Spring naar bijdragen

Matt 12-31


Aanbevolen berichten

Er staat niet dat de geest lastert knipoog_dicht.gif, maar dat wie de Geest lastert niet vergeven kan worden. Over deze tekst is al eens eerder een en ander geschreven. Wellicht is het een idee om de reacties hier door te nemen om te zien of je vraag voldoende beantwoord wordt door deze reacties. Omdat er op dat onderwerp een slotje zit, zou je vragen die je nog hebt of aanvullende opmerkingen misschien hier nog kunnen plaatsen ter verdere bespreking.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De eerste-eeuwse Joodse religieuze leiders die Jezus Christus boosaardig tegenstonden, zondigden tegen de heilige geest. Ze zagen Gods geest in Jezus aan het werk als hij wonderen deed waardoor Jehovah geëerd werd.

Toch schreven deze vijanden van Christus die kracht aan Satan de Duivel toe.

Volgens Jezus begingen degenen die op zo’n manier tegen Gods heilige geest lasterden, een zonde die „niet in dit samenstel van dingen noch in het toekomende†vergeven zou worden.

Lastering is beledigende, lasterlijke of schimpende taal.

God is de Bron van de heilige geest, en daarom is ten nadele spreken van zijn geest hetzelfde als ten nadele spreken van Jehovah.

Het onberouwvol bezigen van dergelijke taal is onvergeeflijk.

Het voorval dat de aanleiding vormde voor Jezus’ uitspraak over die zonde laat zien dat hij doelt op degenen die de werking van Gods heilige geest opzettelijk tegenstaan.

Omdat de farizeeën zagen dat Jehovah’s geest in Jezus werkzaam was maar zij die macht toeschreven aan de Duivel, maakten ze zich schuldig aan lastering tegen de geest. Daarom zei Jezus: „Wie lastert tegen de heilige geest, krijgt in eeuwigheid geen vergiffenis, doch is schuldig aan eeuwige zonde.â€

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid