Spring naar bijdragen

-:Jammir:-

Members
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over -:Jammir:-

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    Natuurkunde, Boeken lezen
  • Beroep
    Studentje
  1. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    Quote: Volgens mij heb je het dan heel erg over de RK traditie en hoewel ik laatst een leuk artikel vond over de kort door de bocht neiging van het sola scriptura lijkt het me toch een beetje een vreemde beweging om je als protestant op een RK traditie te beroepen. En in die traditie wortelen alle protestantse kerken uiteindelijk toch ook? Er is genoeg wat er in de reformatie niet verworpen is. Drie geloofsbelijdenissen zijn ook gewoon mee gekomen uit die traditie, of wat dacht je van de canon van de bijbel, of de drie-eenheid. Quote: Ik ben lid van een Evangelische kerk en
  2. -:Jammir:-

    Strijden voor Jezus

    Quote: Op zaterdag 05 mei 2007 21:48:37 schreef DetectedDestiny het volgende: [...] Babel = Baghdad. Het betekent dat god wil dat je al je bezittingen verkoopt en naar Irak reist om Baghdad met de grond gelijk te maken als strijder voor god. Dat kan ik niet uit de tekst opmaken. Heb je iets tegen Mesopotamië?
  3. -:Jammir:-

    Van mening veranderen

    u draait en u bent niet eerlijk - J.P. Balkenende
  4. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    Maar je hebt ook kerken die een kinderdoop niet erkennen en verlangen dat je je laat overdopen. Imho nogal verwerpelijk omdat je daarmee het teken van Gods verbond eigenlijk niet wenst te erkennen. Anderzijds merk ik in mijn kerk dat er op zijn minst nogal afwijzend gereageerd wordt op kerken die uitsluitend de volwassenen doop uitvoeren. Vooral omdat in die kerken de kinderen dan buiten God's verbond lijken te vallen en omdat de doop daar gebruikt wordt als een soort van openbare geloofsbelijdenis, ipv als een teken van Gods verbond.
  5. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    Dat is ook zo, tot je mensen compleet begint te verketteren omdat ze een andere uitleg hebben bij bijvoorbeeld de doop. In de traditie van de christelijke kerken en in de bijbel komt zowel de kinder als de volwassenendoop voor. Ik zou daarom niet op basis van een paar geschriften hele kerken willen lopen verketteren omdat ze voor een andere vorm van de doop kiezen. Dan krijgt zo'n tekst iets teveel gezag.
  6. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    't Gaat daarin volgens mij ook vooral over de doop. Maar de precieze verschillen in uitleg ken ik niet genoeg om er iets heel zinnigs over te zeggen. edit: lees zelf: link
  7. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    Dat zijn de zes geschriften die ze in de meeste gereformeerde kerken gebruiken. De PKN heeft er nog vijf en er zullen er vast nog wel meer zijn. Als je de gevaren wilt zien is de PKN misschien wel een leuk voorbeeld. De geschriften die zij hebben en die de CGK/GKV etc niet hebben willen nog wel eens een uitleg geven die lijnrecht tegenover de uitleg van de andere zes staat waardoor de belijdenis van de kerk niet even consistent meer is. Maar het belangrijkste gevaar heb je al genoemd.
  8. -:Jammir:-

    Strijden voor Jezus

    Hoi allemaal, gisteravond toen ik met mijn stille tijd bezig was kreeg ik ineens een stuk uit Jeremia (dat het daar stond ontdekte ik later pas) en het gevoel dat ik meer moet strijden voor Jezus. Wat zou dat betekenen volgens jullie, en wat zou ik er mee moeten doen? Quote: Jeremia 50: 25 De HEER heeft zijn wapenkamer geopend, hij heeft in zijn woede zijn wapens gegrepen. De HEER, de God van de hemelse machten, doet zijn krijgswerk in Chaldea. 26 Val Babel aan! Val aan van alle kanten! Breek de voorraadschuren open, gooi alles op een hoop, als was het graa
  9. -:Jammir:-

    belijdenisgeschriften

    Nou, als je de hele stapel belijdenis geschriften op de fiets mee moet nemen naar de kerk kan dat best gevaarlijk zijn. Vooral wanneer je ze aan je stuur hebt hangen en je over een hobbel of een verkeersdrempel rijd kan het gewicht je zo uit evenwicht brengen.
  10. Stel ik ben ooit verkeerd met iemand omgegaan, heb hem onjuist behandeld en daardoor is het contact verdwenen, eigenlijk heb ik hem uit mijn leven gestuurd. Als ik daar nu spijt van heb, en ik zou het nu weer goed willen maken, hoe raden jullie mij aan dat te doen?
  11. -:Jammir:-

    Arrogantie

    Stel dat ik zou lijden aan de zonde van de arrogantie, en vind dat ik altijd gelijk heb en daarom niet naar iemand anders zou kunnen of willen luisteren? Wat zou ik dan het beste kunnen doen volgens jullie?
  12. -:Jammir:-

    Bijbel in 1 jaar lezen

    Waarom is dat dan flauw? Ik vind het juist leuk dat God daar weer op komt voor de zwakkere. Want Lea is de vrouw die Jakob er eigenlijk alleen maar bij heeft gekregen omdat hij Rachel wilde. Op deze manier helpt God Lea.
  13. Dat is in de meeste gevallen gelukkig toch ook zo? En je kan toch ook geen rekening houden met alles wat kan gebeuren?
  14. -:Jammir:-

    Roeping

    Ja ik heb een roeping, en ik geloof ook dat iedereen hier een roeping heeft. In de brede zin van het woord. Ik geloof dat God met ieder mens een plan en een doel heeft. Dat plan hoeft niet altijd iets heel verhevens te zijn zoals zendeling in Afrika worden. Maar het kan ook gewoon betekenen dat God je bestemd heeft om dokter, onderwijzer, politieagent of vuilnisman te worden. En dat het je taak is om die baan goed uit te voeren, en in die baan ook duidelijk als christen te leven. Niet iedereen kan dominee worden en dat hoeft niet, maar we mogen wel met zijn allen mee helpen bouwen aan God's
  15. -:Jammir:-

    Bijbel in 1 jaar lezen

    Quote: Ik vind dit wel een leuke theorie, maar je kan over Juda bijvoorbeeld zeggen dat hij Jozes (die door God uitverkoren lijkt) heeft verkocht als slaaf, hetgeen me erger lijkt dan het ongeduld van Esau. Toch mocht hij zelfs voorvader van Jezus zijn. Ja, maar aan de andere kant, dat je voorvader van Jezus bent betekent niet dat je een perfect mens bent. In de stamboom van Jezus staan een heleboel mensen waar je eigenlijk niet mee wilt thuis komen. Esau en Ismaël hadden ook niets verkeerds gedaan, de fouten werden gemaakt door Abraham (die was ongeduldig) en door Jakob (die bedr
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid