Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, heeft iemand van jullie wel eens gehoord van de Gabriel openbaring? Ene Jeselsohn heeft dit blok steen eens gekocht en het schijnt dat het authentiek is. Het ontkent het unieke van de Opstanding van Jezus omdat Gabriel iemand commandeert na drie dagen uit de dood op te staan in de eerste eeuw voor Christus. Als dit waar is dan zou het een flinke klap voor het Christendom kunnen zijn. Wat denken jullie ervan?

link

link

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zie het probleem niet zo. Als dit geen vervalsing is, dan laat het zien wat we al wisten, namelijk dat het oude testament op Jezus wijst. Immers, nu zou blijken dat sommige niet-christelijke joden óók dachten dat de messias op zou staan.

Het artikel (eerste link) haalt twee dingen door elkaar: de joden geloofden over het algemeen wel dat de doden op zouden staan, en in het OT staan ook een paar mensen weer uit de dood op. Of ze dachten dat de messias op zou staan of niet, is niet zo belangrijk. De fysieke opstand uit de doden was juist voor de niet-joden en dwaasheid.

Maar het is wel ironisch. Als men geen aanwijzingen kan vinden dat men binnen het jodendom geloofde in een opstanding van de messias, dan zegt men dat christenen er iets bij verzonnnen hebben, omdat het niet in het jodendom voorkomt. Als men het dan wel ontdekt, dan is de kritiek weer dat het overgenomen is ofzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid