Spring naar bijdragen

igig

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door igig

  1. Ik ben opzoek naar een gedicht/verhaal die er over ging dat seks een cadeau is.

    Zo had eigenlijk het 'onderwerp'moeten zijn maja dat paste niet puh2.gif

    -Al een aardig tijdje terug toen ik in topic's zat te neuzen over sex voor het huwelijk kwam ik een heel erg mooi verhaal/gedicht tegen, volgens mij was het toch een verhaalpuh2.gif

    Maargoed ik kan me er nog weinig van herinneren stond iets in van dat je seks kan vergelijken met een snoepje/cadeau en dat je die niet moet uitpakken voor het huwelijk.

    Jah lekker vaag dusknipoog_dicht.gif

    In iedergeval BEN IK NU OPZOEK naar dat gedicht/verhaal of een ander mooi gedicht/verhaal die er over gaat dat seks niet zomaar iets is en dat je het moet bewaren voor een speciaal iemand.

    Misschien dat iemand wat voor me heeft? of misschien wel zelfs kan maken!

    Een naaste van mij heeft het hard nodig, vandaar dat ik er naar opzoek ben.

    Alvast bedankt!

  2. Ik weet er zelf eerlijk gezegd niet erg veel vannaf, maar ik heb wel eens met de mensen gesproken en het viel me op dat ze erg gericht waren op bekering.

    nou heb ik zelf in me leven nog niet echt bekeerd gevoelt omdat ik gewoon altijd al in God geloofde, hij vertelde ook dat als ik bekeerd was dat ik me veel anders zou voelen etc. en dat als je dat nog nooit gevoelt had niet bekeerd was.

    ik vond ik het raar dat toen ik zij dat ik geloofde in God hij me eerst niet geloofde en me verbaast aan keek en nog eens vroeg van ' ja is dat zo?'

    En ik weet dat me ouders er niet echt over te spreken zijn widegrin.gif maar dat hoeft niks te zeggen! puh2.gif

    Verder heb ik er dus ook weinig ervaring mee dus laat me er ook niet over uit.

  3. erg leuk topic !

    De laatste tijd zit ik ook wel eens te denken van, er zal toch ooit wel eens een leuke meid op me pad komen!

    want echt een relatie heb ik nooit gehad.

    kben dan ook nog niet zo oude jongen (18)

    Maar ik had het al wel eens op de basisschool, iedereen had al wel eens verkering gehad alleen ikke nie puh2.gif

    Maar ik probeer nu vooral naar de positiefe kanten te kijken van singel zijn, en die zijn er heleboel.

    Ik zie vaak genoeg vrienden met hun vriendin en dan denk ik ben ik even blij dat ik vrijgezel ben en lekker al me tijd zelf kan indelen ( vrouwen leggen beslag op al je tijd engel.gifwidegrin.gif )

    En zoals veel zeggen, sporten... niet perce om een meid tegen te komen maar misschien wel meer contacten te krijgen, en zo ie zo als je aan sport doet heeft dat een zeer positiefe invloed op hoe je je voeld en hoe zeker je van jezelf voeld.

    In iedergeval suc6 er mee smile.gif

  4. Quote:

    Ik heb het niet gezien, maar er wel over gelezen in de Visie (EO gids) en er stond zelfs iets over in zo'n gratis krant, de Spits o.i.d. Het is niet echt mijn belevingswereld, ik heb geen vriend dus voor mij is 40 dagen onthouding niet moeilijk
    knipoog_dicht.gif
    Hoe dan ook, ik vind het goed dat de EO dit programma durft te maken en dan ook op zo'n manier dat het jongeren uit alle lagen van de samenleving aanspreekt, niet alleen jeugd uit de achterban. Dat de landelijke media er al aandacht aan geeft, is een groot plus om een breder publiek te trekken en dat is denk ik toch vooral de opzet van het programma. Met Arie van der Boom hebben ze denk ik een goede presentator in huis die integer is en toch ook veel jeugd aanspreekt. Veel durf dus van de EO en ze zullen ook best negatieve reacties krijgen, maar alles wat met dit programma gewonnen is, is winst toch?

    het gaat hier juist om sex buiten een relatie, deze jongen van de eerste aflevering deed het met wel 3 verschillende meisjes per week.

    Quote:

    ik heb het wel gezien...

    ik vond het een erg goed programma... ik ben blij dat de eo er niet een braag programma van heeft gemaakt maar juist iets waarmee ze hun doelgroep mee berijken en toch op een eo manier... wel jammer dat het wat kort was... maar ik ben wel van plan om het de komende weken te gaan volgen... ^^

    Het was zeker kort, dat vond ik ook erg jammer.

    Ik had ook graag gezien dat ze wat meer hadden gepraat over het onderwerp, er dieper op in gaan enzo...

    misschien komt dat nog wel en misschien doen ze dat ook express wel niet omdat het anders de doorsnee jeugd niet aanspreekt.

    Ik vind het iedergeval een erg goed programma party.gif en ga zeker alle afleveringen bekijken (is het elke week 1x?)

    Voor mij komt het wel bekend voor, niet dat ik het zelfde doe maar wel dat ik wat mensen ken die zich ook zo gedragen.

    dit is dus een aardig goed beeld van een deel van jongeren in NL

  5. Quote:

    [...]

    widegrin.gif

    Ik zeg eigenlijk nooit wat van vloeken, behalve bij bekenden. Dan weten ze namelijk best dat ik het vreselijk vind; itt tot een willekeurige voorbijganger of klasgenoot. Bij mensen die christelijk opgevoed zijn, of christen zijn, zeg ik er ook wat van.

    ik zou het ook niet zo snel tegen iemand zeggen die ik niet kende, kan aardig gevaarlijk zijn lijkt me.

    en christenen die vloeken vind ik helemaal erg,het is zo makkelijk om iedergeval op die manier dat je niet vloekt te laten zien dat je christen bent ( zijn natuurlijk ook niet christenen die niet vloeken) en wat zullen mensen wel niet denken als ze horen dat je christen bent maar wel vloekt...../

  6. zeer mooie tekst ''OnzeGodRedt'' heb em nog niet helemaal doorgeleze maar ga ik zeker nog even doen.

    ik schrok eerlijk gezecht best wel een beetje van de hoogte van de aantal stemmen dat seks buiten het huwelijk mag.

    Ook vind ik het raar dat veel mensen als reden hebben van 'ik weet zeker dat het de ware is etc'

    als het de ware is dan trouw je er toch mee? verbaasd.gif

    en even wachten totdat je getrouwd bent lijkt me nog wel te doen, al klinkt het nu wel erg makkelijk maar toch.

    ook moet je gwoon logisch nadenken, wanneer zou jij met iemand het gelukkigst getrouwd zijn, als die al een keer met iemand anders nara bed is geweest of als die gene helemaal special voor jou heeft gewacht! dat is toch geweldig big-smile.gif

  7. eey,

    in mijn omgeving zijn ook aardig wat mensen die vloeken, en dat zal wel voor veel mensen gelden knipoog_dicht.gif

    Tegen me vrienden op school vind ik het moeilijk om elke keer te zegge dat ze niet moeten vloeken, als ze hebben gevloekt zeg ik wel eens van 'he vloek niet zo man'

    Er gewoon geen aandacht aan geven kan ook helpen, veel mensen vloeken ook omdat ze daardoor aandacht krijgen of sommige mensen er om moeten lachen.

    Me buurjongens vloeken al niet meer als ik er bij ben, en enkele andere vrienden ook niet.

    Op me werk zeggen ze meestal wel van sorry, en heb het idee dat sommige echt proberen om niet te vloeken.

    Vaak heb ik ook geen zin meer om er tegen in te gaan als iemand vloekt.

  8. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 15:14:50 schreef ArjanH. het volgende:

    [...]

    Nee hoor, voor God is elke zonde gelijk, het is een gruwel in God's ogen. Alleen het punt is dat seksueële zonden een heel groot probleem zijn in veel gemeentes. Daarom is het goed dat hij het openbaar heeft gemaakt, zodat je er zelf ook van kan leren.

    En voor God is ieder persoon gelijk. En tuurlijk is iemand die door God is aangesteld als een leider. Heeft die persoon, een voorbeeldfunctie, maar jij bent ook een ambassadeur van God, voor je vrienden en buren om je heen.

    Maar hoe zit het met jou? Wat zijn de vruchten in jou leven in je relatie met God, kijk naar de vruchten van deze voorganger die hij nu voortbrengt. Kijk vooruit, want Jezus ziet het niet eens meer.

    waar staat dat dat God elke zonde gelijk vind?

  9. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 10:34:15 schreef Thorgrem het volgende:

    Maar Igig wat zegt de rest van de gemeente er van dan? Binnen protestantse kerken is er toch min of meer een democratisch systeem waarbij de ouderlingenraad die beste man naar huis kunnen sturen? Of ben jij de enige die het een probleem vindt?

    gemeente raad heeft beslist.

    of ik de enige ben die er moeite mee heeft? ik ken er een paar, en heb via via gehoord dat er nog wel wat meer mensen zijn die er wat op tegen hebbe(wel via via dus.......)

    maar ik denk dat veel mensen maar met de grote massa mee loopt, want als je er in je eentje tegen in gaat word je raar aangekeken, en word je bedolven onder critiek van mensen.

  10. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 22:32:31 schreef dingo het volgende:

    Toch kan ik de redenering van Igig niet helemaal volgen, als de voorganger in kwestie aan de drank verslaafd zou zijn/geweest, zou hij ook moeten terugtreden bijvoorbeeld? Zolang de man zijn functie goed uitoefend is daar geen enkele reden toe.

    Ik ben ook verslaafd aan eten en drinken en dat doe ik, behalve als ik vast, elke dag weer. Er is toch geen mens in de kerk die denkt dat de voorganger zonder zonde is? Daar wordt de verkondiging toch niet ineens minder waard van?

    Zonden die iemand zichzelf aandoet zijn iets anders dan zonden die je een ander aan doet zoals geweld, aanranding, diefstal etc. kortom misdrijven die ook gerechtelijk vervolgd worden en in de regel met gevangenisstraf worden bestraft. In dat soort gevallen ligt terugtreden voor de hand maar in alle andere gevallen kunnen we het oordeel rustig aan God over laten.

    een dominee kan zijn werk niet goed uitvoeren als die verslaafd is aan drank, porno of weet ik het want hij heeft een voorbeeld functie en dat hoort daar niet bij, een dominee zonder zonde bestaat niet maar er is wel een verschil tussen zondes die hij begaat.

  11. Quote:
    Op dinsdag 20 februari 2007 20:35:20 schreef ArjanH. het volgende:

    Ik heb diepe respect voor deze man, dat deze voorganger deze weg is gegaan, om zo de mannen en jongens tot een voorbeeld te zijn. En dat het tijd wordt om te breken met je verslaving of wat ook maar. En dat de Jezus de enige weg is.

    Je hebt gelijk dat mensen die zeg maar het leiderschap hebben in een gemeente een verantwoordelijke taak hebben. Maar ook voor leiders is een weg van vergeving en genezing. Kijk ook naar de 'vrucht' wat deze man voortbrengt.

    Lees 1 Petrus 5 maar eens. Over leiderschap. Maar verder zal ik me eerst stil houden
    engel.gif

    Edit: Wat me ook te binnen schiet
    smile.gif
    Ken genoeg mensen die ergens van bevrijd zijn. Dus dan is porno ook een makkie voor Jezus.

    die laatste zin vind ik om het hard te zeggen echt nergens opslaan! sorry dat ik het zeg.'' een makkie voor jezus'' het is niet een van je aardse vrienden knipoog_dicht.gif

    en jezus kan iedereen wel vergeven maar de mens die de fout is in gegaan moet de gene zijn die er echt spijt van heeft. dan kan jezus vergeven.

    Ik weet niet of het nog veel zin heeft om deze topic open te laten, ik heb er nu iedergeval breder naar het ''geval'' leren kijken, en ik hoop dat jullie dat ook hebben.

    maar als iemand nog wat posts zal ik daar met plezier op reageren smile.gif

  12. Quote:
    Op maandag 19 februari 2007 23:10:35 schreef ArjanH. het volgende:

    We hebben ook zoiets als zonde belijden, en vergeving vragen. Deze man heeft alles in het Licht gezet door het zelfs in de gemeente te belijden en vergeving te vragen in de gemeente.

    Igig, Jezus is gekomen en heeft voor alles betaald, voor ons aan het kruis. Daarom is deze voorganger, jij en ik nu gekocht en betaald met het kostbaar bloed onze Here Jezus. En Zijn vrij in Hem
    party.gif

    Zoek maar eens op wat je vader zei, en maak er tijd voor
    smile.gif
    Want Jezus Christus werkt als een filter tussen God en de mens. En ziet jou zonden niet eens meer als je het beleden hebt. Dan moeten wij er niet meer over beginnen.

    1 Johannes 1 regel 9:
    ...Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.

    Bless, Arjan

    het nadeel van een topic die al aardig groot is dat mensen niet alles meer door lezen, misschien is dit bij jou ook het geval want op zulk soort reacties heb ik al meerdere keren mijn reactie en uitleg gegeven.

    ene van de reacties waren:

    ''dat zijn zonden worden vergeven door God als hij er echt spijt van heeft twijfel ik niet aan, maar dat betekend nog niet dat hij nog geschikt is voor zijn functie''

    ''hij kan vergeving krijgen maar dan is de vraag of het verstandig is om het werk te blijven doen.''

    ''je moet onderscheid maken tussen de persoon en de functie van die gene''

    ''voor de mensen in de gemeente is het moeilijk of niet te zien dat hij bekeerd is hij stond gewoon weer elke zondag op de preekstoel. zou je zeggen:'als God het maar weet' maar ik denk niet dat dat geld voor iemand met een voorbeeld functie.''

  13. Quote:
    Op maandag 19 februari 2007 11:19:26 schreef Feebs het volgende:

    Weet ik dat ook weer
    knipoog_dicht.gif

    Okee, stel: hij is er af, vergeven en genezen, vinden jullie dat hij nog steeds dominee kan blijven?

    Hij zou denk ik wel dominee kunnen blijven maar het beste in mijn ogen zou zijn dat hij er een tijd mee stopt of iets deregelijks. en dat hij dan na een tijd van bekering weer met een ''frisse'' start begint.

    voor de mensen in de gemeente is het moeilijk of niet te zien dat hij bekeerd is hij stond gewoon weer elke zondag op de preekstoel. zou je zeggen:'als God het maar weet' maar ik denk niet dat dat geld voor iemand met een voorbeeld functie.

    en iemand vroeg nog waar dat stond van paulus die 3 jaar rond zwierf, staat ergens in galaten 1 of 2 zij me vader, zelf helaas nog geen tijd gehad om het even na te zoeken.

    spreek jullie morgen weer wel knipoog_dicht.gif

    Samengevoegde post 19-2-2007 22:49:11:

    Quote:
    Op maandag 19 februari 2007 11:23:30 schreef Thorgrem het volgende:

    [...]

    Als hij zelf zegt dat hij genezen is dan ga ik er van uit dat hij dat ook is. Dat vertrouwen heb ik wel in een dominee.

    Waarom zou hij geen dominee meer kunnen blijven? Hij heeft toch eigenlijk geen mens kwaad gedaan.

    Maar als ik het goed begrepen heb is dat aan de gemeente leden en de ouderraad binnen een protestantse gemeente of de dominee mag blijven of niet.

    En wie weet blijkt het op alle andere punten wel een geweldig goede dominee te zijn. Ik ken de man en de gemeente niet om ook maar enig oordeel te vellen over deze man. Voralsnog ga ik uit van het goede.

    ik vind niet dat je kan zeggen dat hij niemand iets kwaad heeft gedaan, want dat heeft hij lijkt me zeker wel misschien niet in directe vorm maar wel indirect.

    ik denk dat je wel kan zeggen dat hij de vrouw heeft kwaad gedaan door ze te zien als een product of iets dergelijks en niets als gewoon een vrouw die God heeft geschapen.

    en je zegt dat jij hem wel geloofd als hij zegt dat die genezen is, maar als je bedenkt dat hij vroeger ook zo vaak heeft gelogen over zijn problemen is het voor mij heel moeilijk om te geloven dat hij nu wel op het rechte pad zit.

  14. ik weet niet waar hij gister ochtend preekte

    Samengevoegde post 19-2-2007 8:17:12:

    Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 23:50:41 schreef Mr. Emilio het volgende:

    Ik ken de man niet, dus heb ik ook geen mening over de man, laat staan een oordeel. God gaat met ieder mens Zijn weg op Zijn tempo. In de diverse reacties kom ik tegen dat men twijfelt aan de geloofwaardigheid van de man als leider. Dan toch even een spontaan lijstje van grote leiders:

    Mozes: Moordernaar

    David: Overspel, moord

    Salomon: Veelwijverij, afgoderij

    Ondanks hun zonden heeft God hun wel gebruikt om grote dingen te doen...

    dit voorbeeld was ook al eerder gegeven knipoog_dicht.gif mijn antwoord daar op was dat ze niet moorde terwijl ze ook het woord van God verkondigde

    Admod note: Persoonlijke info verwijderd omwille van privacy.

  15. Quote:

    Op zondag 18 februari 2007 23:06:47 schreef Raido het volgende:

    [...]Waar staat dat in de Bijbel?

    zelf heb ik geen idee waar het staat widegrin.gif maar me vader vertelde het mij want heb het ook met me ouders over dit onderwerp.

    ik zal het hem morgen even vragen!

    en dan laat ik het even rusten tot morgen avond, dat is altijd zo slecht nog niet

    Samengevoegde post 18-2-2007 23:24:22:

    Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 23:13:34 schreef Audiophile het volgende:

    Zou het geen back up zijn? Zo voorkom je dat mensen achter je vergeven zonde komen. Dan kan je beter alles maar tentoon spreiden. Helpt je denk ik ook wel om het een tweede keer te laten.

    Misschien denk ik nu te media technisch. Iets met bekende predikanten en de pers enzo..

    dat is het zeker, maar om dat heel gereformeerd nederland mee te delen.....

    Samengevoegde post 18-2-2007 23:26:18:

    Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 23:17:26 schreef Nynthe het volgende:

    [...]

    De relatie van een man met zijn vrouw is ook een privé aangelegenheid. En hoogstwaarschijnlijk zal er sprake zijn van een vertrouwensbreuk, maar ik heb mensen ergere dingen samen zien overwinnen.

    Maar of zijn vrouw zich wel of niet geaccepteerd voelt is niet aan de orde.

    [...]

    Fijn
    knipoog_dicht.gif
    Laat het dan ook verder aan God over. Je hoeft Gods oordeel niet in twijfel te trekken.

    [...]

    Waarom? Als jij oprecht spijt hebt en om vergeving vraagt, dan is er verder niets wat vergeving in de weg staat.

    Ik denk persoonlijk dat veel mensen veel te moeilijk denken over vergeving. Die gooien mensen jaren later die zondes nog voor de voeten, terwijl de persoon in kwestie allang vergeven is en verder is gegaan met zijn relatie met God.

    het gaat niet perce om Zijn vrouw maar alle vrouwen in de gemeente.

    raar dat je eigenlijk op al mijn tekst reageerd behalve mijn vraag naar je leeftijd puh2.gif

  16. Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 22:55:21 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Ik snap nooit zo wat er goed aan is aan dat soort exhibitionistisch zonde-belijden. Zou het toeval zijn dat het nogal eens om sexuele zonden gaat?

    Als je bidt, doe dat dan in je binnenkamer en niet op de straathoek. Misschien een goed idee om je zonden ook te belijden zonder dat de hele wereld kan mee genieten?

    geen idee wat exhibitionistisch betekend maar goed.

    deels heb je wel gelijk, als je het maar aan God hebt verteld en aan hem spijt betuigd.

    wat heb ik en de rest van de gemeente er aan dat hij het aan ons verteld? als hij daarna ''vrolijk'' verder gaat met preken.

    het Rare aan het bekend maken van zijn zonde vind ik nog dat hij het via de krant (nederlands dagblad)heeft gedaan en dan niet een klein artikel maar een hele pagina vol met een grote foto van hem zelf er ook bij.

    Als ik zoiets 30 jaar.

    als ik me 30 jaar zondig had gemaakt aan de dingen die hij hefet gedaan zou ik me dood schamen en het absoluut niet in de krant zetten als je je doodschmaad doe je dat toch niet, en wat heeft het voor nut? God vergeeft je zonden en niet alle mensen die het weten van je grote zonden die je hebt begaan.

    volgens mij werp ik een 2e discussie op nosmile.gif

  17. Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 22:49:04 schreef Nynthe het volgende:

    [...] En dat terwijl de vraag heel simpel is: Als God vergeeft heeft Hij dat gedaan. Wie is een mens om te denken dat dat niet voldoende is?

    [...]

    Ja, zoals ik al gezegd heb: Ik vind dit een kleinigheid in vergelijking met de voorbeelden die in dit topic aangehaald zijn.

    ik denk niet dat een vrouw zich nog echt geaccepteerd voelt door zo'n man jij misschien wel maja...

    en dat God vergeeft snap ik nu ook wel knipoog_dicht.gif

    het gaat niet alleen om de realtie tussen de dominee en de gemeente dan de realatie tussen de dominee en God.

    '' God vergeeft het wel'' ik denk dat we dat vaak te makkelijk denken.

    ( ja ik weet dat God ook wel vergeeft)

    mag ik trouwens weten hoe oud je bent? vind het altijd zo onpersoonlijk en moeilijk praten met elkaar als je echt niets van elkaar weet alleen dat je intereseert in het geloof.

  18. Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 22:24:18 schreef Nynthe het volgende:

    Ik blijf mezelf maar herhalen in dit topic ben ik bang...

    heb ik door en daarom ik ook knipoog_dicht.gif

    vind jij het verstandig om zo'n dominee gewoon weer de preekstoel op te laten gaan?

    en dat God zonden van mensen vergeefd weet ik natuurlijk ook net zo goed als jou maar daar gaat het me niet alleen om.

    Het gaat mij er om of deze dominee zijn taak nog wel goed kan vervullen.

    Ik zelf ga niet meer naar zijn diensten, dat kan ik gewoon niet meer opbrengen.

    Samengevoegde post 18-2-2007 22:38:05:

    Quote:
    Op zondag 18 februari 2007 22:31:36 schreef Tom het volgende:

    [...]Hij is in elk geval geschikter als de honderden dominees die hetzelfde meemaken en er niet voor uitkomen.
    rofl.gif

    ja maar een dominee hoort niet geschikter te zijn, maar Geschikt zijn voor zijn werk.

    maar ik ben het met je eens, het is natuurlijk goed dat hij het heeft verteld, op de manier hoe hij dat heeft gedaan is ook nog een hele discussie mogelijk maar laten we het daar meer even niet over hebben puh2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid