Spring naar bijdragen

2 Timoteüs 1,1-4,22


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik twee vragen over de volgende Schriftgedeelten:

2 Timoteüs 2:12 \" 12 als wij volharden,

zullen we ook met hem heersen;

als wij hem verloochenen,

zal hij ons ook verloochenen;\"

Wat bedoelt Paulus hiermee met verloochenen? Op welke manier verloochen je Hem dan?

en

2 Timoteüs 2:22 \"22 Mijd de begeerten van de jeugd, streef naar rechtvaardigheid, geloof, liefde en vrede met hen die de Heer met een zuiver hart aanroepen.\"

Wat bedoelt Paulus hier met de \"begeerten van de jeugd\"? Wat zijn begeerten van de jeugd? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom mackie,

Quote:
2 Timoteüs 2:12 " 12 als wij volharden,

zullen we ook met hem heersen;

als wij hem verloochenen,

zal hij ons ook verloochenen;"

Wat bedoelt Paulus hiermee met verloochenen? Op welke manier verloochen je Hem dan?

Heel simpel, als je openlijk ontkent dat je in Christus gelooft, terwijl je dat wel doet. Of als je je schaamt een christen te zijn. Als je dat bewust doet, dan zal Hij jou dus ook verloochenen, tenzij je je weer bekeerd.

Quote:
2 Timoteüs 2:22 "22 Mijd de begeerten van de jeugd, streef naar rechtvaardigheid, geloof, liefde en vrede met hen die de Heer met een zuiver hart aanroepen."

Wat bedoelt Paulus hier met de "begeerten van de jeugd"? Wat zijn begeerten van de jeugd? Alvast bedankt!

Ik denk gewoon aan kinderlijke, meer egocentrische verlangens als altijd in het middelpunt van de belangstelling willen staan, eigenwijs willen zijn, behoeften meteen willen bevredigen, dat soort dingen. Mogelijk kan het er ook op wijzen dat je in je onervarenheid je bewust moet zijn van de daaraan geliëerde beperkingen en daarom voorzichtig moet handelen. Vergeet niet dat Timotheüs nog jong was en dus nog ervaring op moest doen in het christelijk leven en het leiden van een gemeente.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:
Bedankt RobertF voor je antwoord, maar hoe kun je je "bewust" schamen om een christen te zijn? Hoe moet ik dat zien...? Alvast bedankt!

gr. mackie

Sjaloom mackie,

Als je op school of op werk wordt uitgelachen om je geloof, dan kan dat best zo'n indruk op je maken, dat je bij jezelf ook denkt: "Ja, eigenlijk heb ik maar een raar en kinderlijk geloof." Je durft dan niet meer bijvoorbeeld voor je eten te bidden in het openbaar, terwijl je dat normaal wél deed, of dat kruisje te dragen om je hals. En misschien ontken je dan zelfs in Jezus te geloven, of relativeer je het teveel.

Zeg niet dat dat niet kan. Want die verhalen van dappere christenen die het lijden aangingen omwille van het geloof zijn prachtig, bemoedigend en bijzonder inspirerend, maar je ziet natuurlijk enkel de winnende loten van de loterij. Over degenen die afhaakten hoor je nooit en dat willen diegenen dan natuurlijk ook wel zo graag zo houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid