Spring naar bijdragen

Toeter

Members
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Toeter

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Beroep
    Pedagogiek
  1. Quote: Op maandag 06 oktober 2008 13:57:35 schreef zoveel vragen nu nog antwoorden het volgende: Ik denk dat je het moet doen op een manier die bij de gemeente past. Op een manier die bij de jongeren van die gemeente past.... die wil je tenslotte bereiken!
  2. Toeter

    Woord van Geloof

    Maar als het niet werkt, waarom zijn er dan zoveel mensen 'die eraan doen'. Of denken mensen, als we het maar geloven dan word het vanzelf waar?
  3. Na zelf enige jaren jeugdleiding in een gemeente geweest te zijn is mijn ervaring inderdaad dat de verpakking voor jongeren een heleboel doet! Wij hebben ooit als eerste bijeenkomst een hawaiparty georganiseerd compleet met bloemenslingers, drankjes en beachvolleybal. Iedereen die was uitgenodigd was er! Hoe was jullie verpakking? En waar heeft de jeugd in je gemeente behoefte aan? Heb je buiten de groeigroep om weleens gewoon een praatje gemaakt om te kijken wat ze interesseert?
  4. Als je puur op de van Dale afgaat ben je dus niet egoïstisch bezig. Vergeven is niet puur eigenbelang. Het kost je vaak ook iets.
  5. Een echte opwekking begint bij jezelf zullen we maar zeggen.... Ik vind het een goed stuk Timon! Bid en werk is het toch altijd geweest!
  6. Maar maakt dat het dan egoïstisch? Als je er zelf (ook) baat bij hebt? Of bedoelde je dat niet?
  7. Toeter

    zonder bijbel geen geloof?

    Nee het is geen vraag om te stellen dat ik gelijk heb. Het was een vraag, en daarop mijn antwoord als uitnodiging voor jou om hierop te antwoorden. Maar in elk geval bedankt voor jouw schets van het verloop. Ik zie het anders maar dat geeft niet want dit is oa een discussieforum dus mag je het oneens zijn toch? Ik ga mijn zoon uit bed vissen.
  8. Toeter

    zonder bijbel geen geloof?

    @CvW: Ik kan je verhaal redelijk volgen. Maar wat ik toch niet begrijp? Begint het geloof in God dan pas in het NT? Dat denk ik toch niet aangezien er tal van geloofshelden uit het OT die in God geloven. Christus is de invulling van het geloof, maar bij Hem is het geloof niet begonnen. Daarbij, de apostelen zijn allen toch opgegroeid met het geloof in God, zij begrepen dat Jezus de Messias was waar zij op wachten en hebben die kennis verspreidt. Het geloof was er voor de Kerk er was. Dus is de bijbel de basis. Ik ben niet ontzettend thuis in het katholieke geloof dus vergeef mij als ik verke
  9. Toeter

    zonder bijbel geen geloof?

    Ik begrijp het dan denk ik verkeerd! Wat is de basis voor de Kerk?
  10. Ik geloof wel in de magische klik! Niet als basis voor een relatie, maar wel als een goed begin! Toen ik mijn man leerde kennen was de klik er meteen: we vielen als een blok voor elkaar. Waar het aan lag: geen idee. Tenminste ik begrijp het wel van mijn kant maar niet van zijn kant ! Anyway: zon klik is denk niet noodzakelijk maar wel leuk! Uiteindelijk moet je relatie wel verder groeien om te kunnen blijven voortbestaan!
  11. Quote: Op donderdag 25 september 2008 10:50:50 schreef RobertF het volgende: [...]Eens met The Black Mathematician. Zo kun je zelfs iemand als moeder Theresa nog als egoïstisch afschilderen, als je maar genoeg doordenkt. Alleen, wat schiet je ermee op? Wat is de functie ervan, om ook het wit zwart te willen maken? Help je daar werkelijk mensen mee? Natuurlijk schiet je er niks mee op! Het is gewoon meer een filosofische gedachte denk ik. Vergeven is een opdracht van God, net als je naaste liefhebben en al die zaken meer.
  12. Toeter

    zonder bijbel geen geloof?

    Maar de bijbel blijft de basis voor het geloof, ook voor de Kerk.
  13. Staat er niet in de bijbel dat je eerst anderen moet vergeven voordat jijzelf vergeven kunt worden? dan is vergeven inderdaad misschien wel een egoistische daad.
  14. Is het mogelijk voor de duivel te handelen zonder toestemming/medeweten van God? Ik denk het niet. Laten we niet meer van hem (satan)maken dan hij is. Een gevallen engel en grootste tegenstander van God.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid