Spring naar bijdragen

Zijn kinderen onschuldig?


Aanbevolen berichten

Quote:

Inmiddels is de onschuld wel uit dit topic gezien de heftige reactie's. Toch geloof ik dat er onschuldige mensen (dus ook kinderen) bestaan. Volgens mij heeft dat te maken hoe je aankijkt over de gevolgen van de zondeval, vrije wil of evolutie. Ik weet niet of het al te sprake is gekomen zijn dieren onschuldig?

Zo ja, als je van mening bent dat een mens ook een dier is, waarom zouden mensen dan schuldig zijn en waar komt die schuld dan vandaan? Hoe bepaal je wat schuld is?

Mensen ook dieren? Volgens mij spreekt er wel iets anders uit het scheppingsverhaal. knipoog_dicht.gif

Maar ook dieren zijn besmet geraakt, want heel de schepping is verloekt door de zondeval! Je zou het zo kunnen vertalen: de mens is geschapen als onderkoning. Met de coup die gepleegd is, heeft de mesn heel het koninkrijk meegesleept.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 51
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Ik krijg uit zijn schrijfsels niet echt het idee dat Robert een voorstander is van incestueuze opvoedingen is die ondersteund worden met pedofiele sm-spelletjes. Robert buigt zich gewoon over de vraag of kinderen onschuldig zijn. Jouw reactie is dan ook zwaar overtrokken denk ik, en het spreekt voor Robert dat hij je überhaupt nog te woord wil staan na die beledigingen.

Hij mag dan een aanhanger zijn van mythologische timmermannen, maar hij durft nog wel na te denken over dingen waar een taboe op rust. Probeer dat ook eens een keer zou ik zeggen.

Daar heb je gelijk in, ik zal mijn eerdere opmerking dan ook verwijderen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid