Spring naar bijdragen

Hoe overleef ik de Sabbat...


Aanbevolen berichten

Gast Anon_phpbb

Hoi,

Voor een 7e dag adventist, is hun kerk de waarheid , maar dan net iets sterker dan andere kerken dat over zichzelf vinden. In haar ogen, ben je dus 'ongelovige'.

1 Korintiers 7

13 En als een vrouw een echtgenoot heeft die niet gelooft, en bij haar wil blijven, laat zij haar echtgenoot dan niet verlaten.

14 Want die man die geen gelovige is, wordt geheiligd door de vrouw die gelooft, en die vrouw die niet gelooft, wordt geheiligd door de echtgenoot die gelooft. En als hun kinderen onzuiver waren, dan zijn zij nu zuiver.

Laat ze dit eens lezen. En als ze jou geen 'rust' smile.gif kan laten, dus jij werkt en doet wel op zaterdag/zondag (ik weet niet welke zij onderhoudt) dan is het einde relatie.

Ten minste, zo ben ik gescheiden, nadat ik 'gewoon' Christen ben geworden terwijl de ex in haar specifieke religie bleef, die afvallers als duivels bezagen. Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen boosrood.gif helaas nog steeds waar.

Ik wens je Gods zegen en wijsheid toe in deze.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 53
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dank allen voor uw berichtjes.

En voor de sabbatsvierders, een gezegende sabbat gewenst! (Uiteraard voor de zondagsvierders alvast een gezegende rustdag gewenst!)

Quote:

En de vrees voor het verliezen van de verlossing bespeur ik weleens bij 7d-adventisten. Ik hoop dat je vrouw/vriendin oprecht haar geestelijke rust heeft gevonden in Jezus Christus en dat jij dat ook zult vinden.

Ja, dat klopt. Die vrees bespeur ik inderdaad ook bij de 7d-A. Ze zijn doodsbenauwd om het fout te doen en hebben echt regeltjes/wetten nodig om hun leven goed op orde te krijgen. Het kenmerkt ze en het maakt ze mens. Mens in de zin dat ze leven door de wet en geleefd worden door Gods liefde. Het maakt ze ook heel kwetsbaar, omdat iedere tegenspraak of nuance hun gevoel kan schaden.

De diensten kunnen heel mooi zijn. Veel gemeeenten hebben een groot aandeel aan donkere mensen. Deze mensen ervaren God op een andere manier dan de 'simpele botte Nederlander met zn nuchterheid'(STEREOTYPERING!!). In muziek in zang etc blinken ze uit. Dit ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœkan?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ de diensten heel mooi maken, maar soms ook heel fundamentalistisch.

Laatst een dienst meegemaakt waarin het afgereden werd je te bemoeien met de wereldse zaken en bijne te stappen uit de wereldse maatschappij. Dat gaat mij veel te ver. Gelukkig is mijn vriendin flink progressief en ook zeer kritisch, waardoor we elkaar op veel gebieden weer vinden.

Zo zijn er adventisten die geen panties dragen, geen fiets hebben etc etc. Ja dan houdt je wereldse leven bijna op? Zeker in fietsend Nederland.

Quote:

Voor een 7e dag adventist, is hun kerk de waarheid , maar dan net iets sterker dan andere kerken dat over zichzelf vinden. In haar ogen, ben je dus 'ongelovige'.

Ik ben de ongelovige, maar niet in haar ogen. We bidden samen, we delen veel, en ook sommige specifieke dingen uit het Christendom zijn een deel van mijn werkelijkheid (geworden). Met name ook de openbaringen zoals Ellen White die uitlegt en überhaupt deze openbaringen vindt ik sterk aan deze religie. Overigens komen delen hiervan ook weer overeen met andere religies en andere voorspellingen (mayas bijv.).

In haar ogen ben ik wellicht net zo zuiver en puur als ieder Christen. Ik denk ook niet dat ik in mijn hart erg veel verschil van ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœjullie?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢. Als humanist wil je altijd het beste voor anderen, heb je een ieder lief en etc etc. Ik houdt me grotendeels aan de spijswetten, heb God lief en zal door de tijd met de sabbat moeten leren omgaan. (op mijn manier en hopelijk op onze manier).

Ik ben inderdaad in de ogen van de familie niet 100% zuiver. Zeker dr ouders hebben er moeite mee en dr broer ook. Dr zusje vindt mij lief genoeg om dit van dr af te zetten. Ook in de (gigantische) familie zitten meerdere niet Christenen, waardoor ik niet geheel de vreemde eend in de bijt ben.

Quote:

Laat ze dit eens lezen. En als ze jou geen 'rust' kan laten, dus jij werkt en doet wel op zaterdag/zondag (ik weet niet welke zij onderhoudt) dan is het einde relatie.

We hebben dit stuk samen uitgebreid gelezen en beseffen dat dit een verlichting kan zijn voor onze relatie. Ik ben wellicht zelf iets te fundamentalistisch of idealistisch en heb mijn twijfels bij dit stuk. (hoewel het in mijn voordeel zou spreken). Als ik geheiligd/gerechtvaardigd word, is dat een veel te grote zegen, die ik uiteraard niet 100% verdien en bij gratie Gods zou krijgen. Als niet, ja dan ben ik het niet

De ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœechte?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢ sabbat, dus de vrijdagavond zonsondergang tot zaterdagavond zonsondergang. Het werken is voor mij meer dan een stap teveel. Maar ik wil IETS doen. Museum bezoeken, Gods schepping bekijken voelen proeven, ervaren.

Quote:

13 En als een vrouw een echtgenoot heeft die niet gelooft, en bij haar wil blijven, laat zij haar echtgenoot dan niet verlaten.

14 Want die man die geen gelovige is, wordt geheiligd door de vrouw die gelooft, en die vrouw die niet gelooft, wordt geheiligd door de echtgenoot die gelooft. En als hun kinderen onzuiver waren, dan zijn zij nu zuiver.

Korinthiers.. Wie heeft deze geschreven en waarom? Wat was het doel? En hoeverre kan dit afwijken van de ?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>Ëœwaarheid?mg src='http://forum.credible.nl/images/euro.png'>â„¢? Indien deze passage het doel had om inderdaad zoveel mogelijk mensen te bekeren, al is het delen van gezinnen, dan heb ik mijn twijfels aan de werkelijke waarde. Indien dit geinspireerd is en het ware woord, dan is het prettig ?

Quote:

Ten minste, zo ben ik gescheiden, nadat ik 'gewoon' Christen ben geworden terwijl de ex in haar specifieke religie bleef, die afvallers als duivels bezagen. Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen helaas nog steeds waar.

Wat rot voor je en akelig. Jammer dat mensen nog steeds anderen veroordelen voor hun niet genoeg gelovig zijn. Ik denk dan altijd bij mezelf dat juist deze mensen duivelse trekjes hebben en het slechte in zich naar boven laten komen.

Ik voel me verbonden, oprecht verbonden, met God. Ik dank en bid net zo hard als ieder Christen, Jood, Moslim, noem maar op. Ik geloof met name niet dat er 1 waarheid is, die onmiskenbaar waar is en gevonden wordt door louter het Christendom

Daarom heb ik ook niet het dwingende gevoel een stap richting Christendom, Islam, of welke stroming dan ook te moeten kiezen. Het is goed zo: ik heb rust gevonden. Rust in het feit dat ik slechts menselijk ben, fouten maak, het beste uit me naar boven laat komen tot Gods eer, en vergeving mag vragen voor al hetgeen ik fout doe. Of ik deze vergeving ooit ga krijgen, ik weet het niet. Maar ik kan je zeggen dat ik mijn stinkende best doe. (en het stinkt enorm smile.gif )

Egbert_Free, Dank voor je toewenzingen. Ik voel dat ik ze krijg en heb gekregen. Iedere dag ieder moment en door mijn hele leven heen. (En ik heb meer (ellende) meegemaakt dan ieder ander en heb Gods steun gehad om me er doorheen te slaan)

Gezegende groet aan u allen,

Jurjen

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid