Spring naar bijdragen

meer christenen bekeren tot islam


Aanbevolen berichten

@ Trotse moslim: Geloven is denk ik alles behalve gevoel in de eerste plaats, wellicht is dat voor jou anders... (oke, het is iets wat off topic).

Verder weet ik ook niet precies wat de bedoeling achter het topic is, het komt op mij over alsof de islam gepromoot moet worden ofzo, jammer van de topic starter...

Ik vraag me ook af in hoeverre zulke dingen echt feitelijk weergegeven kunnen worden, want als de islam geen registraties maakt, kom je er denk ik ook niet achter. En zoals jullie al zeggen, wat zou de meerwaarde zijn als het waar zou zijn.

Toch zou het me betreuren als het waar zou zijn, maar ik neem aan dat iedereen dat denkt wanneer je denkt de waarheid te volgen... (klinkt misschien wat arrogant, zo bedoel ik het niet). Los daarvan denk ik altijd aan het laatste boek/ deel van narnia en stelt dat me altijd wel weer gerust, ondanks dat het een kinder boek is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Los daarvan denk ik altijd aan het laatste boek/ deel van narnia en stelt dat me altijd wel weer gerust, ondanks dat het een kinder boek is.

Is een kinderboek maar het legt een heel serieus en moeilijk onderwerp uit het christendom uit; dat maakt het dus zeker niet minder relevant. Heb het al eerder geroepen, als je Probleem van het lijden, onversneden Christendom, Brieven uit de hel en dat soort boeken van Lewis gelezen hebt zie je een heleboel weer terugkomen in Narnia. Hij doet in Narnia niet af aan het christendom door de manier waarover hij erover vertelt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Diana:

Voor mij is geloof wel een 'gevoel' waarbij je je op je gemak voelt. Waarbij je 'voelt' dat dat de beste leidraad in jou leven is. Waarbij je 'voelt' dat je daardoor gelukkig(er) bent. Maar iedereen ervaart dat weer (net) anders, dat is juist één van de mooie dingen van het geloof. (Maar dit is inderdaad off-topic ... dus ik hou hierover op.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Steeds meer christenen bekeren tot de Islam. Eigenlijk vreemd, want juist in het westen wordt de Islam enorm bekritiseerd.

Wat zou de reden hiervoor zijn denken jullie?

God weet of het echte christenen waren of dat ze zich gewoon christelijk noemde en naar de kerk gingen, zelfs satan kan zich christelijk noemen of naar de kerk gaan, dat betekend niet dat je echt een christen bent.

Een christen heeft een persoonlijke relatie met God, Hij weet dat God in het vlees naar deze wereld is gekomen en dat Hij voor ons aan het kruis is gegaan opdat wij niet de toorn van God hoefde te dragen.

Een christen krijgt een steeds groter haat naar de zonde en hij zou willen dat hij het nooit meer zou doen.

Dat is een christen.

Hoe, kan een christen al deze veranderingen krijgen? door de Heilige Geest (God's Geest) te hebben, niet uit onszelf.

Een mens wordt niet gered door wetten na te volgen, want hij kan dat niet hij zal telkens weer fouten maken.

Een mens kan alleen gered worden door God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid