Spring naar bijdragen

God vrezende

Members
  • Aantal bijdragen

    78
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door God vrezende

  1. Robert F en Marinus copy: ongelofelijk wat een hypocriete, wereldvreemde types jullie toch zijn. komen jullie ook weleens uit die bijbelgordel?? het is niet te merken.

    ik constateer dingen die niet in jullie straatje passen en wat doen jullie?: jullie draaien erom heen, negeren mijn constateringen die jullie niet uitkomen compleet en komen met open deur intrappende opmerkingen om te pogen mij in verwarring te brengen.

    ongelofelijk zijn jullie.

    christendom is een religie uit het Midden-Oosten dus jullie zijn IN FEITE ALLOCHTONE christenen; buitenlanders, van buiten die niet eens de taal van jullie geloof spreken laat staan begrijpen. een christen uit Beiroet, Nazareth, Bethlehem, Damascus, Cairo en Baghdad heeft echt wel een 1,000,000x meer verstand van het christendom dan zo'n wereldvreemde kwiep uit staphorst, amersfoort of rijssen die de bijbel weleens in het engels leest om zichzelf de illusie te geven dat dat boek ooit in die taal voor het eerst is opgeschreven...


    Samengevoegd:

    "wat christenen in baghdad is overkomen is verschrikkelijk" zei ik in het begin van mijn bericht. Een Arabische christen is zoveel authentieker, oprechter, nederiger dan jullie. ik kom weleens in een eettent waar een christen uit Irak in de keuken werkt. we spreken Arabisch, lachen wat, weten elkaar in een paar minuten 25x te begroeten. omdat ik weet dat die mensen een traditie hebben. ik heb respect voor die mensen, hebben ervaring in de omgang met hun moslim mede-broeders. totdat amerika de wapenindustrie even een duw in de rug wilde geven... wat er toen gebeurde.. soennieten en sjieten tegenover elkaar, de koerden die afscheiden, christenen die hun beschermde positie als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. en dat allemaal voor wat olie.

    onvoorstelbaar ook dat jullie je voor het karretje van de zionisten laten spannen die Jezus en Maria (vrede zij met hen beide) vervloeken en voor hoer uitmaken.. en jullie je niet bekommeren om 350,000 Palestijnse geloofsgenoten, maar wel om 450,000 zionistische terroristen in de West Bank, uit New York, Amsterdam, LA en Moskou die geen zier geven om Jezus en zijn moeder (vrede zij met hen beide) en mensen die er al generaties lang hun leventjes leiden terroriseren, treiteren, pesten, uitschelden, hen het leven zuur maken en tot wanhoop drijven. dat allemaal geligitimeerd omdat dat dat land door God zo zijn gegeven, betekent dat dus dat God toestemming heeft gegeven om weerloze Palestijnse burgers te mogen terroriseren???. hoe ziek kan een ideologie zijn...


    Samengevoegd:

    weleens die documentaire over de joodse kolonisten van Hebron gezien? ongelofelijk wat een haat die mensen uitademen tegenover alles wat Arabisch en Palestijns is. "Arabieren aan het gas" en "Arabieren zijn zandnegers" is het enige wat ze kunnen roepen. die mensen worden gedreven door haat tegenover alles wat niet-joods is.

    en weet je wat mij opvalt bij de Palestijnen van Hebron?: de berusting, de kalmte, de gelatenheid, de acceptatie van hun lot, gewend aan het getreiter en terrorisme van die religieuze fanatici uit Amerika en Europa. een doodonschuldige Palestijn staat 10 meter van zijn EIGEN huis, maar moet een halve kilometer omlopen om bij zijn eigen voordeur te kunnen. om veiligheidsredenen zogenaamd. "En dat allemaal om een groepje mensen, dat per se in het centrum wil wonen", zegt hij.

    Ik weet zo zeker dat de christenen die zich voor het karretje van de zionisten laten spannen achter hun rug om zo worden uitgelachten...

  2. grappig dat westerlingen er meteen als de kippen bij zijn om de arabische christenen en de arabische moslims uit elkaar te drijven..

    een alliantie tussen christenen en moslims?? nee, mag niet. hoewel wij westerlingen totaal geen verstand hebben van de regio weten wij wel wat goed voor de mensen daar.

    wat christenen in baghdad is overkomen is verschrikkelijk , maar bedenk wel dat de slachtpartij het resultaat is van de amerikaanse invasie van 2003. sindsdien staan alle groeperingen lijn recht tegenover elkaar.

    neem het geval tariq aziz, de grootste handlanger van saddam hussein. HIJ IS EEN CHRISTEN en werd BESCHERMD door de Baath partij.

    met wie je een alliantie aangaat, moslims of joden, ligt aan de plek op de wereld waar je leeft, is mij opgevallen. in het westen wordt ons die smerige leugen wijsgemaakt dat joden en christenen een alliantie moeten vormen tegen de islam. maar in landen als libanon, jordanie, syrie, Palestina en irak (traditioneel) vormden christenen en moslims met elkaar een alliantie tegen de joden. kijk naar libanon, een christelijk land dat in oorlog is met israel. de libanezen zitten midden in de regio en zelfs zij zijn israel zat. als nederland een buurland was van israel dan was nederland ook in oorlog met israel want ieder land voelt bedreigd als ze israel als buurman hebben.

  3. Muskens: God voortaan Allah noemen

    Bisschop Muskens vindt dat gelovigen van alle religies God voortaan Allah zouden moeten noemen. Daardoor zou er meer onderling begrip ontstaan.

    Allah is God

    Volgens Muskens is Allah gewoon het Arabische woord voor God. "Waarom zouden we niet allemaal samen zeggen: We noemen God voortaan Allah?", aldus Muskens in Netwerk.

    Blasfemie

    Muskens stelde verder: "Het kan God wat schelen hoe wij hem noemen. Daar staat hij boven. Dat zijn onze problemen. Wij zijn allemaal bezorgd dat God dat erg zou vinden. Dat God dat blasfemie zou vinden. Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om ruzie over te maken."

    link


    Samengevoegd:

    bisschop muskens is katholiek. wat vinden jullie er van dat muskens dit heeft gezegd?

  4. ik heb in enkele media gelezen dat er christenen zijn die geloven dat als de westelijke jordaanoever exclusief door joden wordt bewoond, het einde der tijden aanbreekt.

    ik vind het een beetje een griezelig geloof als je bedenkt dat daar nog zeker 1 miljoen palestijnen wonen.. wat moet er met hen gebeuren dan?

  5. welke wetenschappelijke fouten bevat de koran dan? de koran bevat tenminste nog wel de originele teksten. christenen moeten het alleen nog doen met vertalingen in de huidige talen. en vertalingen, tja...

    in de griekste tekst staat duidelijk dat Jezus verwijst naar de PARAKLYTOS, en dat is niet te vertalen in de heilige geest...

  6. Ik benieuwd hoe de christenen en islam-haters zullen reageren als Jezus Christus (vrede zij met hem) bij zijn neerdaling in Damascus met de moslims zal bidden en de bedevaart zal maken naar Mekka.

    Ja, christenen, wat dan?

    Vergezocht?? niet als je bedenkt dat jezus Christus gewoon een functie heeft binnen de Islaam, de functie van uitnodiger naar de eenheid van God, en verkondiger van een profeet na hem.

    Sorry christenen, maar de gedachte van de drie-eenheid wordt met de tijd nauwelijks nog gangbaar in Nederland. in dat tv-programma van De Reporter werd gezegd dat er in ieder geval tachtig nieuwe moskeeen de komende jaren zullen worden gebouwd. In Nederland. in de randstad hebben de christenen al vrijwel niets meer te vertellen, nu is de provincie aan de beurt.

  7. Quote:

    De grondtekst en ook het Engels geven Baca weer, als we dan even inzoomen op het woord Baca, komt eruit naar voren:[...]Zoals je ziet wordt er niet noodzakelijkerwijs Mekka bedoelt, maar kan het zeer goed figuurlijk gebruikt zijn als "valley van treurende".

    Als we dat in ons achterhoofd houden, dan kunnen we dat ook terug vinden in Psalm 84:7
    Trekken zij door
    een dal van dorheid
    ,

    het verandert voor hen in een oase;

    Hier wordt dus niet gesproken over Mekka op wat voor manier dan ook.

    dit is echt een hele dunne weerlegging. wat zeg je hier? niets. in mekka is een oase en een waterbron waar bijzonder water uitkomt, de moslims noemen het zamzam.

  8. voor degenen die het engels enigszins machtig zijn:

    In de New International Version (NIV) van de Bijbel (Psalm 84)staat:

    5 Blessed are those whose strength is in you,

    who have set their hearts on pilgrimage(!!).

    6 As they pass through the Valley of Baca,

    they make it a place of springs;

    the autumn rains also cover it with pools.

    In de Koran 3:96 staat:

    96. The first House (of worship) appointed for men was that at Bakka: Full of blessing and of guidance for all kinds of beings:

    de reden dat ik een engestalige bijbel gebruik, is omdat de naam Baca (Mekka) uit de nederlandstalige bijbel is weggehaald.... boosrood.gif

    Als Jezus Christus (vrede zij met hem) terugkeert naar de Aarde zal hij onder andere een pelgrimtocht naar Mekka maken en in ook in Damascus bidden met de moslims. Dit op basis van overleveringen. Als dit uitkomt is dat het ultieme bewijs dat Mohammed (vrede zij met hem) wel degelijk een profeet van God is.

  9. Quote:

    Bekering is een kwestie van het hart. En als ik dan bovenstaand artikel lees of denk aan allerlei afgedwongen bekeringen, dan vraag ik me af of er werkelijk sprake is van bekering, in elk geval waar het de werkelijke bekering tot God aangaat.

    Als er 1 godsdienst aan gedwongen bekeringen deed was het de (katholieke) kerk wel in Latijns-Amerika.

    en hoe komt het dat Indonesie de Islam accepteerde terwijl daar geen geweld bij kwam kijken? haha, Nederland is mooi wel het grootste islamitische land ter wereld geweest ten tijde van de kolonisatie van Indonesie.

    "En er zijn christenen die hebben gezegd dat ik nu vuriger dan ooit tevoren praat over overgave aan Jezus.''

    dit geldt ook voor mij sinds dat ik moslim ben.

  10. Priester is overtuigd van de Islam

    BARNEVELD - Ann Holmes Redding (55), priester van de angelicaanse kerkgemeenschap in de Verenigde Staten, heeft bekendgemaakt dat ze zowel aanhanger van de islam is geworden als van het christendom. Volgens de Seattle Times heeft haar bisschop er geen problemen mee. Vincent Warner accepteert het dat ze het priesterschap combineert met de islam. Hij vindt de interreligieuze mogelijkheden wel spannend.

    Redding leidde tot voor kort de geloofsvorming van de St. Marks Episcopal Cathedral in Seattle. Dit najaar gaat ze het vak Nieuwe Testament doceren aan de Seattle University.

    Het was haar eigen kerk, de St. Marks Cathedral, waar ze naar eigen zeggen voor het eerst onder de indruk raakte van de islam. Een moslimleider was er als spreker uitgenodigd en hij ging voor de aanwezigen in gebed. In maart 2006 heeft ze belijdenis afgelegd van haar moslimgeloof dat er één God is en dat Mohammed zijn profeet is. Nu gaat ze 's vrijdags, met hoofddoek om, bidden met moslims en 's zondags, met haar priesterboord om, bidden met christenen.

    De klassiek-christelijke geloofsleer is strijdig met de geloofsleer van de islam. Redding heeft het wellicht wat gemakkelijker doordat ze klassieke christelijke dogma's al niet onderschreef. Zo is Jezus volgens haar niet tegelijk God en mens, maar een bijzonder mens, wel goddelijk, maar dat zijn alle mensen volgens haar. Ze acht het ook niet nodig zich te concentreren op de tegenstrijdigheden die er voor haar nog zouden overblijven tussen islam en christendom.

    De Seattle Times geeft lezers de gelegenheid vragen te stellen aan Redding. Iemand vraagt wat nou precies het moment was waarop ze besloot dat ze zowel moslim als christen was, en dat ze dat oké vond. In haar ant-woord vergelijkt Redding zich met de apostel Paulus die ,,er ook niet aan dacht het judaïsme achter zich te laten toen hij de roeping van Jezus aanvaardde''. Uit haar antwoord blijkt verder dat de reacties van mensen ertoe doen in zo'n proces: ,,De eerste moslim met wie ik over mijn omarming van de islam sprak, zei me bijvoorbeeld dat ik niet hoefde te kiezen. En er zijn christenen die hebben gezegd dat ik nu vuriger dan ooit tevoren praat over overgave aan Jezus.''

    Nederlands Dagblad

    "Degenen (lieden van het boek) aan wie Wij de Schrift hebben gegeven, kennen hem (Mohammed) zoals zij hun kinderen kennen, en voorwaar, een groep onder hen verbergt zeker de waarheid, terwijl zij dit weten." (Al-Baqarah (2): 146)

    over profetieen gesproken.

  11. Quote:

    [...]

    Verder wordt over de knecht in Jes.42 gezegd dat Hij tot een "licht der natien" is geworden, dat Hij "gesteld is tot een verbond voor het volk" en "om blinde ogen te openen" en om te bevrijden "wie in duisternis gezeten zijn". Aardig is dat Jezus het "licht der wereld" genoemd wordt, dat Jezus met Zijn bloed het nieuwe verbond (beloofd in Jer.32 en hier in Jes.42) bekrachtigde, dat Jezus blinden de ogen opende (wonderen) en dat Jezus de mensen die in Hem geloven bevrijd heeft uit de duisternis (en ook letterlijk discipelen - zie Handelingen - bevrijdde).

    Maar het heilige boek dat aan Mohammed werd geopenbaard, wordt door God in de Koran als een verlichtende lamp omschreven. De Koran is het Licht.

    Quote:

    Nee, onwaar. De christenen zijn niet alleen maar uit het joodse volk, maar juist uit alle volken.

    Nee, Jezus spreekt van 1 volk. niet mensen van verschillende volkjes bij elkaar.

    [...]

    Quote:

    Een vals citaat (en dat is al vaak genoeg uitgelegd) omdat Jezus hier op één bepaald moment in z'n rondgang door Israel deze opdracht geeft. Dit is de opdracht aan de discipelen om in Israel te gaan verkondigen. Later geeft Jezus óók opdracht om aan de heidenen te verkondigen (Mat.28), en óók in deze tekst staat het al:
    maar gaat in de eerste plaats ...
    ! Het is een indicatie van prioriteit. Israel heeft in Mat.10 prioriteit, daar moeten de discipelen eerst heen. Later kom de rest van de wereld.

    maar hoe kan het dan dat Jezus zegt:

    Ik heb u nog veel te zeggen, doch gij kunt het nu niet dragen; maar wanneer deze, de Geest der waarheid, komen zal, zal hij u in alle waarheid leiden; want hij zal van zichzelven niet spreken, maar hetgeen hij horen zal, dat zal hij spreken, en wat toekomende is, dat zal hij u verkondigen.†Johannes 16: 12-13

    Dus waarom zou Jezus zijn leerlingen oproepen de boodschap aan naast de verloren schapen ook aan andere mensen te verkondigen. de boodschap was niet eens af. erg tegenstrijdig dus.

    klik hier, echt HILARISCH. we moeten ook een keertje kunne lachen. het is niet bedoeld om te kwesten, gewoon een bietje zelfspot. moslims moeten dat trouwens ook kunnen.

  12. ik kom vaak zat teksten tegen die voor een moslim beledigend zijn. maar ik blijf rustig, wollah, bij God. ik vind de bijbel gewoon relaxt om te lezen, en Jezus te leren kennen, wollah. tsjek dit vers in de Koran dan:

    Allah zegt: en jij zult zeker vinden dat degenene die moslims het meest genegen zijn, degene zijn die zeggen: "Wij zijn Christenen". engel.gif

    soerah 5, vers 82

  13. je kan niet bewijzen dat Jesaja 53 over dezelfde dienaar gaat als in 42.

    ik wacht nog steeds op jullie uitleg van dit:

    Hebt gij nooit in de Schriften gelezen: De steen dien de bouwlieden hebben verworpen, die is hoeksteen geworden; vanwege den Heer is dit geschied, en het is een wonder in ons oog? Daarom zeg ik u: Het Koninkrijk Gods zal u ontnomen worden en gegeven aan een volk dat de vruchten er van opbrengt.? (Mattheüs 21: 42-43)

    de joden en de christenen waren afkomstig van het zelfde volk.

    en ook dit is in het voordeel van Mohammed, want Jezus zegt:

    Gaat niet op den weg der heidenen, en trekt niet in de steden der Samaritanen;

    maar gaat in de eerste plaats tot de verloren schapen van het huis Israëls.? (Mattheüs 10: 5-6)

  14. Jesaja 42:1.. Vervuld met mijn geest, verkondigt hij gerechtigheid aan de VOLKEN. De profeet wist verschillende volken op 1 lijn te krijgen, snap dat dan.

    Jesaja 42:2.. hij roept niet, hij schreeuwt niet. Mohammed stond bekend als Al-Amin, de betrouwbare. hij trad de mensen altijd met een glimlach tegemoet en was een sociaalvaardige man. zie ook Jesaja 42:3.. hij houdt zich aan de waarheid en hij stond erop dat de mensen hem niet buitensporig mochten prijzen, het was absoluut niet zijn bedoeling dat de mensen hem zouden aanbidden dat zal elke niet-moslim toegeven.

    de gewraakte passage Jesaja 42:13...

    de Heer rukt uit als een held, strijdlustig als een soldaat. Hij heft de strijdkreet aan, hij schreeuwt hem uit, hij toont de vijanden zijn overmacht.

    het eerste deel is vermoedlijk door de schrijvers verkeerd opgeschreven. De profeet is dood en is niet God. maar God zegt in Jesaja 42:1 .. Vervuld met mijn Geest... dus Mohammed heeft al zijn succes aan God te danken en was 23 jaar lang vervuld met de Geest van God..

    Cruciaal is de uitspraak van Jezus in Matteus 21:42 en 43.

    op dit forum lees ik tegenstrijdige verklaringen van christenen over wat Jezus bedoelt met de steen.. de heidenen of Jezus zelf... allemaal gekungel...

    wie werd afgekeurd? Izaak of Ismael.. Ismael, nou dan.. Jezus zegt ook: Zo gaat de Heer te werk, het is voor ons niet te begrijpen!!

  15. God geeft in Jesaja 42 duidelijk aan dat er een profeet zal opstaan uit de stam van Kedar.

    van Nunc's tegenargumenten ben ik niet overtuigd, want als dat allemaal waar zou zijn, dan is het oude testament niet meer dan een nietszeggend geschiedenisboekje zonder strekking. al die verhaaltjes hebben dan geen betekenis meer.

    waar heb je de bewijzen voor jouw bewering dat de Assyrische koning de Arabische stammen aanviel?

    en trouwens, ik wil alleen maar de waarheid, en als christendom dat zou zijn.. wat moet ik dan worden protestant of katholiek? wat zijn jullie eigenlijk?

  16. Quote:

    [...]

    Je eigen argument dat het volk Hem als zodanig zag, keert zich -zelfs zonder dat je een boek gaat lezen over de triniteit- al tegen je, want het volk zag Hem óók als de beloofde messias (wat moslims niet doen) en anderen zagen Hem weer als een door demonen bezetene. Dus "wat het volk dacht" past niet altijd in je straatje. Volgende keer dus even nadenken voor dat je iets schrijft.

    Het gaat om wat de evangelieschrijvers optekenden, en die noemen Jezus "God". Verder plaatst Jezus zijn eigen naam in oudtestamentische citaten en vervangt daarmee de godsnaam JHWH. Een sterker staaltje van claimen dat je goddelijk bent kan ik zo snel niet bedenken.

    zoveel onzin van jou in deze tekst. de moslims noemen Jezus vrede zij met hem ook de Messias van zijn tijd.

    Het gaat om wat de evangelieschrijvers optekenden... jeetje dat Paulus op een gegeven moment belangrijker is dan Jezus vrede zij met hem zeg je er maar niet bij...

  17. Quote:

    [...]

    als je nu eens niet klakkeloos teksten kopieerde van de eerder genoemde site, maar zelf even op onderzoek uitging, dan zou je gezien hebben dat je met dit 'argument' genadeloos de mist in gaat.

    Je hoeft namelijk geen groot theoloog of bijbelkenner te zijn, om te weten dat het volk Israel
    juist omdat het afgoden (stenen beelden etc) ging vereren, in ballingschap ging
    . Dat kun je o.a. nalezen in de boeken Exodus, Richteren, 1+2 samuel, 1+2 koningen, 1+2 kronieken en bij een flink aantal profeten, o.a. Jesaja. Een flink deel van de geschiedenis van Israel wordt juist gekenmerkt door de straf van God over de afgoden dienende Joden.

    Pas na de terugkeer uit de ballingschap (na de voorspelde val van Babel dus) was het volk dusdanig opgevoed dat het puur monotheistisch bleef en afgoden geen kans meer hadden.

    was Jezus dan zo krachtig dat hij de verloren schapen tijdens zijn leven in de ban deed? waarom gebruik je geen jaartallen om het overzichtelijk te maken? zo weet ik niet of jij maar wat dingen aan elkaar breidt. ik heb hier een punt.

    en wat vind je trouwens van de profetie uit Jesaja 21:13 ("onheil over Arabie"). deze lijkt me waterdicht..

  18. Quote:

    [...]

    Hooguit zou je kunnen zeggen dat de kalief het 'restje' heeft mogen opruimen. Want na de val van Babylon en de verovering is het bergafwaards gegaan met Babylon totdat er uiteindelijk alleen nog maar ruïnes over zijn gebleven.

    de tekst van Jesaja geeft duidelijk aan dat de vijanden van de voorspelde profeet stenenaanbidders waren, terwijl het volk van Jezus een joodse achtergrond had en dus mensen waren die in de eenheid van God geloofden.

    de metgezel Omar werd geboren in het jaar 584, je zegt dat er alleen maar ruines overblijven.... ha! en wie deed dat? Het islamtitische leger. zij zijn degene die de beelden hebben vernietigd, en het land aan de islam hebben onderworpen. mede hierdoor heeft het land mee kunnen genieten van het Islamitische Gouden Tijdperk.

    Tsjek deze profetie dan, Jesaja 21:13

    Onheil over Arabie.

    Dedanieten (oud-Arabisch koninkrijk), overnacht met uw karavanen in de steppe, in het struikgewas.

    Inwoners van Tema (nakomeling van Ismael en dus woonachtig in Arabie), breng de dorstige Dedanieten water, geef deze vluchtelingen te eten.

    want zij (de eerste moslims) zijn op de vlucht voor het geweld (de onderdrukking in Mekka) en voor de getrokken zwaarden.

    ja, ja. waarom is Arabie opeens belangrijk? Jezus was nog in geen velde of wege te bekennen dus het gaat er hier niet om de Arabieren als verloren schapen te beschouwen. nee, deze profetie gaat over iets anders.

    Jesaja 29:11 (groot nieuws bijbel)

    De visioenen van de profeten? Een gesloten boek! hetwelk men geeft aan een, die lezen kan, zeggende: Lees toch dit; en hij zegt: Ik kan niet, want het is verzegeld.

    Of men geeft Het Boek aan ongeletterde, zeggende: Lees toch dit; en hij zegt: Ik kan niet lezen.

    Want de Heere heeft gezegd: Daarom dat dit volk tot Mij nadert met zijn mond, en zij Mij met hun lippen eren, doch hun hart verre van Mij doen; en hun vreze, waarmede zij Mij vrezen, mensengeboden zijn, die hun geleerd zijn;

    Daarom, ziet, Ik zal voorts wonderlijk handelen met dit volk, wonderlijk en wonderbaarlijk; want de wijsheid zijner wijzen zal vergaan, en het verstand zijner verstandigen zal niets waard blijken.

    hier geeft God duidelijk aan dat hij iets wonderslijks zal doen. Hij gaat het Heilige Boek aan een ongeletterde Profeet geven! en iedereen die als wijs wordt gezien (de arroganten van de stam Koeraisch) blijken niets waard.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Nee, Jezus IS gestorven voor de zonden van de wereld,

    Haha, maar wat zegt God over diegenen die Hem ECHT kennen?

    Psalm 91:

    7. Al vallen er doden, links en rechts (de andere gekruisigden), bij duizenden, tienduizenden.

    JIJ blijft ongedeerd.

    8. Sla je ogen maar op en je ziet hoe God bestraft wie zich tegen Hem keren.

    9. De Heer is voor JOU een schuilplaats, bij de Allerhoogste vind je onderdak.

    10. Rampen zullen je NIET treffen, geen plaag teistert je huis.

    11. Want Hij stuurt je Zijn engelen, ze zullen over JOU waken, waar je ook gaat.

    12. Ze zullen je dragen op hun handen (Jezus wordt dus opgeheven naar de Hemel).

    14. de Heer zegt zelf: "Omdat hij (Jezus natuurlijk) van mij houdt, RED IK HEM. Omdat hij mij kent breng ik hem in VEILIGHEID (Jezus en God kenden elkaar toch? ze waren toch geen vage bekenden van elkaar?)

    15. Al hij mij te hulp roept, antwoord ik hem. Als hij in het nauw zit (zoals bij zijn gevangenschap), sta ik hem bij. Ik zal hem bevrijden en IN ERE HESTELLEN(dus geen vervloeking en geen marteling van Jezus ten tijde van zijn leven)

  19. Quote:

    [...]

    1) Er staat in vers 10: Zingt den HEERE een nieuw lied, Zijn lof van het einde der aarde; gij, die ter zee vaart, en al wat daarin is, gij eilanden en hun inwoners.

    2) Laat de woestijn en haar steden de stem verheffen, met de dorpen, die Kedar bewoont; laat hen juichen, die in de rotsstenen wonen, en van den top der bergen af schreeuwen.

    3) Mohammed is afkomstig uit de stam van Kedar

    Dus? Dit zegt niks. (1) is iets wat heel veel in de bijbel voorkomt en betekent niets anders dan "geef God eer door middel van een (letterlijk!) lied". (2) is een stijlfiguur. (3) is stomtoevallig.

    Je trekt conclusies die helemaal niet bij de bedoeling van dit tekstgedeelte horen.

    wat ben jij een God-ontkenner, zeg. toeval bestaat niet als je in God gelooft! hoe goedkoop kun je zijn door nu woorden als toeval te laten vallen... ongelofelijk triest.. je weet je gewoon geen raad met het feit dat er teveel aanwijzingen zijn naar de Islam en Mohammed in de Bijbel. christenen zeggen altijd dat de Koran van de hak op de tak gaat als het gaat om geboden en verboden, dat de God in de Koran altijd zijn Wil verandert, maar als we reflecteren op de discussie over de vraag of Jezus zich nu wel of niet toespitste op zijn eigen mensen of ook op andere volken, lees ik hier opeens dat de boodschap aan de heidenen 'op een gegeven moment' WEL tot prioriteit werd geheven.

    Quote:

    Als je goed leest zie je dat die Profeet de volgende kenmerken zal hebben:

    1 Ziet, Mijn Knecht, Dien Ik ondersteun, Mijn Uitverkorene, in Denwelken Mijn ziel een welbehagen heeft! Ik heb Mijn geest op Hem gegeven; Hij zal het recht den heidenen voortbrengen.

    2 Hij zal niet schreeuwen, noch Zijn stem verheffen, noch Zijn stem op de straat horen laten.

    3 Het gekrookte riet zal Hij niet verbreken, en de rokende vlaswiek zal Hij niet uitblussen; met waarheid zal Hij het recht voortbrengen.

    Dat is heel wat anders dan die warlord Mohammed he?

    Jazeker is dit de profeet Mohammed. Jezus is er niet in geslaagd zelf het recht te verkondigen.

    Quote:

    Nou, die dichters en poeten waren dan niet veel bijzonders
    rofl.gif

    Overigens heeft God of Mohammed wel een beetje zitten suffen tijdens dat dicteren; hoe kunnen er anders fouten in de Koran staan?

    welke fouten dan? de koran zegt tenminste dat de aarde eerder bolvormig is dan plat. smile.gifsmile.gifparty.gif

    en zo zijn er nog veel meer dingen.

    als jullie in de volkswijken van Rotterdam en Den Haag staan, hebben jullie niet zo'n grote mond, maar vanuit de Bible-belt wel. over 10 jaar, insjallah, zijn ook stadjes als Apeldoorn, Ede, Zwolle en Amersfoort aan de Islam onderworpen, net zoals Amsterdam-West, Rotterdam en Den Haag dat al netjes en gehoorzaam hebben gedaan. bye.gif en oh ja! Babylon!!

    dit is zeker ook toeval he?

    Want zo heeft de Heer tot mij gezegd: Ga, zet een wachter uit die meedele, wat hij ziet. Ziet hij ruiters, twee aan twee te paard, op ezels en op kamelen, dan luistert hij scherp; zo scherp hij kan. Daar riep hij: Op 's Heeren wachttoren sta ik altijddoor overdag, op mijn post houd ik alle nachten stand. En zie, daar kwamen ruiters, twee aan twee te paard. Toen hief hij aan en zeide: Gevallen is Babel, gevallen! en al haar godenbeelden zijn tegen den grond verbrijzeld. O mijn vertreden en gedorst volk, wat ik van den Heer der heirscharen, Israels god, heb gehoord, dat heb ik u medegedeeld.? (Jesaja 21 : 6-10)

    En het enige leger dat voor de val van Babel (oftewel babylon) heeft gezorgd en die naast paarden en ezels ook kamelen bereed, is het islamitische leger. En dit gebeurde ten tijde van de Khalief cOmar ibnoe al-Khataab die tevens een einde heeft gemaakt aan de godenbeelden van Babel en deze tegen de grond heeft verbrijzeld.

  20. weet je, de Islam zal met behulp van God, het christendom in Nederland overwinnen, omdat:

    - steeds meer moslims hoogopgeleid zijn en zij weten christenen en atheisten te overtuigen van hun waarheid. ook zullen steeds meer moslims belangrijke posities innemen in besturen.

    - De Islam heeft een demografische voorsprong. moslimvrouwen baren meer kinderen en binnen 30,40 jaar is 1 op de 3 inwoners van Nederland allochtoon, en daar zitten veel moslims bij.

    - de simpliciteit van de Islam trekt de mensen aan.

    - mensen die teleurgesteld zijn in de kerk, zullen sneller open staan voor de Islam.

    - moslims kunnen een duidelijk signaal afgeven aan anderen dat er met hun godsdienst niet valt te spotten (van gogh, cartoonrellen, rushdie). Mensen zullen de Islam leren kennen die er voor zal zorgen dat de jeugd weer waarden en normen gaan leren: niet schelden, geen alcohol nuttigen, geen sex hebben voor het huwelijk, het dragen van beschaafde kleding, het aanleren van een gezonde levenstijl en leren om God te gehoorzamen en Hem te vrezen voor de bestraffing van de Hel.

    - doordat de islam elke dag in het nieuws is, worden niet-moslims nieuwschierig naar de godsdienst, en onstaat er een genuanceerd beeld wanneer de religie wordt onderzocht, en wordt duidelijk wie de profeet Mohammed nu werkelijk was en wordt duidelijk waar hij nu werkelijk voor stond in zijn leven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid