Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Je kan ook concluderen dat God slecht is op grond van theodicee en daarom niets met hem te maken willen hebben.

Daar heb ik ook heel lang meer geworsteld. Totdat de puzzelstukjes bij mij bijna allemaal mooi in elkaar begonnen te vallen; dat ik heel weinig levensvragen meer heb en dat is een heel lekker gevoel. Ik had het altijd in me zitten sluimeren totdat ik werd gewezen op bepaalde boeken, waar dus eigenlijk vrijwel hetzelfde in stond, zoals ik er altijd al over dacht. Dan is het alsof je thuis komt. En dat kan alleen als je jezelf open gaat stellen voor alteratieve inzichten. Ik zeg daarbij expliciet niet, dat de mijne sluitend is, maar ik heb het gevoel dat ik op de goeie weg zit.

God is volgens mij niet "slecht". Maar een realiteit, waar we ons van moeten bewust worden. Je hebt ook "slecht weer" ...regen en donder. Maar dat slechte weer is ook nodig omdat er anders geen leven op Aarde mogelijk is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 50
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid