaling zodat ze nog meer in de leugen gaan geloven? Wil God liever niet dat zij zich afwenden van de leugen? Kan iemand mij hieraan duidelijke uitleg op doen geven? Alvast bedankt!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit beginsel wordt geïllustreerd door wat er eeuwen voordien in het geval van de Israëlitische koning Achab gebeurde.

Profeten die onwaarheid spraken, garandeerden Achab succes in de oorlog tegen Ramoth-Gilead, terwijl Jehovah’s profeet Michaja rampspoed voorzei.

Jehovah had Michaja in een visioen geopenbaard dat hij een geestelijk schepsel toestond „een bedrieglijke geest†in de mond van Achabs profeten te worden.

Dit betekende dat dit geestelijke schepsel macht over hen uitoefende, zodat zij niet de waarheid spraken, maar datgene wat zij zelf zeggen wilden en wat Achab van hen wilde horen.

Hoewel Achab van tevoren gewaarschuwd was, gaf hij er de voorkeur aan zich door hun leugens te laten misleiden, en dat kostte hem zijn leven. — 1Kon 22:1-38; 2Kr 18.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid