Spring naar bijdragen

banformulier in de protestantse lit


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

ik geloof dat dat per kerk verschilt, de mening over ongehuwd samenwonen. Er zit een meisje bij mij op cat, die belijdenis gaat doen en samenwoont. En echtscheiding is volgens mij wel een publieke zonde.

* marliesje weet het ook allemaal even niet

Zal waarschijnlijk inderdaad kwa kerk verschillen. Binnen de CGK en de meeste andere gereformeerde kerken (GKV, GG, GGiN e.d.) wordt het bij mijn weten wel als publieke zonde gezien.

Er moet zelfs een puiblieke schuldbekentenis worden afgelegd naar ik meen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

dus in jouw gemeente mogen mensen die samenwonen geen lid worden?????? Wat is nou erger, de kerk uitgezet worden of geeneens lid mogen worden van een kerk???

Wie zonder zonde is....

Nou dat eerste lijkt me, er zijn maar een aantal dingen die je niet mag doen als je geen lid bent bij ons. En bovendien, ze kunnen altijd nog trouwen, daar wordt altijd veel aan gedaan om te vertellen waarom dat als enige Bijbelse samenlevingsvorm wordt gezien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid