Spring naar bijdragen

de vegaloog

Members
  • Aantal bijdragen

    1.208
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door de vegaloog

  1. Thomas zegt echter niet, 'Woordvoerder van mijn Heer en mijn God', maar 'Mijn Héér en mijn God'! Lijkt mij een niet onbelangrijk verschil. Maar Piet zal mij wel weer het licht doen zien. (oeps... klein beetje cynisme? widegrin.gif )

  2. Strandcultuur? Nee, niet echt iets voor de vegaloog. Maar ik ben we al een tijdje op zoek naar een mooie wikkelrok, zoals in Polynesie (Hawai'i, Tahiti, Samoa, Tonga, Vanuatu enz.) wordt gedragen. Lekker los, lekker vrij, en toch heel mannelijk. Een mooi (nou ja, mooi, iig goed) voorbeeld vind je, als je even een afbeelding zoekt van Israel Kamakawiwo'ole. Die kennen jullie vast wel als zanger van 'Somewhere Over The Rainbow'. Hij staat op de hoes van zijn LP of CD 'IZ' in een wikkelrok afgebeeld.

    En het mooiste schoeisel bij zo'n wikkelrok is... blote voeten.

  3. Idd, ook mijn vraag; heb je iets met Navajo-indianen? Eén belangrijk item vergeten bij schoeisel; èchte laarzen, met punt voor, schuine hak achter, mooi stiksel, schacht tot bovenkant kuit, en merknamen als Sendra of... Tony Mora. party.gif

    En voor de zomer, omdat de vegaloge dat zo graag wil, slippers van El Natura Lista. noparty.gif

  4. Een crew cut (term uit de jaren '40) is het kapsel, dat je van de U.S. Navy kreeg, als je lid werd. Dat betekent, dat je haar héél kort werd, zoals Elvis in 1959. Later wordt de term gebruikt voor het vierkante model van bijvoorbeeld een jonge George Jones. Links, rechts en boven kun je er een liniaal bij houden. In de jaren '50 was er ook een vocal group genaamd The Crew Cuts. Best wel brave muziek voor die tijd, maar wel heel goed gezongen.

  5. Ik woon in Duitschland, dus ik betaal helemaal niet.

    Toen ik nog in Nl woonde, betaalde ik ook niet. Ik betaal aan de collecte tijdens de HH. Missen, en verder koop ik mijn boeken en cd's zoveel mogelijk bij kerkelijke en klooster-uitgeverijen en verzendhuizen. En niet te vergeten mijn bijdragen aan bv. de Tilapia-foundation van Pater Jan Heijne zaliger, Kerk in Nood, enz.

  6. Die mode vind ik dan ook van meet af aan fout. Ik vind, dat een kontje, en dan zeker een vrouwelijk kontje, goed vormgegeven moet worden. Met een goede spijkerbroek lukt dat. Maar ook de vorm van het kontje is niet onbelangrijk. Als de gluteus-spieren goed getraind zijn, en weinig bindweefselbekleding tussen spieren en huid zit, waarbij de spieren een goede tonus hebben, staan links en rechts als vanzelf een beetje uit elkaar. Als dan nog de juiste lingerie ter versiering daarbij komt, of een goede spijkerbroek (maar ook andere broeken kunnen dat), dan heb je een lust voor het oog. Helaas zie je tegenwoordig veel broeken, waarbij de christa iliaca enkele centimeters boven de broekrand uitsteekt, waarbij de broekzakken niet op de gluteus, maar op de bilplooien zitten. Kombineer dat met een veel te strak en te kort shirtje, waardoor je tussen bovenrand broek en onderrand shirtje veel spek, striae, navelspelden, reetgeweien (letterlijke vertaling van het Duitse 'Arschgewei', de naam voor die tatoeages die veel vrouwen tegenwoordig boven hun stuitje hebben, in de vorm van een gewei), blindedarm- en-of keizersnee-littekens, enz. , en je begrijpt, dat ik niet veel plezier meer heb, om nog op een terras te hitten en naar mensen te kijken. In tegenstelling tot vroeger vind ik tegenwoordig juist de herfstig of winters geklede medemens veel aantrekkelijker om naar te kijken.

    Dat van die vrouwenkleding vind ik allemaal net zo fout, als die zogenaamde mode bij jongens en quasi-mannen, die de boxershort tot onder de oksels hoogtrekken, zodat het etiket op het borstbeen zit, en dan de veel te wijde spijkerbroek zò laag laten zakken, dat het kruis tussen de knieen zit, en het er dus op lijkt, alsof zij een goed gevulde luier in de broek hebben. Doordat de broeken vele maten te wijd zijn, moeten ze dan ook nog eens wijdbeens lopen, vanuit de heupen, waardoor ze nog het meest lijken op bezopen gorilla's. Hiets tegen die mensen, allen tegen die zogenaamde 'mode'. Voor mij moet mode een accentuering zijn van het menselijk lichaam, en de schoonheid van het menselijk lichaam naar voren halen. Net zoals een je bij een foto van een mooie vrouw in lingerie of een strak jurkje meer opgewonden raakt dan bij een naaktfoto van diezelfde vrouw in dezelfde houding. Helaas draagt de huidige 'mode', of dat wat ervoor door moet gaan in het hedendaagse straatbeeld, eetlustbedervend voor mij persoonlijk. In mijn jeugd (twintig tot dertig jaar geleden) was het veel leuker om naar vrouwen te kijken; lagere BMI, hogere kledingdichtheid.

  7. Sinds een maand of wat heb ik de Phonostar-player

    geinstalleerd op de computer, een (voor mij) nieuw speeltje van een groep mensen uit Hamburg, en die mensen kun je een stream-URL mailen, en dan nemen zij die op in de lijst. Ik heb zo al enkele tientallen zenders laten opnemen. Mijn vegaloge luistert vaak naar Jesusradio of naar Gospelradio, maar ik heb laatst een Hongaarse Rockabillyzender ontdekt. Die heeft de leuke naam Fikszabilly, en die draait hoofdzakelijk neo- en psychobilly. Fijne bijkomstigheid van die speler is, dat je je streams makkelijk kunt opnemen.

    Dus; ik luister momenteel de hele dag Fikszabilly, en in de auto luister ik de nummers die ik heb opgenomen van Fikszabilly.

  8. Quote:

    nee? dus je collega's noem je ook gewoon kamerolifanten in hun gezicht en daar hebben ze dan heel erg lol om met jou? Ik vind jou echt een irritante gast met je smerige berichten, wellicht heb ik gewoon geen humor maar ik vind het allemaal niet zo grappig.

    Heb ik ergens gezegd, dat ik collega's uitscheld? Heb ik ergens gezegd, dat ik welke dikke mensen ook maar uitscheld? Of mag ik dikke mensen niet dik noemen? Is dat schelden? Als je iets minder emoties meenam in het begrijpend lezen, dan had je kunnen oppikken, dat ik dikke mensen ken, en dat ik met hen een goed contact heb. Ik heb nergens geschreven, dat ik dikke mensen uitscheld en dat zij dan over de straat rollen van het lachen.

    Bovendien heb ik in mijn laatste post nergens geschreven, dat ik die post grappig bedoel. Het hele verhaal over energie tanken en energie verbruiken kan iedereen met een rijbewijs je uitleggen. Levende wezens hebben de extra mogelijkheid van de Schepper gekregen, om een voorraadje aan te leggen in de vorm van vet (dieren en mensen) of olie en/of koolhydraten (planten). Dat is handig in tijden van schaarste. Mocht je denken, dat ik op dit moment ook maar de geringste behoefte heb om ergens grappig te zijn, dan zal ik speciaal voor jou nog eens schrijven, dat ik de laatste mail, en ook deze, zo bedoel als ik schrijf; logisch redenerend, zonder ook maar de geringste intentie tot beledigen. Mocht jij ergens een fout in mijn logica aantreffen, schroom dan niet die te noemen. Maar kom niet weer met vuilspuiterij als hierboven. Ik verwacht méér van jou, Luxuria!

  9. Quote:

    @vegaloog: die extra randjes die over die broeken heen hangen zijn een teken van te kleime broeken. in veel gevallen een meid die gewoon persé een maat (X)S wil hebben en daarom te kleine kleding koopt.

    en dan lijk je niet bepaald slanker.

    Ja hoor, die heb ik laatst ook al eens gehoord, maar dan als volgt; "Ik ben niet dikker geworden, ze hebben gewoon de standaardmaten kleiner gemaakt!"

    Als zoon van een haute couturière weet ik genoeg van stof, kleding en het maken van kleding, om te weten, dat deze beweringen niet echt steekhoudend zijn. Als het aan de te kleine maat ligt, dan zie je niet alleen de blubber over de reling hangen, dan zie je dat op andere plaatsen.

    En alle psychisch lijdende, genetisch gemankeerde, fysiek belaste, en natuurlijk ook de 'gewone vetzak zonder medische of andere excuses' ten spijt, volgens mij blijft het draaien om de hoeveelheid verbruikte energie (lichaamsbeweging) en de hoeveelheid getankte energie (eten en drinken). Waarom anders is er sinds de jaren '90 zo'n enorme toename van zwaargewichten in Westeuropa en de VS? Dit heeft trouwens niets te maken met mijn persoonlijke smaak t.o.v. dikke mensen, ik durf zelfs hier te beweren, dat ik enkelen persoonlijk ken, en zelfs lol maak mèt hen, en niet òver hen.

  10. Ik heb net even het profiel bekeken van Flubbels, daarna even zijn webstek, met de volgende gedachten en zuks;

    1. Registratiedatum 3 februari 2005, dus meer dan 4 en een half jaar terug.

    2. Sinds reg.dat. 9 posts.

    3. Posts lijken gemiddeld meer op het pluggen van eigen materiaal dan op het delen in een forum.

    4. Flubbels = DJ Flubbel.

    5. Kun je ook een slotje op een crediblist zetten?

  11. Quote:

    [...]Ik wist het toevallig omdat ik There is love heb gezongen/gespeeld op de bruiloft van een vriendin
    smile.gif

    Wat is het trouwens toch dat kerkkoren zo vaak nederlandse teksten op bekende popsongs maken? Het kán wel, maar vaak is het zo net-niet... De map van het koor dat ik van iemand heb overgenomen ook: vertaalde liedjes uit Jesus Christ superstar, het Onze Vader op I am sailing...
    nosmile.gif

    En niet te vergeten het Onze Vader op 'I Don't Know How To Love Him' uit de al door jou genoemde JC SS. Het is volgens mij niet zo, dat koren het nog vaak màken, dat is een restant uit de jaren '60 en '70. Dat sterft wel uit, en enkele minder slechte stukken blijven over. Vaak zijn het deze stukken, die de ex-jongerenkoren zingen. Jij weet natuurlijk wel wat ik met die term bedoel, collega.

    Echte jongerenkoren werken tegenwoordig meestal met origineel materiaal van European Choral Club, Gospelradio.de, Zebe Music, Universal Music, de Emmanuel-gemeenschap, Opwekkingsliederen, enz. Maar dat is leuk voor de oplettende lezertjes, echter niet meer in het kader van TS. Dus... BOT!

  12. Quote:

    ik denk niet dat de vegaloog het erg serieus bedoelde.

    verder ben ik het ook niet met hem eens
    puh2.gif

    Voor diegenen die denken, dat alles wat de vegaloog schrijft, Evangelie is, hier een oogopener; DUS NIET HÈ! Eén van de belangrijkste ingredienten van de vegalogie is humor, onder het motto 'maak je niet dik, want pondjes komen makkelijker dan ze gaan'.

    En mannen onder elkaar - schrik niet, dames - hebben heel vaak stoere praatjes over 'als er maar een gat in zit', 'op een oude fiets moet je het leren', 'doe het licht uit, dan zie je er niks meer van', 'een plastic zak over haar kop, en een rubber zak over je eigen kop', of het algemene 'ach, je moet toch wat...' Dus, misschien is het wel zo, dat al die schoonheidsidealen door vrouwen worden uitgedacht.

    Echter... wie kiezen de modellen? Wie bepalen het modebeeld d.m.v. fotomodellen en mannequins? Zijn dat over het algemeen vrouwen? Zijn het over het algemeen mannen? Zijn het over het algemeen homofiele mannen en travestieten? Serieuze vraag, waar jullie allemaal heel serieus op mogen antwoorden. Ik persoonlijk vind een vrouw als Kirstie Alley een mega-stuk, goed van maat, lekker vol, maar niet met die extra randjes die tegenwoordig over ogenschijnlijk iedere meisjes- en damesbroek heenhangen. Maar ik bepaal niet het modebeeld. En hoe mijn eigen, door mij op handen gedragen vegaloge gebouwd is, dat, mijn lieve medecrediblisten, gaat jullie geen fluit van aan! Voor mij is het belangrijk, dat ik heel veel van haar houd, dat zij heel veel van mij houdt, en dat wij samen veel dingen delen. Als je liefde voor de vrouw waarmee je samen bent niet verder komt dan de lengte en hardheid van je erectie, dan klopt er iets in je mensbeeld.

  13. Quote:

    dit is vol;

    dit is dik;

    vind ik dan .. die laatste, kirstie alley is nu geloof ik weer dun..

    party.gifworshippy.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifapplaus-smiley.gifworshippy.gifparty.gif

    Dat is ook mijn ideaal, een volle vrouw; volle ogen, volle wimpers, volle lippen, volle borsten, volle heupen, (volle baarmoeder, volle bankrekening widegrin.gif ), volle katholiek! Verder is deze ideaalvrouw tegelijk ook een strakke vrouw; strakke blik, strakke armen, strakke buik, strakke achterkant onderaan de rug, strakke spieren (meer zeg ik niet...) Wat doorgaans wordt getoond onder de noemer 'volle vrouw' is gewoon een veel te dik monster, beslist niet zoals God Eva uit de rib heeft geschapen. Dan had Hij aan zes dagen schepping beslist niet genoeg gehad. Behalve dat zulke overvette vrouwen (en mannen!) zichzelf ziek maken, kosten zij de maatschappij enorm veel geld, omdat de ziektekosten vooral aan zogenaamde welvaartsziekten worden uitgegeven; vetzucht, diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, caries, en zo voort. En wie betaalt daarvoor? Juistum, Van Putten! De doorsnee gezond levende, vleesetende, rokende, af en toe rode wijn drinkende, enz. burger. Ik ben dan ook van mening, dat de belastinggroep per maand zou moeten worden vastgesteld, en wel door de huisarts, aan de hand van de BMI. Vroeger de Body Mass Index, na invoering van mijn voorstel de Belasting Maatstaf Index. Een bepaalde middellijn is het laagste belastingtarief, en hoe verde je daarvan af komt, hoe meer belasting je betaalt. En om te zorgen, dat ook zuigelingen meteen een goed gewicht hebben, wordt al vanaf de geboorte iedere maand de BMI gemeten, en betaal je vanaf je geboorte meteen belasting. Je krijgt bij je geboorte meteen een SoFi-, tegenwoordig BurgerService-Nummer, dus dan kunnen we dat mooi meteen meenemen. Zodra mijn politieke vegalogische partij in de regering zit, zullen we hiervan een strak plan opstellen, onder het motto 'Vol is vol!'.

  14. Quote:

    Volgens mij is dit een tekst op de muziek van "There is love" van Paul Stookey
    smile.gif

    zie ik "Hij is vuur" staan (CD 2).

    Jij bent rechts! (You are right!) Voor de echte liefhebbers; deze Paul Stookey is ook te vinden als Noel Paul Stookey, een ex-folkie-hippie uit de jaren '60, toen hij met ene Peter en ene Mary liedjes zong en gitaar speelde. De echte fans kennen natuurlijk Peter Paul and Mary... (Ja, je moet wel je klassiekers kennen... widegrin.gif )

  15. Inmiddelsch is het Woenschdag... Ik moet eigenlijk nog de strijk afwerken, maar... ik zit lekker met Gospelradio.de op mijn Phonostar, lekker mp3-tjes opnemen voor einde deze week, als we op vakantie gaan. Dan heb ik lekker wat te luisteren. Op dit moment draait Fred Hammond & Radical For Christ

  16. Het neerknielen kun je ook zien als een vervanging van het bij Moeder op schoot kruipen. Dat is bij 'onze Moeder' Maria nu eenmaal onmogelijk, daarom maken we ons klein, kind, en knielen voor haar neer. Uit verering, en uit liefde, omdat Jesus aan het Kruis haar als moeder heeft geschonken aan de leerling die Hij het meeste liefhad. En een bekende spreuk luidt; God houdt van ieder mens het allermeest. Hij schonk Maria dus als moeder aan ons allen.

    Verder, als het totaal verboden is om afbeeldingen, welke soort dan ok, te maken, dan heeft TS waarschijnlijk geen persoonsbewijzen, want daar moet een pasfoto op.

    @ vt: Ik vind het heel lastig met je te praten, omdat jij je profiel niet hebt ingevuld. Tot nu toe 'weet' ik, dat je en vrouw bent, en enigszins katholiek opgevoed. Maar voor de rest? Dit geldt natuurlijk ook voor vele andere nieuwkomers, en zelfs voor enkele oudkomers. Dus, vt, wil je alsjeblieft wat informatie prijsgeven? Ik weet graag ongeveer, met wie of wat ik te doen heb.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid