Spring naar bijdragen

Ramòntezuma

Members
  • Aantal bijdragen

    1.255
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Ramòntezuma

  1. Quote:

    1. Wanneer ik te vroeg bij de bus sta te wachten, dat de bus te laat komt en wanneer ik op tijd aan kom, de bus te vroeg is vertrokken...
    boosrood.gif

    Herkenbaar...Veel te herkenbaar... muur.gif

    Quote:
    4. Mensen die andere muzieksoorten niet kunnen waarderen en het daarom constant af moeten zeiken terwijl ze ook wellicht bij zichzelf kunnen nagaan dat het gewoon nou eenmaal niet hun smaak is, maar ook respect voor anderen kunnen hebben die blijkbaar wel zulk soort muziek kunnen waarderen.
    verbaasd.gif

    bloos.gifmondhouden.gif

    Quote:
    7. Haar en make up helemaal perfect hebben zitten en vervolgens door de wind en regen moeten waardoor je mascara op je knieen hangt en je haren in de windcoupe zit.
    noparty.gif

    Vervelend is dat altijd he? engel.gif

  2. Quote:

    Berouw is een existentiele ervaring van deel hebben gehad aan het geschieden van onrecht. Dit staat naar mijn idee haaks op jouw inzien, wat het naar mijn idee te zwak uitdrukt, alsof het een optelsommetje is.

    Pardon? Te zwak uitgedrukt? Optelsommetje?

    "Wat ik bedoel is dat wanneer je berouw hebt, dat zichtbaar zou moeten zijn in je daden; het beïnvloedt je in wat je doet"

    Quote:
    En ik denk dat deze persoon ook op de vlucht was, zoals het te lezen was, hij vroeg vergeving maar vond geen rust.

    En waarom denk je dat? Had hij misschien wat meer rust gevonden als hij naar de normale maatschappelijke maatstaven in de gevangenis terecht was gekomen?

  3. Quote:

    [...]

    Neuh, ik denk dat jij een iets te oppervlakkige mening hebt van berouw, iets te zakelijk en daarom de verkeerde consequenties verbindt aan het hebben van berouw(niet om je te kleineren, ik heb de beste intenties).

    Ik mis argumentatie.

    Quote:
    Berouw heeft naar mijn idee niet veel te maken met gestraft willen worden, Judas strafte zichzelf ook niet, hij kon niet leven met een besef van het doen van onrecht en vluchtte meer dan dat hij een straf onderging.

    Je zegt verder niet wat berouw dan volgens jou wel betekent. Wat ik bedoel is dat wanneer je berouw hebt, dat zichtbaar zou moeten zijn in je daden; het beïnvloedt je in wat je doet.

    En inderdaad, Judas kon zijn berouw niet dragen en heeft zichzelf van kant gemaakt. Niet om het een of ander, maar waar heeft deze persoon 25 jaar lang gezeten?

  4. Heb ik dan werkelijk zo'n exotische mening? Of zijn hier gewoon een heleboel advocaatjes van de duivel bezig het topic levend te houden?

    Ik zal kort formuleren wat ik bedoel:

    > Berouw = oprechte spijt; inzien dat je kwaad hebt gedaan.

    > Iemand die berouw heeft, vindt dat hijzelf gestraft moet worden. (bijv. Judas)

    > Als angst voor je carrière of je gezicht zwaarder weegt dan je spijt, is het vermoedelijk geen berouw.

    Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, maar ik zal ook de laatste zijn om deze man te prijzen. De zaak ligt bij God, gelukkig.

  5. Quote:
    Op je 74e heb je niet zoveel meer te verliezen geloof ik. 25 jaar is een lange tijd, hij had dit al veel eerder kunnen bedenken.

    Sorry, ik kan echt geen enkel respect opbrengen voor deze man. Gelukkig hebben we een genadige God.

  6. Gedwongen door zijn geweten? Of zijn angst voor God nu hij niet zo lang meer heeft?

    Dat hij spijt heeft van zijn daad geloof ik best, maar berouw is iets anders dan spijt.

    Judas stortte zichzelf in zijn zwaard van berouw nadat hij inzag wat hij had gedaan, om maar even te schetsen wat berouw met mensen doet.

    Enfin, ik kan niet in zijn hart kijken, maar ik vind het persoonlijk erg makkelijk om iemand (die voor het leven gemerkt is) een excuus aan te bieden.

  7. Dat was sarcasme.

    Belachelijk toch? Dat iemand zo'n gruweldaad 25 jaar laat rusten en vervolgens met een simpel excuus zich er vanaf denkt te kunnen maken.

    Met die opmerking hierboven probeer ik duidelijk te maken wat de waanzin hiervan is. (Als ik grappig probeer te zijn geef ik dat meestal wel aan met een widegrin.gif-smiley.)

  8. Quote:

    Waarom wordt Jezus pas herkend na een wonder in dit geval? Ze waren immers ook niet ver op het meer aan het vissen, want Petrus springt uit de boot om naar de oever te waden.

    Misschien zodat Jezus dit wonder kon doen? Wat zou er zijn gebeurd als ze Hem wel direct hadden herkend? Of misschien zit hier nog een betekenis achter?

    In ieder geval is het voor Jezus een koud kunstje om niet herkend te worden, dat blijkt maar weer aan de Emmausgangers.

    Quote:

    153 vissen = het totaal aantal vissoorten dat in die tijd bekend was, volgens diverse sites. Echt betrouwbare bronnen heb ik niet, maar als die theorie klopt staat 153 vissen dus voor het vissen van mensen uit alle volkeren.

    Interessant. Wat zijn die bronnen? smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid