Spring naar bijdragen

pink sheep

Members
 • Aantal bijdragen

  43
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Berichten geplaatst door pink sheep

 1. Hallo,

  Voor school doen wij een onderzoek naar geloven/christelijk geloof en wat jongeren daarover denken. Hier is een vragenlijst, het zou heel fijn zijn als jullie zouden willen antwoorden.

  groetjes Jose en Stefan

  smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

  Enquête geloof / christendom

  1.      Geloof je?

  2.      Zo ja, hoe zou je je geloof omschrijven?

  3.      Zo nee, kun je dan twee redenen geven waarom niet?

  4.      Ben je een aanhanger van een van de volgende religies/stromingen?

  1.      Boedhisme

  2.      Hindoeisme

  3.      New age

  4.      Wicca

  5.      Christendom

  6.      Islam

  7.      Anders, namelijk…..

  5.      Wat spreekt je het meest aan in dit geloof?

  6.      Zie je jouw geloof als het enige ware?

  7.      Ben je gelovig opgevoed?

  8.      Heb je gelovige vrienden, zo ja, wat voor geloof hangen ze aan?

  9.      Praat je wel eens met je vrienden over geloof?

  10.      Heb je dit als positief ervaren?

  11.      Ben je weleens van religie veranderd? Zo ja, waarom?

  12.      Hoe ben je in aanraking gekomen met de denkbeelden van je religie of stroming?

  13.      Wat spreekt je aan in het christendom? (Of het christelijk geloof?)

  14.      Wat spreekt je juist niet aan in het christendom?

  15.      Waar denk je aan als je het woord christendom hoort?

  16.      Wat vind je van Jezus?

  17.      Wie denk je dat hij is? Of: wat voor betekenis heeft Jezus voor deze tijd?

 2. wel fijn dat je daar zo over kan praten. Ik kan zelf moeilijk ertegen als mensen het alleen maar over de Bijbel hebben. Gods Woord is levend en ook vandaag nog. We hebben de waarheid meer dan ooit nodig. Hoe is jouw ervaring dan met God want ondanks dat ik probeer de uiterlijke dingen compleet los te laten merk ik dat ik toch niet meer van God merk.

 3. wel fijn dat je daar zo over kan praten. Ik kan zelf moeilijk ertegen als mensen het alleen maar over de Bijbel hebben. Gods Woord is levend en ook vandaag nog. We hebben de waarheid meer dan ooit nodig. Hoe is jouw ervaring dan met God want ondanks dat ik probeer de uiterlijke dingen compleet los te laten merk ik dat ik toch niet meer van God merk.

 4. nog iets: ik voel zelf ook vaak de drang om een tijd in het klooster door te brengen maar dan niet voor altijd( waarschijnlijk) maar voel me daarbij te vast zitten aan verplichtingen en de angst om God alsnog niet te vinden. Een moment om de waarheid te zoeken maar ik ben te bang dat het een vlucht zal zijn en dat ik Gods plan verpest.

 5. WAUW

  Dat is een ding dat ik hiervan kan zeggen... Veel dingen zijn erg herkenbaar. Vanaf het moment dat ik tot bekering kwam veranderde veel en voelde ik me erg vrij en gelukkig. Ik vertrouwde meer op God. De laatste tijd zoek ik veel naar de waarheid. Ik kom achter veel leugens en ben vaak in de war, als ik een ding heb geleerd dan is het wel dat de waarheid God Zelf is. Hij heeft altijd gelijk, ik ben helaas niet in staat om echt met Hem te communiceren. Dat levenloze gevoel herken ik heel erg. Ik doe een 'christelijke opleiding' maar alles is zo menselijk. Het voelt alsof al het leven uit me wegsijpelt en ik mis met heel mijn hart het begin van mijn leven met God maar er is bijna niets meer van over. Verhard als ik nu ben. God Zelf wordt vergeten en Zijn spreken maak ik nou niet echt mee. Religie is overal maar wat je al zei is dat het om je hart gaat...

 6. WAUW

  Dat is een ding dat ik hiervan kan zeggen... Veel dingen zijn erg herkenbaar. Vanaf het moment dat ik tot bekering kwam veranderde veel en voelde ik me erg vrij en gelukkig. Ik vertrouwde meer op God. De laatste tijd zoek ik veel naar de waarheid. Ik kom achter veel leugens en ben vaak in de war, als ik een ding heb geleerd dan is het wel dat de waarheid God Zelf is. Hij heeft altijd gelijk, ik ben helaas niet in staat om echt met Hem te communiceren. Dat levenloze gevoel herken ik heel erg. Ik doe een 'christelijke opleiding' maar alles is zo menselijk. Het voelt alsof al het leven uit me wegsijpelt en ik mis met heel mijn hart het begin van mijn leven met God maar er is bijna niets meer van over. Verhard als ik nu ben. God Zelf wordt vergeten en Zijn spreken maak ik nou niet echt mee. Religie is overal maar wat je al zei is dat het om je hart gaat...

 7. Brr dat denk ik als ik alleen al naar de kaft kijk, internationale bestseller. De waarheid is over het algemeen niet zo geliefd. Voor zover ik denk klopt dat boek niet zo. Ik heb naar dat zingen geluisterd: net een fluitketel, ik denk persoonlijk niet dat het zo werkt. Wat heeft wie dan ook hieraan? Het klinkt spooky, als ongelovige zou ik de kerk uitrennen.

  Dat gewieg de hele tijd en dan dat toontje erachter. Een beetje hypnotisch, ik hoorde een opmerking vallen dat mensen dit boek zouden haatten omdat het van God is. Lieve help, zilveren badkuipen etc in de hemel. Dat is toch een geestelijke realiteit, later zullen we net zo zijn als de engelen staat toch in de bijbel?

  Zie je al die engelen na een zware geestelijke strijd al gezellig in bad gaan? Hmm o en die recensie wil ik wel graag lezen, stuur maar door....

 8. was heel normaal in die tijd gebeurde ook vaak bij historische gebeurtenissen en wie zegt dat die datering klopt?

  Toen er nog mensen in leven waren die getuige waren enzo was het niet echt van belang om het op te schrijven.

 9. goed punt kidon, ik hou me vaak in maar ik herken veel dingen zeker. Ik hou niet van dat slappe alles goed praten. Ik heb wel het idee dat veel mensen uit het christelijke wereldje snel geirriteerd raken als ze iets niet mogen. Ik ben nog niet heeel lang bekeerd en draai dus ook nog niet zo lang mee in de christelijke kermis maar ik heb wel het idee dat veel mensen erg balen dat ze veel niet MOGEN.

  Ik kom uit de wereld en ik WIL veel dingen ook niet meer. Ik weet niet of ik het zo goed uitleg maar ik maak het wel vaak zo mee. Is trouwens geen verwijzing naar mensen hier.

 10. Kunnen we ophouden over David?? veel mensen hier zijn behoorlijk overtuigd van hun eigen gelijk. Is dat zo verschillend van het geen dat jullie David aanrekenen? Hij zegt dat dit een visioen van God was. Toets dat gewoon door te bidden. Hij heeft het niet over zichzelf b.v. ik vind het fout want... hier ging een visioen aan vooraf. Je kan dit geloven of niet maar nogmaals gewoon voor bidden. Wat nou als het klopt wat David zegt??? Dan wordt Gods boodschap aan alle kanten belachelijk gemaakt.

 11. hoi deze hele zaak houdt ons duidelijk bezig. Naar aanleiding hiervan nog ff een ding, we fixeren ons op David, we moeten ons op Gods boodschap richten.( wat hij van nou echt van dit alles vind )

  Een paar mogelijkheden:

  1.David is een grote fantast

  2. God heeft door Hem heen gesproken en zijn visioen is echt.

  3. Hij is een leugenaar.

  ( ik geloof overgens dat het klopt wat hij zegt maar dit terzijde )

  Op alle drie kan ik maar een ding zeggen: 1. bid dat de waarheid tot ons door mag dringen. Alleen God weet wat klopt. Onze eigen mening is niet doorslaggevend. Laten we hier gewoon allemaal voor bidden we zijn immers christenen!! Niet zo van: zorg dat David tot inkeer komt of zorg dat iedereen naar hem luistert, maar God open ons de ogen en laat U ons zien wat waar is hierover.

  We bidden allemaal denk ik wel eens. laten we deze week twee of meer minuutjes extra reserveren hiervoor:

  BIJ DEZE EEN OPROEP LATEN WE BIDDEN!!WE STEKEN HIER OOK TIJD IN, WAAROM DAN GEEN GEBED?

 12. hoi ik wil hier nog eens op reageren. Ik merk dat veel mensen heel afwijzend staan tegenover de mailtjes van David en ook zijn Narnia verhaal trouwens. Ik zou zeggen kijk niet teveel naar je eigen mening. Narnia is hier een goed voorbeeld van: velen willen dit niet horen omdat ze graag WILLEN dat het goed is zodat ze fijn naar de film kunnen, de boeken zijn immers zo leuk. Ik zou zeggen bid eerst maar eens oprecht wat God vind van de life-letter en vast of bid maar voor die hele toestand rondom de life-letters van Narnia. God weet de waarheid, laat Hem maar bepalen wat goed of fout is. Als David gelijk heeft dan heeft dit een grote prioriteit!!!!!!!

 13. hoi, ga gewoon naar een sauna waar je zwemkleding aan moet of waar mannen en vrouwen gescheiden zitten. Ik zit ook wel met hetzelfde probleem ik wil ook graag naar een sauna maar daar draaien ze ook new age muziek, ik heb besloten om te kijken wat voor muziek het is, dierengeluiden is naar mijn mening niets mis mee. Ach het blijft altijd een gedoe als christen he?

 14. Hallo, ik heb een opdracht van school meegekregen om te gaan vasten. Ik doe een opleiding voor pastoraal werk. Willen jullie er voor bidden dat het goed gaat? Ik moet zeggen dat mijn motivatie beneden het vriespunt is. Ik hoop toch altijd stiekem dat God Zich iets meer aantrekt van mijn gebeden dan normaal. Ik heb nu zo'n gevoel van waar doe ik het voor? Het heeft toch geen nut. Heeft iemand hier ervaring met vasten? En maakt dit verschil uit?

 15. hoi ik ben zelf christen en heb het zelf ook een beetje. Toen ik klein was had ik vaak dat ik dingen een bepaald aantal keer moest aanraken. Later ging dat over. Ik was toen nog geen christen. Rond mijn 15de had mijn moeder me eens meegenomen naar een medium ( en nee vooral niet doen!!! ) tegen mijn zin overgens ik wist niet eens waar we heen gingen. Afijn die had toen ook een verhaal over dwangneurose verteld niet met betrekking tot mij overgens en toen zat ik in een hele moeilijke tijd en toen dacht ik daaraan terug en sloop langzaam maar zeker de dwangneurose naar binnen. Ik durfde vroeger ook niet echt te bidden omdat ik constant bang was voor foute gedachtes. Toen ik langzaam aan in God ging geloven had ik Hem eens om hulp gevraagd ik werd zo gek van die gedachtes die ik steeds kreeg. De volgende morgen na mijn gebed besloot ik om er maar gewoon op te vertrouwen en het los te laten en dat voelde heerlijk, ik had weer rust in mijn hoofd en kon weer gewoon functioneren terwijl ik zelf al zo vaak had geprobeerd er iets aan te doen. Ik was heel blij. Nu heb ik het weer een beetje en dit kwam nadat ik ontzettend bang werd om de zonde tegen de Heilige Geest te begaan. Nu ben ik weer constant bang voor slechte gedachtes en kan ik ook de hele tijd een woord niet uit mijn hoofd zetten ofzo. Ik ben bang dat ik het nu niet meer uit handen durf te geven en het er daarom weer is. Het komt denk ik vooral door die angst voor die gedachtes dat het steeds weer komt.

 16. Hoi,

  Ik geloof wel dat Jezus ook via een kerk kan werken maar vaak gaat het helaas zo dat de kerk het hoofd van Jezus probeert te zijn ipv omgekeerd. Ik ben zeg maar niet weggelopen uit de kerk door mijn ervaringen maar ben er zo door verward geraakt dat het me meer geschaad dan goed gedaan heeft.Voor mezelf en mijn relatie met God moest ik wel weg gaan. Ik moet zeggen dat van die kluizenaars was wel erg raak dat intrigeert me heel erg zoals de woestijnvaderen enzo.

  O en David je mag me wel mailen , lijkt me leuk. Bedankt voor al jullie reactie's al. Goed om te zien dat er meer mensen zijn die zich hier mee bezig houden.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid