Spring naar bijdragen

Darkwaver

Members
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Darkwaver

  1. [knip]


    Samengevoegd:

    Quote:

    Gisternacht, om één uur precies, ben ik begonnen met het opbouwen van mijn conditie. Ik heb een paar dure loopschoenen gekocht; Adistar Cushion 5, en die zijn zó duur, dat ik nu wel móet lopen! (Ook een manier om een stok achter je eigen deur te zetten...) Ik was gisteren de straat uit, krap an 200 m, en bekaf. Maar... ik heb het zo'n anderhalve km volgehouden, en afgelopen nacht om 1.00 uur liep deze kerel alweer zijn anderhalve km. En zelfs nog zo'n 50 m extra. Want ja - je moet het natuurlijk uitbreiden. Nu heb ik gehoord en gelezen, dat je het op gegeven moment ook leuk zou moeten gaan vinden. Ik vind er na deze tweede keer nog steeds geen donder aan. Kan iemand van jullie ervaren sportkanonnen mij verraden hoe vaak ik nog moet voor ik het leuk vind?

    Ik ben geen ervaren sportkanon, maar heb alvast een gouden tip voor je.

    Gewoon blijven doorlopen. Blijf gewoon elke dag doorlopen, en dan zul je na verloop van tijd zelf wel merken dat je je euforisch zal gaan voelen en zelfs niet zal willen stoppen met hollen, omdat je afhankelijk bent geworden van je eigen stommiteit, net zoals een heroineverslaafde aan z'n dagelijkse shot.

    Lopen is namelijk een zeer ongezonde bezigheid, en dat om meer dan één reden.

    Ik heb mensen gekend die letterlijk kapot zijn gegaan aan deze hobby.

  2. Quote:

    [...]

    Heb je daar nu nog last van meis? Dan heb je wel een kwetsbaar perzikhuidje volgens mij. Ik pleur om de haverklap koffie over m'n handen omdat ik altijd haast heb op mijn werk, tot verbrandingen leidt dat nooit.

    Wel positief dat je het sporten mist
    knipoog_dicht.gif

    Zwemmen is overigens ook een sport waarvoor het ant-sport verhaal van Darkwaver niet op gaat, tot blessures leidt dat in principe nooit.

    [...]

    Er zit ook wel iets in.

    Maar dan moet je over 5 jaar gaan verhuizen, til je een bank op en heb je ineens een hernia. Je kunt van zoiets heel lang last hebben, als je aan krachttraining had gedaan, had je nergens last van gehad. Er zijn altijd situaties waarin je veel kracht nodig hebt. Een ongetraind iemand kan zich dan al snel overbelasten. Ook verstevig je je botten, dat gaat bij vrouwen botontkalking tegen bijvoorbeeld, ook jij zal dan minder snel iets breken als je een keer struikelt ofzo. En spiermassa levert ook de nodige stevigheid.

    [...]

    ?!

    Je klapte bijna uit de paal? In de sportschool? Wat voor maffe oefening is dat dan
    widegrin.gif

    Mja maar ik denk niet dat er veel mensen zijn die gaan powertrainen omdat ze om de 5 a 10 jaar eens moeten verhuizen, he?

    Als je het elke dag doet voor je beroep is het natuurlijk wel handig, dat spreek ik niet tegen.

    Ik heb nooit iets gebroken, sterke botten zijn sowieso aangeboren denk ik.

    Ergens heb ik ook 's gehoord dat je als vrouw van veel trainen en weinig eten al jong de botten van een oud wijf krijgt, maar ik kan me niet zo goed meer herinneren wat het precies was.

    Volgens mij is Nynthe paaldanseres trouwens. puh2.gif

  3. Quote:

    [...]

    Nee, vaak dus niet, die paar mensen die jij kent staan in geen enkele verhouding tot de duizenden mensen die meedoen aan epidemiologische studies.

    [...]

    5kg. Denk er nou eens goed over na. Als je aan sport gaat doen, gaat je hoeveelheid spiermassa ook omhoog, spieren zijn heel zwaar. Stel dat ie 5kg spiermassa heeft gewonnen, geen onrealistische schatting over 5 jaar. Dan is ie dus veel meer loos gewicht kwijt geraakt dan je denkt, en dan hij denkt.

    Verder is zijn cardiovasculaire gezondheid waarschijnlijk flink verbeterd. Maar ja, van een goede gezondheid merk je niks he? Dus dat valt niet op. Een slechte gezondheid wel.

    [...]

    Ik kan veel en veel meer tillen
    zonder last
    . Terwijl ik voorheen vaak niet goed kon slapen van de rugpijn. De dokter en fysiotherapeut adviseerden mij om mijn rugspieren te versterken. Dat heb ik gedaan.

    [...]

    Nee. Want ik maak niet steeds dezelfde bewegingen. Mijn krachtsport is heel gevarieerd. Je gewrichten slijten als je steeds dezelfde bewegingen maakt.

    Krachtsporters hebben op latere leeftijd minder rugklachten, dat is een feit.

    [...]

    ZONDER PIJN. Pijn is een teken dat er iets mis is. Toen ik niet trainde, had ik heel veel pijn aan mijn rug. Nu niet meer.

    [...]

    Ja, omdat er HEEL veel stratenmakers etc. zijn die heel vaak slecht hebben getild. Als je aan krachtsport doet, leer je allereerst je rug op een goede manier te gebruiken. Je legt veel te simpele verbanden.

    [...]

    Op mijn 20e - 25e had ik veel last van mijn rug, toen ik 5 jaar later aan krachttraining ben gaan doen is het weggegaan. Precies zoals de dokter voorspelde, zoals de fysiotherapeut voorspelde, zoals de wetenschappelijke literatuur vertelt.

    Vind je het erg als ik daar meer vertrouwen in heb dan in jouw anecdotal "evidence"?
    knipoog_dicht.gif

    Ik vind dat heel begrijpelijk, en ben blij voor je dat je geen pijn meer hebt.

    Toch blijf ik bij m'n standpunt dat een menselijk lichaam gewoon rapper verslijt als het aan overdreven beweging, of sport doet.

    Of dat nu om hardlopen, gewichtheffen, tennissen, zakken cement tillen, dakwerken of piano's verhuizen gaat maakt niks uit(al hebben die 3 laatste wel een nut).

    Noem me een koppigaard, maar voor mij is het heel duidelijk : hoe meer je iets gebruikt, hoe rapper het slijt.

    Net zoals iets wat je te weinig of niet gebruikt, ook sneller kapotgaat of vastroest.

    Je kunt het nog altijd het beste met een auto vergelijken : hoe meer en hoe sneller je ermee rijdt, hoe sneller ie in z'n waarde daalt.

    Maar laat je hem 2 jaar onder een afdakje staan, is ie ook niet veel meer waard en heeft hij dringend 'beweging' nodig.

    Een mens blijft ook geen 2 jaar in z'n bed liggen.

    Het is de logica zelve, dat kan niemand tegenspreken.

  4. Zelden heb ik m'n pens zo moeten vasthouden van het lachen na het lezen van dit onderwerp.

    Hier in Belgie heb ik er allesinds nooit van gehoord, en eerlijk gezegd verbaast het me niks dat dit weer zo'n geweldig idee is afkomstig van onze noorderburen.

    Als ik me niet goed vergis is er in Japan ook zoiets gaande: s'ochtends op het werk 10 minuten verplicht op en neer springen onder begeleiding van rotmuziek en een hysterische trol.

    Hoe dan ook is er geen reden tot paniek want zoiets kan en zal men hier nooit doorvoeren, in nog geen honderd jaar.

    Sport is uitgevonden door Spartanen, nazi's en fascisten, het voedt de agressie in de mens, doet serieuze personen er belachelijk uitzien en is bovendien ongezond.

  5. Quote:

    [...]

    Opzich niets, maar om naar de sauna te gaan om te kunnen staren naar naakte vrouwen is een paar stapjes verder en mi. te ver. Daar is de sauna niet voor.

    [...]

    Voor een aantal vrouwen wel en sowieso dunkt mij dat de vrouwen die jij wilt begluren niet op zo'n pubertje zitten te wachten.

    Als ze daar niet tegen kunnen, horen ze niet thuis in een sauna en al zeker niet naakt.

    Overigens was dit lollig bedoeld, daar ik nooit van m'n leven een stap in zo'n onding zou zetten.

    Pubertje?

    Ik ben ouder dan jij hoor. knipoog_dicht.gif

  6. Was gewoon beetje toevallig dat we elkaar hier tegenkwamen. knipoog_dicht.gif

    On topic dus hé?

    Hieronder drie home-made mixen :

    link

    link

    link

    Meer dan vier uur non-stop luisterplezier met o.a :

    Frozen Autumn, Dystronic, Propaganda, Guerre Froide, Front 242, Eternal Afflict, Sleep Museum, Beta Evers, Ultravox, John Foxx, Ladytron, Human League, Experimental Products, Danse Society, Cinema Strange, Skinny Puppy, Neon Judgement, Indochine, Xeno and Oaklander, Absolute Body Control,... and many more.

    Good listening!

  7. Ergens begrijp ik je standpunt wel, hoor.

    Maar het klinkt gewoon nogal makkelijk en eenvoudig, want in de praktijk loopt het vaak heel anders.

    Mijn vader is schoenontwerper/verkoper van beroep en zit hele dagen op de baan of op kantoor.

    Zo'n 10 jaar geleden besloot hij te gaan fitnessen omdat hij een buik begon te krijgen.

    Die was voornamelijk het gevolg van de vele uitgebreide diners met klanten en uiteraard het gebrek aan beweging, wat voor zich spreekt.

    Hij ging destijds 3 dagen per week 2 uur fitnessen, voornamelijk cardiotraining. Fietsen, roeien, steppen en dergelijke.

    Resultaat : op die vier jaar tijd is hij in totaal amper vijf kilo afgevallen, wat hoogstwaarschijnlijk aan z'n aangepaste eetgewoonten lag.

    Hij at hoogstens 1 keer om de 2 weken een pak friet, at veel meer vis dan vlees, kilo's groenten, en als dessert beperkte hij zich tot een stuk fruit.

    Dus een theorie die zegt dat sporten de enige goede oplossing is tegen zwaarlijvigheid, is nogal simpel naar m'n persoonlijke mening (en die van mijn vader, want hij had het toen wel voor bekeken in die stinkende zweethal)

    Ik heb begrepen dat jij veel moet tillen op je werk, en dat je dankzij die powertraining meer kan tillen.

    Dat klinkt erg logisch, en ik zou gek zijn om dat te ontkennen.

    Maar de kans is echter reeel dat jij op je vijftig of zestig gewoon met een verpeste rug zit, door al dat herhaaldelijke heffen en tillen tijdens je training en op je werk.

    Jij voert elke dag opnieuw, keer op keer dezelfde beweging uit en dat is zeer nefast voor je rug.

    Net zoals een tenniselleboog of een schilderselleboog, en daar ga ik later ook nog wel de rekening van krijgen vrees ik.

    Je kan dankzij die trainingen wel meer tillen, maar dat is absoluut geen garantie voor een gezonde rug, dat kun je niet tegenspreken.

    Kijk maar eens in een bejaardentehuis : stratenmakers en betonvlechters zijn er in overvloed.

    Het kan natuurlijk ook goed uitdraaien, als je geluk hebt tenminste. Het hoeft dus niet helemaal zwartgallig te zijn. knipoog_dicht.gif

    Maar dat weet je helaas pas op het einde van je leven.

    [Febe]

  8. Quote:

    Hoe weet jij dat je over 10 jaar geen hartinfact krijgt achter de TV omdat je te weinig lichaamsbeweging hebt gehad? Je denkt op je werk voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Wat doe je precies? Postbode? Stratenmaker? Dan hoef je waarschijnlijk niet te sporten idd.

    Overgewicht kost Nederland veel en VEEL meer dan die schamele 570 miljoen. Als iedereen gaat sporten is het exit overgewicht. Mensen met overgewicht zijn met name mensen die niet of te weinig sporten.

    Maar ja, ik heb toch een beetje het idee dat je in je eigen realiteit leeft hoor.

    Ik ben actief in de autosector: schuren, afplakken, schilderen enz.

    M.a.w ik zit alleen stil tijdens m'n lunch (2 boterhammen).

    Voorts zit ik al zo'n 2 jaar op hetzelfde gewicht en ben ik zelden of nooit ziek.

    Waarom vindt je dat ik in m'n eigen realiteit leef trouwens?

    Omdat ik iets zeg wat niet strookt met de algemeen geaccepteerde opinie over sport?

    Wat me steeds opvalt in discussies als deze is dat sporters er alles aan zullen blijven doen om te zeggen dat hun hobby geweldig gezond is, dat er geen graten inzitten en dat iedereen hun voorbeeld zou moeten volgen.

    Ik gebruik dit woord niet altijd graag, maar het gezondheidsfascisme hangt me soms een beetje de keel uit.

    Het soort gezondheidsfascisme, dat mensen met een chronisch schuldgevoel opzadelt in verband met hun gezondheid.

    Wie ziek wordt heeft het zelf gezocht, want hij heeft niet gezond genoeg geleefd, heeft niet genoeg ontstresst, niet genoeg gesport.

    Het zou allemaal aan de levensstijl liggen, de lifestyle. Terwijl het merendeel van de ziektes gewoon brute pech zijn, maar dat wordt blijkbaar niet langer geaccepteerd. Die vorm van bewustzijnsvernauwing komt natuurlijk overgewaaid uit Amerika.

    Wist je bijvoorbeeld dat de huidige obesitas-epidemie in het Westen waarschijnlijk een rechtstreeks gevolg is van de stelselmatige uitroeiing van de darmbacteriën door antibiotica?

    Dat is een tamelijk recent inzicht. Waarom zijn er, zeker in de VS, de laatste tien, twintig jaar zo enorm veel dikke mensen bijgekomen? Akkoord, Amerikanen zijn vadsig , en ze eten te veel hamburgers met frieten en drinken veel te grote bekers cola, maar dat deden ze twintig, dertig jaar geleden ook al. Dat volstaat niet als verklaring voor de epidemie van obesitas. Welnu, men heeft een experiment gedaan bij muizen. Men heeft de microbiota van dikke muizen getransplanteerd in magere muizen, en die werden dik, ook al bleven ze net hetzelfde voedsel eten.

  9. Quote:

    [...]

    Iedereen kan voor zichzelf wel bepalen wat goed is voor zijn of haar lichaam, want ook dat verschilt natuurlijk nog is. ( dan heb ik het over sporten vanzelfsprekend )

    Sporten is niet ongezond, alleen je moet niet als een kip zonder kop gaan sporten zonder daarbij je koppie te gebruiken.

    Iedereen doet uiteraard wat hij zelf denkt wat het beste is.

    Maar hoe weet je dat?

    Hoe kan jij nu weten wat er over pakweg 10 jaar zal gebeuren met je lichaam?

    Hoe kan jij weten of je geen hartinfarct zult krijgen terwijl je s'ochtends gaat joggen?

    Dat weet je dus mooi niet.

    Je bewering dat iedereen voor zichzelf kan bepalen wat goed is voor zijn of haar lichaam klopt voor geen meter, want zoals je weet kosten sportblessures een land als Nederland 570 miljoen euro per jaar.

    Dus het lijkt er niet echt op of veel mensen wel goed weten waar ze mee bezig zijn, me dunkt.

  10. Quote:

    [...]

    Bij vrijen stel ik een vraagteken. Nee, hoor. Ik snap wat je bedoelt.
    widegrin.gif

    Mijn mening is dat je toch te negatief kijkt naar sport. Want over het algemeen is sporten gezond. Ik geef idd toe dat het in elkaar zakken niet alleen bij topsport gebeurd, maar in de topsport is er wel behoorlijk meer kans op.

    Mijn ex heeft een lekke hartklep. ( in die aard dacht ik ) Zij mocht bv. niet de 100 meter-sprint doen, omdat dat te gevaarlijk zou kunnen worden. Bij atletiek op school moest ze dus regelmatig aan de kant blijven.

    Haar dokter adviseerde haar zelfs om regelmatig gewoon te sporten.

    Ik heb 6 jaar op voetbal gezeten en echt waar, ik voelde me erg lekker bij het sporten. Nou kan ik je alvast verklappen dat ik in 3e klasse speelde, wat dus niet echt meteen het hoogste niveau is.

    Over het algemeen voelen mensen zich ook beter als ze aan sport doen. Je hoeft niet persé zoveel trainingsarbeid als Armstrong te verrichten, maar gewoon lekker wat trainen iedere dag en picobello. Dokters en het gezonde verstand zeggen dat.

    Dat er ook andere gevallen bekend zijn ( niet in de topsport en zoals jij al aangeeft ) is natuurlijk de andere kant en niet te vermijden. Maar dat is altijd al zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven.

    Ik kijk niet negatief naar sport op zich, ik kijk negatief naar hoe sport als wondermiddel beschouwd wordt, en aangeraden wordt alsof het elk probleem zou kunnen oplossen.

    Ook kijk ik negatief naar het feit dat de slechte en gevaarlijke kanten van de sport erg vaak genegeerd worden.

    Eigenlijk gaf jij zelf al het ideale antwoord.

    Je zegt dat je toegeeft dat het in elkaar zakken niet alleen bij topsport gebeurd, maar dat er daar wel meer kans op is.

    Dat klopt als een bus, net zoals men meer kans op longkanker heeft door 3 pakjes sigaretten per dag te roken ipv 1 pakje sigaretten.

    De vergelijking tussen 'gewone' sport en topsport ligt hier helemaal voor de hand.

    Je mag dan nog zoveel blijven herhalen dat sport goed is voor de gezondheid, maar ik zeg dat dat gewoonweg niet juist is omdat het plots dood neervallen tijdens een wedstrijdje basket, niet normaal kan zijn.

    Het is een uitstekend argument, en het wordt altijd onterecht van tafel geveegd.

    Er is altijd al een geheimzinnige waas, een soort mistbank geweest rond sportbeoefening, iets wat men nooit helemaal heeft kunnen aantonen of bewijzen, maar er gemakshalve toch maar van uitging dat sport goed is voor een mens omdat dokters en ambtenaren zich beroepen over een gezegde uit voorwetenschappelijke tijden van meer dan 2000 jaar oud : 'mens sane in corpore sano'

    Dat gezegde is overigens totaal uit zijn oorspronkelijke context gerukt, want zo heeft men dat nooit bedoeld.

    Je zegt dat mensen zich over het algemeen beter voelen als ze aan sport doen.

    Het is het klassieke verhaal van de kip of het ei: wat was er eerst? Voelt een 65-jarige opa zich fit omdat hij elke dag een toertje gaat lopen, of is het juist omdat hij nog gezond is dat hij in staat is dat blokje rond te rennen?

    Ik vrees dat het het tweede is: mensen die zich goed voelen, kunnen meer lichaamsbeweging hebben. Maar bij beweging is het niet de intensiteit die telt - want wat is sport anders dan overdreven intensieve lichaamsbeweging - maar wel de duur. Een namiddag lekker kuieren tussen de bomen, met daarna een goeie trappist in een taverne aan de bosrand, dát is pas gezond!

  11. Quote:

    Als ik een blik op mijn cd kast werp zie ik er spul van Kraftwerk, The Cure, Joy Division, New Order en Wolfsheim in liggen. Dus ja, ik kan deze stijl zeker waarderen...bands waar ik nog meer van wil weten zijn: The Frozen Autumn, Depeche Mode,VNV Nation,The Cruxshadows....dus heb wel een zwak voor new wave en aanverwante stijlen

    Van the Frozen Autumn is helaas alleen nog het album "is anybody there?" verkrijgbaar, al de vorige albums zijn uitverkocht en kun je nu en dan wel 's op Ebay terugvinden.

    Ik heb er zelf nog maar 2 van.

    Depeche Mode kun je nog alles van vinden, ze hebben zelfs meer "best off's" dan albums bij wijze van spreken. smile.gif

    Ook veel nieuwe releases van oude albums.

    Aanrader : 'Black Celebration', die kun je tegenwoordig kopen met dvd documentaire erbij.

    Depeche Mode doet volgend jaar hun laatste tour overigens, daarna kappen ze ermee. Dus ik zou zeggen, grijp je kans want daarna komen ze nooit meer terug.

    Van VNV nation en de Cruxshadows ken ik niet zo veel.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Trouwens, wat ik hoor van deze muziek is dat het een blije voorloper is op post-rock en post-metal en misschien zelfs invloed heeft gehad op een van de latere waves van black metal, de suicidal black metal. Je hoort het er wel een beetje in volgens mij. Alhoewel de muziek mij niet aanspreekt, het zal denk ik toch wel essentieel zijn geweest in de evolutie van de muziek zoals ik die ken in mijn favo genres.

    EDIT: Ik lees ook ergens iets over No Wave, hoort dat ook niet in dit topic?

    No wave was een kortstondige maar zeer invloedrijke variant van art punk in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980. De belangrijkste no wave-artiesten kwamen uit de Lower East Side in New York. De term no wave heeft twee betekenissen: enerzijds verwijst het naar de experimentaliteit van het genre (no wave behoorde tot geen enkele andere stijl), anderzijds is het een woordspelletje waarmee de commercialiteit van het populaire new wave genre werd verworpen.

    Ik ken er persoonlijk niet zoveel van, maar ik heb hier wel een LP van een artiest die ze onder die naam plaatsen : 'Dark Day'

    Het is gewoon experimentele elektronische muziek uit die tijd.

    Ook zoiets ongekend is de term 'Minimal Wave' of 'Minimal Synth'

    Dit genre is mijn persoonlijke favoriet.

    Het is voornamelijk muziek met analoge synthesizers, drummachines en tussendoor wat gitaren, maar die zijn niet altijd aanwezig.

    Het genre is ontstaan op het einde van de jaren '70 en artiesten werden beinvloed door bands als Kraftwerk, Human League, Depeche Mode etc..

    Vandaag de dag bestaat het genre echter nog altijd en artiesten worden steeds creatiever.

    Hieronder enkele voorbeelden :

    link

    link

    link

    link

  12. Quote:

    [...]

    Nee niet helemaal.. de mens speelt toch al heel lang spelletjes/wedstrijdjes met lopen of met een bal ofzo.. net zoals sommige dieren... Dus ik vind het wel wat moeilijk te geloven dat onze reserves alleen bedoeld zijn bij gevaar of om een partner mee te imponeren.

    De mens is het enige dier dat sport.

    Een tijger of een leeuw bv. loopt de hele dag door te jagen op eten, zodat die s'avonds lekker zit te niksen terwijl ie op een stukje hert zit te knabbelen.

    Dus dieren zullen nooit meer bewegen dan nodig is om aan hun behoeften te voldoen.

    Vroeger was dat ook zo bij de mensaap overigens (voor degenen die tenminste geloven dat we van de aap afstammen, gezien dit een christelijk forum betreft, maar da's een andere discussie).

    En waarom denk je dat de mens in de loop van de evolutie rechtop is gaan lopen? Om rapper te zijn? Niets van, dan was hij wel op vier poten blijven rennen.

    Overigens, tot 150 jaar geleden deed vrijwel niemand aan sport. Niet de sportscholen maar de kerken zaten vol.

    De énige uitzondering die je hier en daar misschien zal terugvinden, zijn oude Egyptische balspelen of zoiets dergelijks, maar daar blijft het zo ongeveer bij.

    Onze reserves zijn dus wel degelijk bedoelt voor uitzonderlijke situaties.

    Hard weglopen en een uitgang zoeken als er brand uitbreekt, rennen voor je leven als er een gek achter je aankomt, op tijd wegspringen voor een auto die je per ongeluk omver maait.. van die dingen.

    En in bed, uiteraard : seks is nu eenmaal belangrijker dan een voetbalwedstrijd. En gezonder ook, trouwens.

  13. Quote:

    Bunkerleute, dan ken je me wel ja, ik zit daar meestal aan de inkom. Front binnenkort?
    puh2.gif

    Tequila kom ik enkel voor Fresh from the Grave (deathrock en schraal doen met Maria, zwaar goedgekeurde combinatie!), Steeple doe ik occasioneel wel eens.

    Die nick zegt me nog wel iets maar ik weet niet meer exact wat (ik ben degoutant slecht in namen onthouden enzo).

    Aah idd, de inkom. smile.gif

    Nu weet ik zo ongeveer hoe je eruitziet.

    Yes, Front binnenkort.

    En op Fresh from the Grave ben ik ook vaak te vinden, ja.

    Tot binnenkort. knipoog_dicht.gif

  14. Het zijn bijlange niet alleen topsporters die plots neerzakken en niet meer wakker worden.

    Zoals ik eerder al vermeldde, vallen er elke dag mensen plots dood neer tijdens het sporten.

    Meestal zijn dat vijftigplussers die zonodig moesten voetballen of trimmen.

    Maar helaas ook veel jongeren : een vriend van mijn stiefzus stierf onlangs nog tijdens een spelletje basket. Hij viel zomaar koud neer, tijdens het midden van een spel en was zelfs geen fervent sporter.

    Misschien vinden sommigen dat normaal, maar ik dus niet.

    En ik zal het blijven herhalen : elke vorm van overdreven intensieve lichaamsinspanning is niet goed voor een mens.

    Het menselijk lichaam is niet gebouwd voor een afmattende training, een volleybalwedstrijd of een marathon.

    Onze reserves zijn bedoeld voor af en toe een uitbarsting: bij gevaar, of om een partner mee te imponeren.

    Vergelijk het met een auto : het is handig als die 200 km/u kan rijden, maar onverstandig om dat steeds te doen.

    Gebruik je spieren waar ze voor bedoeld zijn : werken, wandelen, fietsen, praten, lachen, eten, vrijen, enz..

    Geef toe, dit klinkt toch vrij logisch?

  15. Quote:

    [...]

    Tssss. Wavehoofdjes ftw! De kapsels vind ik een van de betere aspecten van de scene. Alleen de afgrijselijke schoenensmaak van drie vierde van de goths vind ik een beetje een turnoff.

    @ TS: Naar welke feestjes ga je zoal? Ken je misschien wel.

    Bunkerleute in Leuven, de Tequila in Gent, Night of Darkness in de Steeple..

    Ik was afgelopen zaterdag overigens nog guest Dj op een feestje in de Tequila.(gallery of the damned)

    Ik ken jou overigens wel, Iriacynthe.

    I am Drexl, remember me? knipoog_dicht.gif

  16. Quote:

    Omdat dat zo zwaar is zou ik het juist lozen Thijs. Het is een groepsles, dan kun je niet rustig aan doen.

    Dat je je niet gesloopt voelt wil niet zeggen dat je lichaam geen rust nodig heeft.

    Judo en Krav Maga zijn ook zware, intensieve sporten. Ter ondersteunining kun je daar krachttraining bij doen, zwemmen combineert goed met alles.

    2x per week een intensieve sport als tennis, judo, krav maga of atletiek, plus krachtsport, plus zwemmen, daar zou ik het bij laten.

    Zoals jij het van plan bent is het heel slecht voor je. Dat gaat misschien een tijd goed, mogelijk jaren lang, maar als je versleten bent, ben je versleten. Dat moet je heel goed begrijpen. Dan komt het nooit meer goed. En kun je een baan als gymleraar ofzo vergeten.

    [...]

    Per saldo is verantwoorde intensieve lichaamsbeweging goed voor mensen met een matig actieve (of nog minder) levensstijl.

    Als je een man van 250kg een minuut laat sprinten, heb je kans dat ie een hartinfarct oploopt ja, dat is onverantwoord. Intensiteit moet je wel geleidelijk opbouwen.

    Verder: wat is jouw idee voor mensen met zwaar overgewicht? Sport is een vrij onmisbaar onderdeel van plannen om hun gezondheid te verbeteren. Als ze niet actief zijn, dat zijn ze vaak niet, vallen ze heel langzaam af als je alleen het eetpatroon aanpast. Je kunt die mensen ook niet structureel uithongeren he?

    [...]

    Ehm ja en? Sport is voor veruit de meeste mensen leuk. Ik ga met veel plezier sporten. Als je iemand een sport laat uitkiezen is dat ook criterium 1: het moet wel leuk zijn.

    Als je intensief sport, maakt je lichaam gelukshormonen aan, waardoor je je na afloop heel fijn voelt.

    [...]

    Ingelijks
    knipoog_dicht.gif

    Die boeken zijn me wat veel. Ik weet wel dat er bij verantwoord sporten heel wat komt kijken, dat sportblessures een aardige kostenpost vormen etc.

    (mijn excuses als ik de posts zo quote, ik heb niet echt ervaring met dit soort fora dus sorry als het wat moeilijk lijkt)

    Maar goed. smile.gif

    "Verder: wat is jouw idee voor mensen met zwaar overgewicht? Sport is een vrij onmisbaar onderdeel van plannen om hun gezondheid te verbeteren. Als ze niet actief zijn, dat zijn ze vaak niet, vallen ze heel langzaam af als je alleen het eetpatroon aanpast. Je kunt die mensen ook niet structureel uithongeren he?"

    Sport is een vrij onefficiente manier om af te vallen.

    Want om 1 kilo af te vallen, moet je zowat van Maassluis naar Hoek van Holland roeien.

    Beter is om idd het eetpatroon grondig aan te passen.

    Maar: geen dieet. Dieten lossen niets op, ze zijn er slechts als tijdelijke oplossing.

    Gewoon een mooi schema opstellen van wat je welke dag van de week zou eten.

    Bv.: Maandag rauwe zalm met gekookte aardappelen en tomatensalade. Dinsdag gekookte kip met couscous en groenten. Woensdag pasta met knoflook, ajuin, peterselie en chilipepers. Donderdag rode kool met rijst en boerenworst.

    En vrijdag een lekkere cheeseburger met patat: 1 dag per week kan dat absoluut geen kwaad.

    (Er bestaat overigens niet zoiets als ongezond voedsel, wel een ongezond eetpatroon).

    Voor de rest lijkt het me een heel goed idee om met de fiets naar het werk te rijden. In de zomer ga ik soms zelfs te voet naar mijn werk, en dat is in totaal 2 uur stappen!

    Zelf de auto wassen, met de fiets boodschappen doen, gras maaien, wandelen, geen lift maar trappen gebruiken, zoveel mogelijk actief bezig zijn enz.. wees creatief! smile.gif

    "Ehm ja en? Sport is voor veruit de meeste mensen leuk. Ik ga met veel plezier sporten. Als je iemand een sport laat uitkiezen is dat ook criterium 1: het moet wel leuk zijn."

    En dat is juist de enige goede manier, je zegt het zelf.

    Sporten moet je doen omdat je het leuk vind, niet uit schuldgevoel of omdat je vreest op je 50ste een hartaanval te krijgen.

    Zelf trap ik af en toe een balletje met mijn neef, en ik doe dat omdat ik het erg leuk vind, maar zeker niet voor mijn gezondheid of zoiets.

    "Als je intensief sport, maakt je lichaam gelukshormonen aan, waardoor je je na afloop heel fijn voelt"

    Dat is je eigen lichaam dat endorfines gaat aanmaken om de pijn van die overdreven inspanning te maskeren. Je hersenen geven je klieren de opdracht het eigen lichaam te drogeren. En soort lichaamseigen genadeshot, zo je wil. En wat zijn die endorfines? Opiaten, stoffen die lijken op opium. Net als de rotzooi die ze in dat theater in Moskou hebben gespoten om de Tsjetsjeense gijzeling te beëindigen. Nu vraag ik je: is dat gezond?


    Samengevoegd:

    Quote:

    -- Darkwaver --

    Als je je gezonde verstand gebruikt, ( mits aanwezig, maar daar ga ik even gemakshalve van uit
    knipoog_dicht.gif
    ) kom je tot de doodnormale conclusie dat sporten een mens goed doet.

    Misschien heb jij nog nooit echt gesport, ( dus niet zomaar wat leuteren op en neer naar de groenteman, 4 meter van je huis ) maar als je dat wel gaat doen, fleur je helemaal op.

    Ja, het is misschien moeilijk te geloven voor jou, maar ga dat nou maar eens doen. Dan merk je het vanzelf.

    Je gezond verstand gebruiken is altijd nog het beste, zeker in dit geval.

    Lees hierboven maar, dan zie je mijn redenen. knipoog_dicht.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid