Spring naar bijdragen

Xander

Members
  • Aantal bijdragen

    102
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Ja frappant hè. Ja, tuurlijk was de relatie dan vertrouwelijk & lievdevol geweest. Maar om kennis van goed & kwaad zoals God die zelf ook heeft was toch alleen op te doen door van die boom te eten. & of die kennis nodig is voor de mens dat laat ik aan God over.
  2. Natuurlijk was God niet verplicht om Job tegen satan te beschermen. De bescherming & zegen waren een voorrecht. Maarja dan nog vraag ik me af met wat voor reden God de bescherming weghaalde.
  3. God liet zich overhalen door satan tot iets wat God in 1e instantie niet van plan was met Job. Job.2:3 God zei tegen de satan: Hebt u ook acht geslagen op Mijn dienaar Job? Want er is niemand op de aarde zoals hij, een vroom en oprecht man, hij is godvrezend en keert zich af van het kwaad. Hij houdt nog steeds vast aan zijn vroomheid, hoewel u Mij tegen hem opgezet hebt om hem zonder reden te verslinden. Voordat satan met dit voorstel kwam was er bij God dus niet de noodzaak om Job te testen. Waarom zou God zich laten beinvloeden door satan?
  4. Wat ik probeer te zeggen is. Is dat ik me afvraag of & waarom 't voor God wel toegestaan is om zich te laten verleiden. En waarom als dat al zo is God datzelvde verbied voor z'n schepsels. 't verschil kan natuurlijk zijn dat God satan niet geloofde & dat Adam & Eva satan wel geloofden. Maarja als God satan niet geloofde( wat ik hoop & denk) waarom dan in gaan op de uitdaging als God de uitkomst dus toch al wist? Om satan z'n ongelijk te laten zien?
  5. "Je gaat niet dood als je v/d boom van goed & kwaad eet" "Job zal U vervloeken" > Alletwee leugens waar op in is gegaan. Ik denk dat de appel niet ver van de boom valt of m.a.w God & z'n schepsels hebben een hoop overeenkomsten.
  6. Als ik aanneem dat God niet van te voren wist of dat Job trouw zou blijven. Dan kan ik er wel in komen waarom God deze test verlangde. Maarja, dat neemt niet weg dat God iets deed wat ie afkeurde bij Adam & Eva.
  7. Ik denk & hoop dat God van Adam & Eva verlangde dat ze niet in zouden gaan op satan's voorstel. Maar waarom gaat God dan zelf wel in op satan's voorstel? Omdat God de uitkomst wist, omdat God bij voorbaat wist dat Job zou volhouden? Maar dan wist God toch ook al bij voorbaat dat Adam & Eva zouden falen. Waarom hun dan blootstellen aan satan?
  8. Ja, o k ik ben 't er helemaal mee eens dat God wonderbaarlijke en mooie gaves heeft gegeven aan Job. Maar waarom gaf God toe aan een uitdaging van satan? Is dat niet 't zelvde wat Adam & Eva gedaan hebben?
  9. Alleenmaar recpect voor Job, een groot man. Hoezo had God daar 't recht toe? De straf voor de zondeval is toch om te leven buiten 't paradijs & sterfelijk te zijn? Daar voldeed Job al aan.
  10. Ik denk dat dit zeer met gnostiek te maken heeft. Zeker omdat 't een v/d kernpunten van de gnostiek behandeld. God is zo als ik 't zie hoofdverantwoordelijk voor wat Job overkomt. God bepaalde wat Job aangedaan mocht worden, toch?
  11. Job 2:3 " hoewel u Mij tegen hem opgezet hebt om hem zonder reden te verslinden." Waarom zou Jahweh als ie echt van Job hield zich hebben laten overhalen vijhandig te zijn tegenover Job? En begrijp me niet verkeerd,; ik wil graag geloven dat Jahweh oprecht van Job hield.
  12. Ik kan snappen dat bijvoorbeeld de 10 geboden uit lievde voor de mens zijn opgesteld. Maar om aan de hand van 't hele o.t. te zeggen dat Jahweh lievde is dat kan ik niet bevatten. Als ik bijvoorbeeld 't verhaal van Job lees komt Jahweh bij toch over als onrechtvaardig.
  13. In de gnostiek is Jahweh, in 't Christendom beschreven als God de vader de grote boosdoener. Volgens de gnostiek heeft Jahweh een schijnwerkelijkheid gecreeerd die totaal losstaat van de ware realiteit. De gnostiek zegt dat Jezus Christus kwam om Jahweh als boosdoener aan 't licht te stellen. Maar dan vraag ik me af hoe dat mogelijk is als we ervan uit gaan dat Jezus Christus de wet vervolmaakte gegeven door Jahweh.
  14. Marcus 10:18: Waarom noemt gij Mij goed? Niemand is goed dan God alleen. Deze woorden kunnen betekenen; Gij noemt mij goed omdat ik God ben. of; Waarom noemt gij me goed, ik ben God niet. Bepaal zelf maar wat de betekenis is. Waarom zou 't belangerijk zijn om te weten of Jezus Christus God( de vader) is? Wat met zekerheid geschreven is is dat Jezus Christus zelf zei dat hij & de vader 1 waren. & dat de woorden, de boodschap van hem de boodschap v/d vader was. Dus de beste raad is denk ik om gewoon deze woorden, boodschap te volgen & er naar te leven. Dan zal 't antwoord o
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid