Spring naar bijdragen

Mattheüs 21


Aanbevolen berichten

En met het opvaren van Jezus naar de hemel is dan ook een einde gekomen aan deze tendens van gezonden profeten naar het huis van Israël. Want het was tijd geworden om het profeetschap te overhandigen aan een andere natie. En daarom zegt Jezus in de Bijbel tegen het nageslacht van Israël: “Hierop zeide Jezus tot hen: Hebt gij nooit in de Schriften gelezen: De steen die de bouwlieden hebben verworpen, die is hoeksteen geworden; vanwege den Heer is dit geschied, en het is een wonder in ons oog? Daarom zeg ik u: Het Koninkrijk Gods zal u ontnomen worden en gegeven aan een volk dat de vruchten er van opbrengt. En wie op dezen steen valt zal verpletterd worden, en op wien hij valt, dien zal hij vermorzelen.†(Mattheüs 21: 42-44)

hoe moeten we dit interpreteren?

Link naar bericht
Deel via andere websites

God vrezende, de door jou aangehaalde tekst geeft de verbreding van Gods volk naar de gehele wereld aan. God wil de God van alle volken zijn.

Paulus heeft in de brief aan de Romeinen hier ook aandacht voor vanuit hetzelfde perspectief als Jezus. Lees Romeinen 11 maar eens. Misschien wordt de tekst die jij aanhaalt dan ook wat duidelijker voor je.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid