Spring naar bijdragen

Gods plan is relationeel + test


Mijn nummer '1' geloofsweg is? (doe eerst de test!)  

  1. 1. Mijn nummer '1' geloofsweg is? (doe eerst de test!)

    • De aanbidder en bewonderaar
      4
    • De natuurliefhebber
      3
    • De solist- en eenvoudliefhebber
      4
    • De zintuigliefhebber
      0
    • De intellectueel
      3
    • De activist
      0
    • De zorggever
      1
    • De enthousiasteling
      1


Aanbevolen berichten

Lieve mensen,

Bedankt voor al jullie reacties. En als ik het jullie mag vragen, ga maar niet in discussie met mensen die blijkbaar geen verlangen hebben om een discipel van Jezus te zijn. De liefde Gods verspreid zich niet via discussie.

Groet,

Navolger

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het feit dat ik geen enthousiasteling ben, blijkt al duidelijk uit de lage puntenaantallen die ik overal heb gegeven... De uitkomst is wel wat ik zou verwachten, behalve dat ik aanbidder/bewonderaar zelf wat lager zou zetten.

1. intellectueel (18)

2, 3. aanbidder/bewonderaar, traditieliefhebber (15)

4. solist en eenvoudliefhebber (14)

5. zorggever (13)

6. natuurliefhebber (11)

7. activist (9)

8, 9. zintuigliefhebber, enthousiasteling (7)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Peter B. schreef: Het feit dat ik geen enthousiasteling ben, blijkt al duidelijk uit de lage puntenaantallen die ik overal heb gegeven.

Je geeft een mooi voorbeeld van het nut van deze test. Stel dat jij in een omgeving leefde waar iedereen heel erg op de ervaring inzet. Een plaats waar het lezen van een boek eerder afgeraden wordt, met de argumentatie aan de Bijbel heb je wel genoeg. Op zo'n plaats zou jij waarschijnlijk God langzaam kwijtraken. Hij raakt jou dan natuurlijk nog niet kwijt, maar jouw voeding is duidelijk niet alleen maar klappen, juichen en jubelen.

De geloofswegentest is overigens een vertaling van de test uit het engelse boek 'Sacred Pathways (Gewijde paden) van Gary Thomas'.

In dit boek schrijft de auteur het volgende stukje na afloop van de test:

Understanding Your Sacred Pathway

Now that you've looked at each of the nine spiritual temperaments, you're ready to determine your spiritual personality. Remember that you will probably have more than one dominant temperament. Also, spiritual temperaments can evolve over time. Just as a married couple will express their love for each other differently in their fifties than they did in their twenties, so our love relationship with God undergoes changes as we mature and walk through life. The evaluations from chapters two through ten describe where you are right now and what activities you will find most helpful as you seek to grow spiritually today. You can then move on to incorporate and learn from other temperaments.

Oftewel voor persoonlijke geloofsgroei: investeer in activiteiten die passen binnen jouw top 3 en verken andere geloofswegen zo nu en dan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Ann schreef: het klopt ook dat ik op plaatsen met natuur me goed voel, me "thuis" voel. Hoe verder ik weg ben van de natuur, hoe slechter ik me voel.

En de fout die mensen (lees: ik) vaak maken is dat dat dan voor iedereen zou moeten gelden. Mij moet je niet in m'n eentje de natuur insturen en Ann hoeft van mij niet de institutie van Johannes Calvijn te lezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

1) De aanbidder en bewonderaar: 23 punten

2) De zorggever: 20 punten

3) De zintuigliefhebber: 8 punten

4) De enthousiasteling: 8 punten

5) De activist: 17 punten

6) De traditieliefhebber: 7 punten

7) De solist en eenvoudliefhebber: 11 punten

8) De natuurliefhebber: 17 punten

9) De intellectueel: 14 punten

Top 3:

1. De aanbidder en bewonderaar: 23 punten

2. De zorggever: 20 punten

3. De activist / de natuurliefhebber: 17 punten

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ben dol op testjes. En dit is best een goede. Wat eruit kwam was volledig conform mijn verwachtingen en wat ik over mijn karakter weet:

1. Traditieliefhebber; Solist/ eenvoudliefhebber (22)

2. Intellectueel (19)

3. Activist (18)

4. Zintuigliefhebber (16)

5. Zorggever (15)

6. Aanbidder/ bewonderaar; Natuurliefhebber (13)

7. Enthousiasteling (7)

Ik ben dus nóg minder enthousiast dan Hester.
widegrin.gif

Nu die van m'n vrouw:

1. Zintuigliefhebber (16)

2. Aanbidder/ bewonderaar; Activist; Natuurliefhebber; Intellectueel (15)

3. Traditieliefhebber (13)

4. Zorggever; Solist (11)

5. Enthousiasteling (8)

Perfecte match, of niet soms? hamer.gifrofl.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

En de fout die mensen (lees: ik) vaak maken is dat dat dan voor iedereen zou moeten gelden. Mij moet je niet in m'n eentje de natuur insturen en Ann hoeft van mij niet de institutie van Johannes Calvijn te lezen.

widegrin.gif gelukkig

in m'n eentje ga ik liever ook niet de wildernis in

maar hier in grembergen valt het gelukkig nogal mee puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Deel 1 van een samenvatting van het begeleidende artikel bij de geloofswegentest

(Zie eerst post van dit topic)

Jezus belooft ons dat Hij, als we een hechte relatie met Hem onderhouden, ons zal vullen met kracht, creativiteit, moed en alle andere eigenschappen die we als leiders nodig hebben om vrucht te dragen tot eer van God (naar Joh. 15).

Veel leiders moeten beschaamd toegeven dat ze het nog nooit gelukt is om een dynamische relatie met Jezus Christus te hebben en te onderhouden. Ik wijs hen er vaak op dat ze misschien hun geestelijk pad nog niet hebben ontdekt - hun eigen en unieke manier om een hechte band met Christus te ontwikkelen.

De juiste geloofsweg of het juiste gewijde pad lijkt op een deur die toegang geeft tot een kamer waarin we ons bijzonder dicht bij God kunnen voelen. Zoals verschillende leiders verschillende persoonlijkheden hebben en verschillende combinaties van gaven, zo hebben ze ook verschillende geestelijke paden.

Het relationele pad

Voor sommige mensen is het heel moeilijk, zo niet onmogelijk om te wandelen met God in hun eentje. Afzondering is voor hen gelijk aan eenzame opsluiting. Mensen die zich het sterkst met God verbonden voelen op het relationele pad, ervaren een soort geestelijke matheid als ze proberen alleen met God te wandelen. Maar zodra ze hun zoektocht naar God samen met anderen ondernemen gaat het opeens fantastisch. Samen bidden, samen God prijzen, samen bijbelstudie, dan zijn deze mensen op hun best.

Het is duidelijk. Het relationele pad is hun voornaamste weg naar God. Leiders die dit onderkennen en zich op het relationele pad gaan toeleggen, bereiken een geestelijke groei die nooit mogelijk was geweest als ze het in hun eentje hadden geprobeerd.

Ik ken een voorganger die zichzelf er altijd onbarmhartig van langs gaf, omdat hij niet genoeg tijd in afzondering doorbracht. Het vreemde was echter dat, wanneer het hem wel lukte om een lange periode alleen te zijn, hij somber werd en begon te piekeren. Uiteindelijk nam hij telkens drie broeders mee op zijn geestelijke retraites en zo ontdekte hij de intimiteit met God waarnaar hij altijd al verlangde.

Het intellectuele pad

Degenen die gedijen op het intellectuele pad, zijn mensen die alleen belangrijke geestelijke groei kunnen doormaken als hun hele verstand erbij betrokken is. Wanneer ze in een getuigenissendienst zitten waar mensen vol vuur beschrijven welke verbazingwekkende dingen God in hun leven heeft gedaan, krijgen zij gedachten als: Waar blijft het vaste voedsel? Deze mensen kunnen geen stille tijd houden, zonder twee of drie geopende commentaren naast hun Bijbel. Het hart van deze mensen wordt niet verwarmd tenzij ze met hun verstand overtuigd zijn van de waarheid. Wanneer dat eenmaal het geval is zijn deze mensen niet meer te stoppen. Ik acht het heel goed mogelijk dat de apostel Paulus een intellectueel pad bewandelde. Hij stelde dat wereldverandering afhankelijk was van 'de vernieuwing van ons denken'(Romeinen 12:2).

Mensen met het intellectuele pad als het voornaamste pad zullen waarschijnlijk geestelijk verdorren als ze hun verstand niet blijven prikkelen.

Als het intellectuele pad bij u past, Heb God dan lief met heel uw verstand en kijk wat er gebeurt in uw dagelijkse relatie met Hem.

Wordt vervolgd in deze post

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid