Spring naar bijdragen

Johannes- zonden


Aanbevolen berichten

Ok ik zit even in Johannes te lezen en kom deze tekst tegen (die ik al eerder heb gezien):

1 Joh 1

8 Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet.

En in 1 Johannes 3 staat er dan

9 Een iegelijk, die uit God geboren is, die doet de zonde niet, want Zijn zaad blijft in hem; en hij kan niet zondigen, want hij is uit God geboren.

Dus eerst staat er dat je dus noooit mag zeggen dat je niet meer zondigt. Maar in het tweede stuk daat er dat degene uit God geboren niet meer zondigen. Waarom mogen zei dan niet zeggen dat ze niet zondigen? Want ze kunnen niet zondigen, ze zijn uit God geboren.

Als ze dan zeggen dat ze wel zondigen dan liegen ze toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het verschil zit hem in zonde hebben (1 Joh 1) en zonde doen (1 Joh 3). Het zondige huist nog steeds in ons, maar we leven er niet meer uit als we ons laten leiden door Gods Geest. Als je uit God geboren bent, leef je niet meer vanuit en voor de zonde. Het is alleen voor het hier en nu (nog) een utopie. Want de gebrokenheid van Genesis 3 is er nog steeds. Je zou dus kunnen zeggen dat in 1 Johannes het verschil erfschuld en zonde wordt uitgelegd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid