Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Ik snap niet precies wat je daar mee bedoeld.

God oordeelt iedereen aan de hand van de kennis die hij heeft. Als iemand de wet bijvoorbeeld niet kent, dan oordeelt God diegene ook niet bij de wet, maar bij de kennis die hij tot dan toe opgedaan heeft.


Samengevoegd:

Quote:

En wat bedoel je met een klein geloof? En goed dat je niet twijfeld. Persoonlijk twijfel ik wel... ik denk namelijk dat je het nooit zeker Kunt weten, maar dat terzijde.

Met klein geloof bedoel ik dat ik nog niet ver ben ontwikkeld in het geloof. Ik voel dat ik groei in het geloof. Maar toch ben ik daarin nog een kleuter. In 2004 ben ik opnieuw geboren en in geloof ben ik pas 3 jaar.

Ik twijfel niet in Jezus. Hij woont in mij, zeker weten! De bijbel leert trouwens dat geloof zekerheid is en twijfelen is het tegenovergestelde van geloven. Ooit twijfelde ik ook. Dit kwam doordat ik met iemand over evolutie gesproken had.

Toen vroeg ik in gebed of God Zich bekend wilde maken. Een week later heeft Hij mijn gebed verhoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is intressant. Dus ook jij twijfelt nooit. Beschouw jij twijfel ook als iets slechts?

De Bijbel leert uit zichzelf niets, het is de interpretatie die je er in legt. Maar waar haal je dat uit de Bijbel eigenlijk? En dan bedoel ik dat geloof zekerheid is en dat twijfelen het tegenovergestelde van geloven is.

En je zegt dat je met iemand sprak over evolutie en dat je toen twijfelde, hoe ben je daarmee omgegaan, hoe heb je die twijfel weggenomen?

En hoe heeft God jouw gebed verhoord?

En aangezien je nog maar een kleuter bent in geloof (je eigen woorden) hoe weet je dat je de juiste interpretatie in de Bijbel legt?

Zoveel vragen na zo'n klein stukje tekst, misschien kun je een en ander verduidelijken voor me.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik beschouw twijfelen als slecht, maar ik zou het een ander niet kwalijk nemen... want anders zou ik een huichelaar zijn.

Over de geloofszekerheid staat iets in het begin van hoofdstuk 11 in Hebreeen.

Dat geloven het tegengestelde van twijfelen is staat in Jakobus 1 : 6.

Ik had met een atheist over evolutie gesproken. Ik was toen net bekeerd. Hij legde uit dat mijn geloof niet waar kon zijn en dat evoluite bewezen is. Door die twijfel ging ik zoeken. Hierdoor wilde ik per se weten wat waarheid is. Ik wist even niet hoe verder met mijn geloof in Jezus, want ineens twijfelde ik. Ik was machteloos. Hoe kon ik verder met iets dat in strijd is met de huidige wetenschap?

Ik kon zelf niets doen om die twijfel weg te nemen. Doordat God mij meer inzicht gaf in geloof, is de twijfel vervallen.

Ik vroeg God of Hij mij wilde duidelijk maken wie Hij was. Ik zei: God als U er echt bent, als u bestaat... laat het me dan weten! Een week later kreeg in een ingeving over goed en kwaad. Dat de mens nooit onderscheid tussen goed en kwaad zou zijn gaan maken als zij spontaan ontstaan zouden zijn. Dat God's Woord de enige is onder de heilige schriften die redelijk is en duidelijke, persoonlijke wetten stelt.

Ik weet niet zeker of ik de juiste interpretatie in de bijbel leg op het gebied van klein gelovig zijn. Ik weet wel dat ik door mijn bekering een nieuw mens ben geworden. Dat het inzien van de liefde een grote impact op me had en ik daardoor inzag dat ik veel dingen verkeerd aanpakte in mijn leven. Door het lezen over Jezus' woorden en daden, kreeg ik zo 'n grote bewondering, dat Hij me nooit meer los heeft gelaten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid