Spring naar bijdragen

Matt. 24:25


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik had een vraag over de volgende verzen:

\"15 Wanneer je de huiveringwekkende gruwel, waarover gesproken is bij monde van de profeet Daniël, op de heilige plaats ziet staan,’ – let op, lezer – 16 ‘dan moeten de inwoners van Judea de bergen invluchten. 17 Wie op het dak is, moet niet naar beneden komen om nog dingen uit zijn huis te halen, 18 en wie op het land is, moet niet teruggaan om zijn jas te halen. 19 Wee de vrouwen die dan zwanger zijn of een kind aan de borst hebben in die dagen! 20 Bid dat jullie vlucht niet plaatsvindt in de winter of op sabbat.\"

Waarom is het beter als hun vlucht niet op sabbat plaatsvindt tegen die tijd? Jezus reisde toch ook op sabbat? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien dat het voor de joden geldt en dat het voor joden op de sabbat lastiger is om dan te moeten vluchten, omdat dan minder makkelijk voorbereidingen/maatregelen getroffen kunnen worden.

Misschien valt het te vergelijken met een situatie als bij ons, als wij zouden moeten vluchten op zondag of als er dan een ramp zou zijn. Dan zijn toch minder winkels open om dingen te kunnen kopen en minder instellingen zijn open, minder huisartsen zijn dan bereikbaar, minder politie en hulpdiensten zijn dan actief enz. .

Ik denk dat het voor joden minder praktisch is om te moeten vluchten op een sabbat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid