Spring naar bijdragen

Samantha_vdV

Members
  • Aantal bijdragen

    191
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Samantha_vdV

  1. Quote:

    Ik heb de nieuwste CD van opwekking geweigerd te kopen of te beluisteren als een vorm van protest tegen het niet opnemen van nummer 666 in de bundel.

    Ik heb wel het inlegvel gelezen en ik ken er geen 1 van...
    noparty.gif

    Dat vind ik nou zo belachelijk. Dat stichting opwekking de keus maakt om 666 niet in de bundel te verwerken omdat er een groot deel van de christenen is die daar aanstoot aan nemen, vind ik van de stichting opwekking een vorm van respect. Dat ik het onnodig en overbodig vind om dat nummer niet op te nemen, is mijn mening. Maar om dan in protest te gaan? Helemaal onnodig dus.

    En ja, de nieuwe opwekkingcd is gaaf!

  2. Ik erger me geregeld aan het inhakken op de evangelische beweging. En het komt ook altijd van alle kanten. Het is tevens een bewijs(je) voor mezelf dat ik goed zit, maar daarom is het nog wel vervelend af en toe.

    *met dank aan Pius* party.gifengel.gifbig-smile.gif

  3. Dove of nivea deodorant ;-)

    hoewel je me wel aan het denken zet, ergens heb ik nog een geurtje liggen, al zeker 10 jaar oud, bederven die dingen?

    Eens kijken hoe het heet (ff wachten hoor, ben zo terug)

    Ja, daar ben ik weer, het heet contradiction van Calvin Klein. Mocht iemand weten of dat spul bederft, wil ik het graag weten, als dat spul eeuwig goed blijft, zal ik het zondag eens opspuiten ;-)

  4. God houdt van mij, of er nou 2 mensen zijn of ontelbaar veel, Hij houdt van me.

    Of Hij nou 1 aarde heeft gemaakt, of nog een planeet, Hij houdt van me.

    Waarom zou zoiets iets aan mijn geloof veranderen?

    Nee dus, dat verandert niets aan mijn geloof.

  5. Quote:

    [...]

    Zie jij dat als zondigen..? Is vlees eten een zonde..?

    Waarom wel.. of waarom niet..?

    Nee dat zie ik niet als zonde, maar daarom ook bij de dieren niet, die doden ook om te eten, vandaar dat ik het aanhaalde.

    Ik zou niet weten waarom het eten van vlees een zonde zou zijn. Heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, en er is ook niemand geweest die het me vroeg, je bent de eerste, ik ga eens proberen te zoeken wat de bijbel hierover zegt, maar ik denk dat dat redelijk offtopic is hier ;-)

  6. Quote:

    ------------------------------------------------------------- -----------------------

    ge·we·ten1 (het ~, ~s)

    1 innerlijk besef van goed en kwaad waarnaar
    de mens
    de zedelijke waarde van eigen handelen beoordeelt => consciëntie

    ------------------------------------------------------------- ------------

    Zie het vetgedrukte uit je eigen quote: de mens. Dus geen dieren.

  7. Quote:

    [...]

    Maar dan doet de doop dus eigenlijk niets? Dat lijkt me dan de consequentie, en kan je de doop ook net zo goed achterwege laten, het gaat immers om het geloof, toch?

    Ik geloof ook, dat de opdracht is, kom tot geloof en laat je dopen. Het is dus een opdracht, en daarom liet ik me dopen.

    En ja, deze doop was en is heel waardevol voor me. Omdat ik daarmee heb laten zien aan God dat ik Hem wil volgen.

    De doop is een opdracht van God.

    "Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb."

    En een opdracht van God is toch niet zinloos?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Ik betwijfel het of de doop in het NT als iets puur symbolisch gezien wordt. Volgens mij is dat pas sinds de reformatie. Is de doop niet het moment van wedergeboorte. is het niet het bad van wedergeboorte waar Paulus het over heeft:

    Tit 3,5

    en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. Hij heeft ons gered door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de heilige Geest,

    en zo zijn er nog meer plaatsen waar doop direct in verband wordt gebracht met redding, afwassing van de zonde, de vraag aan God voor een zuiver geweten en toetreding tot het verbondsvolk, de kerk. Volgens mij kan je de doop niet symbolisch zien, maar als een werkzaam en heilzaam sacrament. Waarom zou je dat een kind onthouden?

    Omdat je het zelf al zegt: Volgens mij kan je de doop niet symbolisch zien maar als een werkzaam en heilzaam sacrament.

    Ik geloof dat niet, dus ik onthoud een kind niets.

  8. Quote:

    [...]

    Maar het paradoxale is juist dat deze visie de betekenis van de doop eigenlijk ontkracht. Immers, het is niet de doop die telt, maar het geloof. De katholieke doop (het hele fijne weet ik niet van de Gereformeerde doop) heeft een objectieve werking uitzichzelf. Ook al zijn je ouders atheist, ook al is de priester een ketter, toch is deze werkzaam, en wast ze de erfzonde af. Persoonlijk vind ik dat nog een veel groter wonder.
    smile.gif

    De subjectieve werking die je impliciet lijkt toe te schrijven aan de doop blijkt ook nog eens uit deze zin:

    "Sorry dat ik het zeg, maar mijn kinderdoop had (en heeft) totaal geen meerwaarde in mijn leven."

    Dat maakt je kinderdoop een kwestie van gevoel, niet meer en niet minder. Maar deze visie kan je dus ook uitbreiden naar je volwassenendoop, immers, deze heeft dan meerwaarde in jouw leven omdat jij dat zo voelt.

    Nee, niet omdat ik het zo voel, maar omdat ik het zo geloof.

    Ik geloof niet, dat je zonden afgewassen worden door een handeling als de doop. Ik geloof dat je zonden vergeven worden door geloof.

  9. Quote:

    Vertellen jullie me nu eens waarom je je kind de doop zal onthouden?

    Omdat de doop een beeld is van je persoonlijk keuze voor God, en een baby niet kan kiezen.

    Daarom dragen we baby's op, ipv ze te dopen.

    Kijk, mijn doop als baby weet ik niets meer van, behalve dan een paar foto's, ik ben gedoopt omdat dat nou eenmaal zo hoorde, en pas sinds ik baptist ben, begin ik te begrijpen wat het zou moeten inhouden.

    Sorry dat ik het zeg, maar mijn kinderdoop had (en heeft) totaal geen meerwaarde in mijn leven.

    Als mijn ouders mij ook nog wat over God geleerd zouden hebben, zou ik er misschien anders over denken, maar dat is alleen maar gokken, want dat weet ik dus niet.

  10. Quote:

    [...]

    Jup klopt, wij zijn een tijd aangesloten geweest bij de Unie, maar hebben dit om bepaalde redenen opgezegd. Nu betekent niet meteen dat we zo'n vrije gemeente zijn, want ik zou toch best durven zeggen dat we een rustige evangelische baptistengemeente zijn
    smile.gif
    Michie23 heeft zelfs durven te beweren dat er bij ons in de gemeente geen Heilige Geest is, omdat we niet in tongen spreken en er valt niemand op de vloer
    rofl.gifnosmile.gifsleepey.gif

    Nou, ik lag toch echt op de vloer (oke, niet zoals Michie bedoelde, maar op de vloer lag ik), en in tongen wordt er ook gesproken, alleen aangezien er niemand is die het kan vertalen, wordt het niet hardop tijdens de diensten gedaan, maar prive door de mensen, in gebed bijvoorbeeld.

    Want in tongen spreken voor de gemeente mag alleen als het uitgelegd kan worden door iemand, anders heeft het geen nut, dus doen we het niet ;-)

  11. zachte woorden? Wij erkennen dat anderen dan evangelischen ook christenen zijn. Wij zeggen niet dat omdat er een kinderdoop is, en later een belijdenis, dat die mensen derhalve geen christenen zijn.

    Alleen, als je bij de baptistengemeente wilt horen, dan hoort daarbij, dat wij geloven in de geloofsdoop. En die kan alleen op belijdenis van je geloof.

    Dus als ik je goed begrijp Kenneth, zou het beter zijn als we als gemeente zouden zeggen: Die kinderdoop, dat is alleen maar waterverspilling en daar heeft geen mens wat aan?

    Bij zo'n gemeente die dat zegt zou ik niet eens willen horen. Dat is zo absoluut niet christelijk. (voor mijn gevoel dan).

  12. Aangezien de gemeente van Liset ook de mijne is, het antwoord is simpel, je wordt bij de baptisten lid van de gemeente door geloofsdoop. En dit gebeurd door onderdompeling, op belijdenis van je geloof.

    De kinderdoop is een hele mooie doop, die voor ons hetzelfde inhoudt als het opdragen van het kind.

    Met het opdragen (en in onze ogen dus ook de kinderdoop) laat je als ouders zien dat je je kind gelovig wilt opvoeden, en dat je dat niet alleen kan, maar samen met God en de gemeente wilt doen.

    De "verbondsdoop" zoals ik hier wel eens gelezen heb, die kennen we niet. Derhalve wordt er bij ons niet overgedoopt, omdat er maar 1 geloofsdoop bestaat, aangezien je als baby niet kan belijden dat je gelooft.

    Dus als je als baby gedoopt bent, is dat voor onze gemeente hetzelfde als opgedragen zijn.

    Dus, nee, zonder geloofsdoop kan je bij ons geen lid worden. En ja, alle kinderen van de gemeente horen ook bij de gemeente, maar niet als lid. Alle gasten horen bij de gemeente, maar ook niet als lid. Aspirant-lid kan je worden zonder geloofsdoop. Lid pas erna.

  13. Het is inderdaad mooi, heb uw naaste lief zoals je jezelf geliefd weet door God.

    maar ja, mensen die zich minderwaardig voelen weten zich ook vaak niet geliefd door God. Tenminste, bij mij was dat toch zeker zo, en ik geloof dat ik vast niet de enige ben.

    De tekst is voor mij juist heel waardevol, heb uw naaste lief zoals jezelf. Ja, mezelf. God geeft mij de opdracht om mezelf lief te hebben, want Hij heeft ook mij gemaakt. En wat Hij maakt, kan toch geen vergissing geweest zijn?

    Juist door deze tekst is mijn eigenwaarde verbeterd, en mijn minderwaardigheidsgevoel (bijna) verdwenen.

    Maar om op de vraag van TS terug te komen, deze uitleg van de tekst had ik nog niet eerder gehoord, ik zal het eens in de groep gooien zondag!

  14. Quote:

    nee joh, 50 euro voor een week, en dan heb ja alles (dus drie keer per dag eten, gratis water en standplaasts voor tent, gbruik dousches en toiletten)

    het werk varieerd van zingen in het koor tot wc's schoonmaken (in Taizé is er geen personeel, je zorgt er met z'n allen voor dat het loopt)

    je kunt overigens ook een programma doen dat je geen werk doet, maar 's middags óók bijbelinleidingen en werkgroepen (je hebt trouwens de hele week dezelfde groep)

    De kosten zijn een bijdrage in de kosten, naar draagkracht, iemand uit roemenie betaald dan ook minder dan iemand uit nederland. Er is een minimum en een maximum bedrag, dus als je 70 euro kan missen, mag je dat ook geven, alles wat je meer geeft gaat dus in het fonds voor minder draagkrachtigen, zodat Taize voor iedereen bereikbaar is.

    Het koor valt niet onder werk, dat is gewoon extra. Als je 's middags ook bijbelinleidingen hebt, krijg je vaak als studiegroepje samen een taak, zoals bijvoorbeeld afwassen in El Abioth (bij de zusters).

    Taken: Ontbijt/lunch/thee/diner uitdelen, afwassen na een van deze maaltijden, schoonmaken toiletten, koken, stilte bewaren in de kerk, kerk schoonmaken, stiltetuin "bewaken" (ook voor de stilte en dat mensen niet gaan zwemmen in de bron), werken in Oyak, spullen verkopen, en nachtwacht, zorgen dat het op tijd stil is in Taize, omdat de omliggende dorpen erg veel last hebben van geluid (ivm ligging op heuvel, en weerkaatsing van het geluid enzo).

    Kortom, genoeg te doen. Vooral leuk om op zondag bij aankomst een 17 jarige jongen te zien roepen: ik ga niet afwassen, bekijk het maar, en dan op woensdag diezelfde jongen de heuvel op te zien rennen, en als je dan vraagt, vanwaar die haast, krijg je te horen: ik MAG afwassen. party.gif

    Maar ik ga niet mee, ben te oud ;-)

  15. Ik vind dat iedereen zelf moet weten wat hij/zij draagt.

    Zolang ik het niet hoef te zien (boven broeken uitstekend of te laag decollete) vind ik het prima.

    Al dat kant vind ik persoonlijk niet lekker zitten, en ik draag wat lekker zit, of het nou mooi is of niet, dat maakt me niet uit. Er is toch niemand (buiten ik en mijn man) die het ziet, en mijn man? Ach, die ziet me het liefst zonder party.gif

  16. Ik denk dat Gym777 zich zorgen maakt, omdat hij/zij gelooft dat de RKK een sekte is (wel een hele grote dan).

    In dat opzicht is het erg lief van hem/haar, dat hij/zij de katholieken wil waarschuwen.

    Zoals ik het zie, wil GYM777 alleen maar dat iedereen Christus volgt, en niet door dwaalleer in een sekte vast komt te zitten.

    Hij/zij gelooft dus oprecht dat RKK-ers, overigens zonder het zelf te weten, op het verkeerde pad zitten.

    Hier kan je natuurlijk uren over doordiscussieren, maar GYM777 zal niet door een paar argumenten overtuigd zijn van zijn/haar ongelijk.

    Ik adviseer dan ook aan GYM777, dat je je verder verdiept in de leer van de RKK, en je zal daar dingen tegenkomen waar je je even van aan je kop zou krabben, omdat je het niet begrijpt, omdat het anders is dan je zelf hebt geleerd.

    Echter heeft de RKK een rijke geschiedenis, en veel leden die de Heer dienen met heel hun hart, heel hun ziel en heel hun verstand.

    Kijk ook eens met dezelfde ogen naar je eigen kerk. Maakt die geen fouten?

    Er is (denk ik) geen katholiek die zal beweren dat de RKK nooit fouten heeft gemaakt (menselijke fouten!)

    Aan de RKK-ers hier zou ik willen zeggen:

    Lieve broers en zussen, GYM777 heeft het beste met jullie voor, hij/zij wil jullie niet veroordelen, hij/zij heeft alleen een verkeerd beeld over de RKK.

    De manier waarop hij/zij dit brengt, is, laten we duidelijk zijn, op zijn minst "een beetje dom".

    Het moge duidelijk zijn, dat ik het niet eens ben met de uitspraken van GYM777, maar denk de achtergrond hiervan te begrijpen, ik geloof in de goede bedoelingen van GYM777.

  17. *disclaimer* deze post heb ik niet getikt met de bedoeling om op 1 bepaalde ban te doelen, dit is mijn mening, die losstaat van welke ban dan ook.

    Ik ben van mening, dat als je willens en wetens meerdere malen een regel van dit forum hebt overtreden, een regel waar je bij je aanmelden kennis van hebt genomen, dat je dan zelf, bewust, het risico neemt op een permanente ban, en dat dat dan ook goed is. Misschien niet leuk, maar hee, we zijn toch (bijna) allemaal volwassen hier?

    Overigens vind ik de kloof tussen weekban en permanente ban ook wel groot, maar het is aan de crew om dat te bepalen.

    Dus, als we ons allemaal aan de regeltjes houden, dan is er toch niets aan de hand?

    *edit* Het is mijns inziens ook heel bijbels om je aan de regels te houden.

    Op het moment dat je je hier aanmeld en je accepteert de regeltjes, stel je je op deze site onder het "gezag" van de crew. Ben je het niet eens met de crew, kan je dat altijd in mail of feedback delen.

    Misschien interpreteer ik de bijbel verkeerd, maar in Romeinen 13 staat:

    [1] Ieder mens moet zich schikken naar de gezagdragers die boven hem staan. Want alle gezag komt van God; ook het bestaande gezag is door God ingesteld. [2] Wie zich dus tegen het gezag verzet, verzet zich tegen Gods verordening, en wie dit doet, roept een vonnis over zich af. [3] Voor de overheid hoef je niet bang te zijn bij een goede daad, maar wel bij een slechte. Wilt u zonder vrees voor het gezag leven, doe dan het goede, en het gezag zal u prijzen. [4] Want de overheid staat in dienst van God, voor uw welzijn. Doet u echter het kwade, dan moet u vrezen; zij draagt het zwaard niet voor niets. Zij staat in dienst van God om aan de boosdoener zijn verdiende straf te geven. [5] Daarom is het nodig dat u zich naar haar schikt, niet alleen uit vrees voor straf, maar ook ter wille van een goed geweten. [6] Om dezelfde reden betaalt u ook belasting; de beambten staan in dienst van God, en wijden daaraan al hun aandacht. [7] Geef ieder wat hem toekomt: belasting en tol aan wie u belasting en tol verschuldigd bent, ontzag en eerbied aan wie ontzag en eerbied toekomen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid