Spring naar bijdragen

Een woord voor de gemeenten


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Gast Anon_phpbb

Wij worden allen geroepen op Gods evangelie te verkondigen, niet alleen door woorden maar ook door onze daden. Ieder mag dit doen op een manier die bij hem/haar past. De mensen hebben behoefte aan echtheid en karakter, aan mensen die staan voor hun zaak. Ook verlangen velen naar oprechte liefde. Liefde en waarheid trekken samen op, ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Waarheid zonder liefde is hard en bot, bouwt niet op. Liefde zonder waarheid heeft geen basis en kan niet blijvend zijn, gebouwd op emoties zonder keuzes.

Wij kunnen niet iedereen aardig vinden, wel kunnen we kiezen om iedereen lief te hebben en het goede voor hen te zoeken.

Wij kunnen dat alleen als we dicht bij God leven, zodat wij leren hoe we de ander kunnen liefhebben en bij God brengen. Wij hebben als christenen het grote voorrecht mensen om ons heen te dienen met onze woorden en daden.

Denk niet, dat woorden geen kracht hebben. God schiep de wereld door woorden.

Daarom moeten wij op onze woorden letten en bidden om een geest van wijsheid, zachtmoedigheid, geduld en liefde. Voor wij spreken moeten we eerst iets anders leren.

Namelijk onze ogen te openen voor onze naaste, die naar het beeld van God geschapen is, geliefd door God die hen wil redden en helpen.

Ten tweede moeten wij eerst onze oren openen, voor Gods woorden in ons leven, om vervolgens te luisteren naar de noden van de mensen om ons heen.

Pas dan is het passend om ook te spreken, woorden van liefde, opbouwend en krachtig. Wij moeten de waarheid niet verbloemen, maar haar vriendelijk en beslist overbrengen. De waarheid maakt vrij, wij helpen elkaar niet door te vleien. Wij worden opgeroepen elkaar op de goede weg van de Herder te houden, maar wij allen volgen zijn stem, geleid door zijn Geest.

Dit alles moet in liefde gebeuren. Het koninkrijk van God draait immers om relaties.

Onze inspanning moet erop gericht zijn relaties te bouwen en te onderhouden. Wilt u vermanen, bedenk dan dat zonder relatie vermaning schadelijk zal zijn.

Zoek geen eenheid door gelijkgezinden op te zoeken, u bent een onderdeel van één lichaam. U mag geen voorkeur hebben voor het ene lid boven het andere, en nog minder elkaar zo behandelen. Behandel elkaar als familie en bloedverwanten. U kunt niet altijd vriendschap sluiten, wel elkaar blijven dienen en vriendelijk behandelen, zoek het goede voor elkaar.

U klaagt over anderen? Wees zelf een licht en een zout en laat u leiden door God en zijn liefde en wijsheid. Dan zult u scherp zien om ook anderen in liefde te vermanen en op te bouwen.

Weten we wel wat we geloven? Is iedereen om ons heen bekend met waar wij voor staan?

U hoeft niet te jammeren als u in veel opzichten een middelmatig, burgerlijk leven leidt. Dat is niet erg, koester geen gedachten hoger dan uw voegen. Iedereen kan vrucht dragen op een eenvoudige wijze, zonder spektakel.

Waarin wij niet middelmatig in mogen zijn is onze liefde en toewijding aan God en onze naaste. Ik geloof dat er een begin van zulke liefde bij ons aanwezig is. Laten wij dat in onszelf en elkaar aanwakkeren tot een heilig vuur. Wanneer u in vuur en vlam staat hoeft u niet bang te zijn, uw omgeving zal het zeker merken en gezegend worden. Wees niet verrast wanneer er weerstand zal komen.

Wees praktisch en nuchter in het dienen, zoek met grote inspanning en toewijding hoe u kunt bijdragen aan de gemeente en de naaste. Doe dit biddend, vertrouwend op God, want anders raakt u uitgeput.

Laat ook voor u bidden en bid ook voor anderen, want twee zijn méér dan één. Of bent u te trots of te bang om hulp te vragen? Denk u soms het alleen af te kunnen? Misschien gaat dat u goed af en zult u vervuld worden van hoogmoed. Of misschien lukt het u niet en raakt u neerslachtig.

Het evangelie moet nieuwe inhoud voor u krijgen, nieuwe bezieling. Wij worden door God geroepen als kinderen, maar worden geacht volwassen te worden. Sommigen van ons blijven zich echter kinderlijk gedragen. Gelukkig, God vergeeft ons van harte, nemen wij zijn correctie nederig aan?

Hij vraagt geen onmogelijke dingen van ons, enkel dat we inzetten wat Hij ons gegeven heeft, zijn gaven en talenten, waarmee we rijk gezegend zijn. Het potentieel is groot.

Jezus is niet alleen onze Verlosser maar ook onze Heer. Of is Hij dat alleen op zondagochtend? Spelen wij liever kerkje in plaats van kerk te ZIJN? Kerk te zijn op elke plek waar wij komen, op elk tijdstip, bij ieder persoonlijk.

Wij leven te weinig vanuit onze identiteit als christen, ons zout is smaakloos geworden, ons licht is bijna gedoofd. Maar de walmende vlaspit zal niet uitgedoofd worden.

God heeft ons niet verlaten, maar kan zijn werk niet bij ons doen door onze lauwheid. Hij houdt van ons maar zijn liefde zet ons niet in beweging. Wij consumeren en consumeren, maar produceren weinig.

Wanneer stappen wij uit onze comfortzone, uit ons veilige nestje en zijn we bereid vuile handen te krijgen? Mag christen-zijn ons iets kosten?

Nogmaals, God vraagt geen onmogelijke dingen van ons. Gewoon dat we aan de slag gaan met wat hij ons geeft: liefde, talenten en genade.

Nee, het zal niet makkelijk zijn. De kosten gaan voor de baat uit. Maar de vreugde die ons gegeven zal worden zal dat ruimschoots vergoeden. Wanneer wij ingeschakeld worden is dat een zegen voor de ander en voor onszelf.

Wordt wakker mensen, er is een nieuw begin. We gaan ontdekken wat Gods wil voor onze gemeente is en dat alleen al moet ons zeer hoopvol stemmen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid