Spring naar bijdragen

kritiek is geen belediging


Aanbevolen berichten

@ Donniedark

Je bovenstaande uitspraken over de redenen van de Irak-oorlog, en de link die je legt met de bergrede van Christus, zijn buitengewoon interessant. Een vernieuwende, diepe visie.

Het is goed te zien dat Jezus' leer van alle tijden is, en dat zijn opvattingen nog altijd nieuwe invalshoeken kennen. Dat bewijs jij eens temeer met wat je hierboven stelt.

Nu even ontopic:

De best onderbouwde kritiek kan op dusdanige wijze opgesteld zijn, dat het alsnog bedoelt is om te beledigen. Het is moeilijk, of misschien zelfs onmogelijk, dat objectief te beoordelen. Laat je het gevoel weg, dan pik je de juiste kritiek er zo uit, maar vaak ligt er een onderhuidse lading verscholen; zowel in de opmerking van de criticus, als in de interpretatie van de ontvanger.

Ik denk dat er onpeilbaar veel aspecten zijn die meespelen in de beoordeling van een dergelijk onderwerp. Vooropgesteld dat je dit het beste objectief kunt bekijken, mag men wat mij betreft zonder meer stellen dat goed onderbouwde, vriendelijk geformuleerde kritiek rechtschapen is.

Maar of het betreffende oordeel de grens van pijnlijke beledigingen overschreidt, is natuurlijk afhankelijk van de interpretatie van de ontvanger. Soms moet je als criticus, hoezeer je belediging ook wilt voorkomen, hard zijn om je eigen integriteit te behouden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid