Spring naar bijdragen

Alxirael

Members
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Alxirael

  1. Even over de ORU van hierboven. Wat ik heel erg vind is dat al die studenten mee gaan met die Roberts en hem proberen te beschermen. Ik heb het idee dat deze mensen helemaal doordrenkt zijn met geloof vanaf dat ze klein waren. En dat is ook iets wat ik behoorlijk erg vind. Kinderen moet je met mate opvoeden en alle kanten laten zien van religie en laat ze dat zelf beslissen of ze bij een Kerk willen horen of niet. Dan komt zo'n keuze echt uit het hart van die kinderen en niet uit verkeerde ingepraatte aannames van de ouders (wat eigenlijk geen keuze is maar een de wil van die ouders om jou net zo te laten zijn (vergelijk het met die Westboro Baptists oid)).

  2. Zeer herkenbaar. nosmile.gif Ik had laatst een discussie met iemand. We hadden het erover dat tegenwoordig iets wordt weggepleurd als het niet meer werkt en dat je wel iets nieuws koopt. Niet als vroeger toen je iets nog liet repareren. Waar is dat respect voor iets dat is gemaakt (en gecreeerd smile.gif) gebleven.

    Ook de oppervlakkigheid is ook iets wat ik indirect zie en wel erg jammer vind. En gesprekken op tv die maar vijf minuten duren... en dan wordt het eindelijk eens interessant.. moeten ze kappen want lingo komt eraan. boosrood.gif

    Verder de leegheid van sommige standaardzinnen in gesprekken. Zoals: "alles goed? met mij wel"

    Mja we worden technologisch geavanceerder maar de moraal daalt helaas bij de mens. Hopelijk komen we tot inzicht dat je van 'koude' machines niet echt gelukkig wordt. (niets tegen apparaten smile.gif maar bij sommige mensen lijkt het leven alleen uit 'gadgets' te bestaan (heb jij de nieuwste iPhone? LOL nog zo'n oude 1mp foto phone))

  3. Je zegt dat je geen tijd hebt om te richten, maar je kan echt wel een paar keer knallen op 'ergens onder de gordel'. Zeker als zo iemand dicht bij is. Anders overman je zo iemand wel als ie in totale woede op je afkomt. Maar daarnaast ken ik de situatie niet precies, dus het is moeilijk om goed een opinie te geven. smile.gif

  4. Quote:

    [...]

    Beetje kortzichtig als je het mij vraagt.

    Nou ik denk dat elk karaktereigenschap een mengsel is van het goede en het kwade. Als je alles bij elkaar optelt kom je bij het gehele karakter van een mens.

    Maar je mag me ook uitleggen hoe jij dat ziet. smile.gif Ik zelf denk niet echt dat God een man is die op een troon zit, maar meer een kracht die op veel plekken aanwezig is (universum en 'daarbuiten'). Die hele kracht bezit al het goede. Maar er is ook nog kracht van het kwaad aka de duivel. Ook op een aantal plekken aanwezig. Op de Aarde komen beide krachten voor en we zullen met beide 'gevuld' zijn.

    Comments? smile.gif

  5. Je moet 'zout der Aarde' zien als beeldspraak en ik denk dat er mee wordt bedoeld 'mensen/schepsels van God'.

    "Als het zijn 'smaak' verliest waar haalt het dan de kracht vandaan?"

    Voor 'smaak' moet je denk ik 'Geloof/Karakter' lezen.

    "Waar dient het dan nog voor, dan dient het alleen maar om weggegooid te worden en vertrapt te worden?"

    Oftewel leven zonder geloof dient nergens meer voor, het heeft geen nut.

  6. Je hebt gelijk 'zoveel vragen nu nog antwoorden' smile.gif Wat wel belangrijk is om te weten is dat virussen uit stukjes DNA/RNA bestaan waar wij ook uit bestaan. Alleen is de vraag doordat ze geen stofwisseling hebben en zich niet kunnen voortplanten: hoe kunnen ze ontstaan?

    @Gorthaur:

    OK smile.gif meestal als je een 'gelikte' lay-out hebt en plaatst daar onzin wordt het als waar beschouwt omdat veel mensen op de 'looks' oordelen.

  7. Quote:

    Nu werkt die wel:

    Ik heb zelf trouwens nog een site die bewijst dat het bestaan van virussen een leugen is.

    Kijk eens op:

    De site zegt dat virussen dieren zijn die uit cellen bestaan maar dat is niet zo. Dieren zijn een Rijk in het Domein Eukarya. Rijken in biologie

    Virussen horen in een ander Rijk, ik weet niet welke (zo ver in biologie ben ik niet), maar het zijn DNA/RNA moleculen in een eiwit verstopt. link

    Dieren en virussen zijn organismen maar uit verschillende Rijken.

    Mijn visie is dat God door middel van de creatie van tijd in het universum, evolutie heeft gebouwd. Tijd is de ontwerper der soorten. (En tijd is geschapen door God knipoog_dicht.gif (net als de ruimte)). Daarnaast lijkt me het evolueren van aminozuren tot mensen in zo'n 5 miljard jaar wel erg snel als er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke selectie. Hoewel 5 miljard jaar (5.000.000.000) echt een lange tijd is.

    Feel free to comment smile.gif maar ik heb weinig kennis van biologie

  8. Wat een beesten die taliban. boosrood.gif Ik hoop dat deze bloeddorstige actie niet voltrokken zal worden. Het zijn als ik goed heb vernomen (heb de link niet gelezen maar wel op het nieuws gezien), ontwikkelingswerkers van een christelijk organisatie.

    Hopelijk worden de hoofden van de gijzelnemers ooit 'gereinigd' en komen ze tot inzicht dat vermoorden NIET heilig oid is. boosrood.gif

  9. God heeft het universum gecreeerd en daarmee de mens. Keuzes we maken zijn vooraf 'in geprogrammeerd' door God. Alleen niet zo simpel als een "hi world!" programmaatje schrijven maar enorm complex. Zo complex... dat we denken zelf die keuzes te maken.

  10. Quote:

    Het enige wat ik weet is dat God de aarde in 6 dagen gemaakt heeft zoals beschreven in Genesis, en er is geen wetenschapper die me van dat geloof kan afbrengen. God is almachtig, en alhoewel dat ook kan opgaan bij een schepping die geperfectioneerd wordt over miljoenen jaren denk ik niet dat God zoveel tijd nodig heeft gehad. Wetenschap is een erg beperkt middel en kan lang niet alles verklaren. God staat er sowieso boven, en alhoewel Hij ook regelmatig gebruikt maakt van wetenschap wil dat niet zeggen dat alles is ontstaan door wetenschappelijk verklaarbare processen. Alles is ontstaan door God, en God is zoveel meer dan wetenschap.

    Waarom zou God zo simpel pats-boem het universum creeeren vraag ik me dan af? Dat God 'boven' Zijn schepping staat ben ik met je eens. Maar ik denk dat God het universum 13,7 miljard jaar geleden heeft geschapen (zoals de Big Bang theorie zegt (overigens voorgesteld door een Belgische priester smile.gif (maar dat is geheel offtopic smile.gif ))). Precies op die manier dat er enkele miljarden jaren later zo iets prachtigs zou kunnen ontstaan als leven. Vele aanwijzingen geven dat aan. Het negeren van deze aanwijzingen of bewijzen zou je ook kunnen zien als negeren van Gods werk. Het staat weliswaar in de Bijbel dat alles in 6 dagen geschapen is, maar je moet de tekst interpreteren zoals dat vroeger ook werd gedaan. Het schijnt dat Joden vroeger de term "dagen" gebruikten voor bepaalde periodes. Daarnaast zie ik de Bijbel ook niet als een aantal boeken die je letterlijk moet interpreteren (weer die cliche stelling smile.gif ). Ik zie het meer als een collectie boeken (vooral uit het OT) die een boodschap willen overbrenden die veel complexer ligt en gedecodeerd moet worden.

    Daarnaast denk ik dat de tijd, geschapen met het universum, de Ontwerper is van de soorten. En tijd is weer ontworpen door God. smile.gif

  11. Ik denk dat er geen toeval bestaat. Toeval zou zoiets zijn als 'plotseling -' of 'spontaan gebeurt er iets'.

    God heeft het universum gecreeerd. En niet simpel wat deeltjes, ruimte en tijd bij elkaar gooien en kijken wat er uit kwam. Nee. God heeft het universum zo gecreeerd: Een enorme hoeveelheid aan energie op een 0 dimensionaal punt. Op een 'gegeven moment' (=beeldspraak) 'spatte' het uitelkaar en creeerde het ruimte en tijd. En hij schiep het op die manier dat energie, massa werd na verloop van tijd. (Energie is massa). Maar de energie werd niet homegeen (overal hetzelfde) verspreid over de ruimte. Het was zo geschapen dat elk deeltje na (ongeveer) 13.700.000.000 jaar precies op die locatie als het nu is ligt. Elk atoom heeft een heeeeele reis gemaakt van ontstaan, naar gaswolken, naar verdichtingen, naar sterren, naar fuesies met andere atomen, naar supernovae, weer naar gaswolken, sterformatie enz. En nu (13,7 miljard jaar later) zijn al die atomen precies op die plek terecht gekomen zoals God het bedoelt heeft. God is dus werkelijk een 'genie', door het universum op die manier te creeeren dat het zo zal lopen. Oftewel dat ik dit nu opschreef is door God al bedacht. Hersenen zijn door God gemaakt en daar zit veel verborgen. Het klinkt eng maar denken dat je een 'vrije' wil hebt is schijnwerkelijkheid. Je bent zo complex dat je zelfbewustzijn hebt gekregen en daardoor 'denk' je vrije keuzes te kunnen maken, maar alles is al voorbestemd om zo te worden, ook in je hersenen en dus je karakter.

    Daarnaast God de Vader staat 'buiten' het universum. Hij kent waarschijnlijk geen ruimte en ook geen tijd. Het universum heeft in zijn ogen 0 sec. geduurd. Alles is gebeurd in die 0 sec. Alles is voorbestemd dat het zo zou gebeuren.

    Wat wel bestaat is kans. Kansberekening is het bestuderen van een fenomeen en dan - met grote benadering - zeggen dat iets zo of zo zal lopen. Maar wij zitten in het universum oftewel: we kunnen niet exact bepalen wat er zal gebeuren. Omdat als je een berekening maakt, je zelf de toestand van alle factoren weer subtiel verandert. "De locatie van alles op Aarde zal heel miniem veranderen als je kiest voor wel of geen berekening wat een heel miniem maar aanwezig verschil creeert of een munt, kop of munt zal vallen." En daar moet je mee rekening houden in je berekening. Maar als je daarmee rekening neemt dan moet je de berekening weer aanpassen en verandert er weer iets. enz. enz.

    Om weer ontopic te gaan, toeval bestaat niet. God heeft alles gedaan zoals het zal worden. Zo kijk ik er in ieder geval tegen aan. Maar ik ben te overtuigen. knipoog_dicht.gif

  12. Rock. smile.gif 60's, 70's, 80's, 90's enz. rock. big-smile.gif (beetje wat top1000 lijsten afluisteren om wat nieuws te zoeken) Hoewel ik ook naar andere smaken luister... beetje elektronische stuff enzo.

    Vette bands:

    Queen (ja smile.gif )

    Dream Theater

    Stratovarius

    mwah wat Savatage.

    Goede nummers:

    Queen - Bohemian Rhapsody (uiteraard smile.gif beste nummer ooit gemaakt.)

    Queen - ****** heeeeel veel andere nummers

    Dream Theater - The ones who help to set the sun

    Dream Theater - The killing hand

    tja nog een heleboel andere.

    Andere koele/coole nummers:

    Sniff 'n the Tears - Driver's seat (lekker rock nummer)

    Cat Stevens - Morning has broken (mooi nummer)

    Mwah eigenlijk nog een hele lijst maar dat ga ik niet allemaal posten widegrin.gif, stuur maar een berichtje als je echt goede muziek wil horen big-smile.gifbig-smile.gifbig-smile.gif

    Maar er is nog zat muziek die ik niet ken en toch wel goed zal zijn. Ik sta open voor goede suggesties. smile.gif

    NB: sinds kort ook Jerusalem - Dancing on the head of the serpent... klinkt vrij goed maar het is moeilijk muziek te vinden van hen (op internet big-smile.gif)

  13. Wel raar nieuws, dat de gemeente de moskee zou financieren. Het lijkt wel de compleet vekeerde kant op te gaan. Er is toch scheiding tussen kerk en staat (dus dat betekent ook moskee en staat). Integratie is prima, maar wel binnen de regels. Offtopic: net zoals oorlog voeren tegen een ander land.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid