Spring naar bijdragen

etipz

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over etipz

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Beroep
    onderzoeker
  1. Jouw laatste post is dus ook een dooddoener. Het enige nuttige wat men over god kan zeggen is dat er niets "nuttigs" over gezegd kan worden.
  2. Simpelweg geen enkele gelovige kan tot treurens een bevredigend antwoord geven op basale vragen. Vraag: waar komt god vandaan? Antwoord: die bestond altijd al. Das geen antwoord. Iedere "intellectueel" voelt dat aan. Religie kom met teleurstellende antwoorden! Iedere keer als ik met een onmogelijkheid over religie aankom, dan is deze het overdenken niet waard. Dit klinkt als ik denk alleen maar zoals het mij uitkomt, en gegronde kritiek is bij voorbaat onzin.
  3. Simpel het "kapot" redeneren van onmogelijkheden van het geloof tot betrekking religie. Zoals ik al ca. 12 jaar aanhoor. Een goede luisteraar hoort hier enkel in "deze onmogelijkheid" is onzin en daarom niet het overdenken waard. Samengevoegd: En wie moge Jan Willem Nienhuys dan wel zijn? Een gefrustreerd pseudo wetenschapper die bij lange na niet de sporen heeft verdient zoals heer Dawkings zelf? Op ieder project valt kritiek te uiten hoe brilliant deze ook is. Hier teren sommigen op.
  4. Beste Cornelius van Wijck, Bespeur ik hier enige quasi- intellectuele dogmatiek, die geheel voorbij gaat aan mijn "harde" vraag. Een uitsluitend antwoord kan ik niet vinden in jou bericht. Laatst staan een bevredigend antwoord. Niet zoals er wel duidelijk antwoorden zijn op het kip-ei kwestie. En een grootheid als Dawkins degraderen tot non- wetenschappelijk gebabbel lijkt mij ook hautain.
  5. Kan iemand mij verder helpen met de volgende vraag: Kan God een steen maken die zo zwaar is dat hij deze zelf niet kan optillen. Lastige materie. Heeft één van jullie het boek God als misvatting gelezen en wat zijn jullie bevindingen? Graag een serieuze reactie hierop.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid