Spring naar bijdragen

Testor_X

Members
  • Aantal bijdragen

    203
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Testor_X

  1. Quote:

    Ik snap die angst voor de Islam echt niet, zoals ik wel vaker heb gemeld, de Islam is een godsdienst in intern verval. Wat je nu ziet gebeuren is in feite de doodstrijd die de Islam levert. En ja, een kat in het nauwe maakt rare sprongen, en misschien komt er nog wel een oorlogje met ettelijke miljoenen doden, maar dan heben we het hoofdstuk Islam wel weer gehad hoor.

    En? Wordt het al minder met de Islam?

  2. Op zoek naar Mohammed(vzmh) in de bijbel? Deut 18:18. En de versie die over een profeet (niet profeten zoals de NBV) praat die gelijk is aan Mozes(vzmh) die onder hen broederen (broederen van de joden) wordt verwekt. Of willen jullie soms zeggen dat Jezus(vzmh) gelijk is aan Mozes(vzmh)? Oops!

  3. Godfried, dus ehm....je hoeft geen enkel regeltje te volgen van het OT toch? Je bent toch vrij gekocht? Ga maar lekker passief achterover leunen op je stoel dan tot de dag des oordeels. Want waarom zou je nog die regeltjes volgen?

  4. Quote:

    Omdat ik liever eeuwig leven ontvang door Jezus te volgen dan, naar het voorbeeld van Mohammed, dood te gaan.

    Dood ga je toch, netzoals Jezus(vzmh) dood zal gaan. Niemand is de redder behalve God/Allah(swt). Dus volg God's pad die vertegenwoordigd is door Abraham(vzmh), Mozes(vzmh), Jezus(vzmh) en Mohammed(vzmh). Het pad van de waarheid en het licht.

  5. Quote:
    Op vrijdag 23 februari 2007 23:00:18 schreef Israël het volgende:

    [...]

    Hoi Zaarah,

    Het is je goed recht om over deze dingen na te denken, maar kun je je wel vinden in het alternatief? Volgens de islam kun je alleen tot God komen via Mohammed (kijk maar naar de Shahada/Geloofsbelijdenis).

    God getuigt in de Bijbel dat Jezus Zijn Zoon is, maar ook in de Koran vinden we dingen terug die daar naar wijzen. Jezus is geboren uit de maagd Maria (wellicht door de Heilige Geest) en Hij is niet dood maar leeft. Veel moslims zeggen dat Jezus slechts een profeet was als alle anderen, maar dat gaat tegen de Koran in. Volgens de Koran was Jezus de Messias, geen enkele andere profeet wordt zo genoemd.

    Misschien moet je inderdaad terug gaan naar de Bijbel om God en Jezus te leren kennen zoals ze in de Bijbel geopenbaard worden.

    Gb.

    Hallo,

    Toon dan bewijs, waarin de Quran staat dat Jezus(vzmh) de zoon van God is, en hem hem moeten vereren. Zelfs in de Bijbel kunnen we niet eens 1 zin vinden waar Jezus(vzmh) zegt aanbidt mij, ik ben God. En dan heb ik het over dat het uit Jezus's(vzmh) mond komt, niet een of andere getuige.

    God is 1, Hij is uniek en Hij wordt niet verwekt noch verwekt Hij.

    Al vanaf Adam(vzmh) is dit de originele boodschap: Aanbid 1 God, zonder partnerschap.

    Nogmaals God is uniek, alles wat we in onze kleine kopjes proberen te illustreren hoe God eruit ziet, Hij is dat niet! En God is al helemaal geen schepping, zoals de mens.

    God is de Schepper en geen schepping, wat als Hij de schepping (de mens) zou zijn , is Hij geen Schepper meer. Dit is toch logisch, nietwaar? Effe pure logica gebruiken ok?

  6. Nou, dan zie ik meer liefde in de God van islam dan de God van het christendom.

    Christendom: 1 zonde is gescheiden zijn van God

    Islam: 1 zonde is NIET gescheiden zijn van God.

    Want immers mensen maken fouten en God vergeeft ons daarvoor, maar let wel God kun je niet voor de gek houden. Dus geen "laat ik iets zondigs doen en ervanuit gaan dat je vergeven wordt" Neen, het gaat erom dat men niet meer terugvalt (of proberen niet terug te vallen) in een zondige situatie.

    Er is geen redder buiten God alléén!

  7. Geloof in de eenheid van God (niet een opgesplitste) en al zijn profeten (van Abraham[vzmh] tot Mohammed [vzmh], inclusief Jezus [vzmh])

    God zal zichzelf nooit tonen aan de mensheid, kijk maar eens wat er gebeurde met Mozes[vzmh] toen hij aan God vroeg, mag ik je zien? Het deed de berg doen verkruimelen, toen God een sprankeltje licht van zichzelf liet zien.

    Hier is een mooie samevatting wie God/Allah werkelijk is.

    Allah, er is niemand die het recht heeft aanbeden te worden dan Hij. De Levende, de Instandhouder. Sluimer noch slaap overmant hem. Aan hem behoort toe wat er in de hemelen is en wat er op aarde is. Wie is degene die bij Hem bemiddelt zonder Zijn toestemming? Hij heeft kennis van datgene wat vóór hen is en datgene wat achter hen is. En zij omvatten niets van Zijn Kennis, behalve wat Hij wil. Zijn Koersie strekt zich uit over de hemelen en de aarde. En het waken over beide vermoeit hem niet. En Hij is de Verhevene, de Geweldige.

    *Koersie = Zetel, Troon

    [ Soerah al-Baqarah 2:255 ].

  8. Ach och en nog eens ach...lees toch eens de versen ervoor en erna. En lees wanneer het gebeurd was, haal tevens de Hadith erbij.

    Voorbeeld:

    Pietje ging naar werk.................blah blah blah...

    ..................................................

    ...................................................

    ....................................................

    En sloeg de man neer.

    Oei .....Pietje sloeg de man neer....das niet goed...Pietje is een slechte kerel.

    Maar jah, is dit werkelijk zo? Het hele verhaal wat er tussen zit...ach jah dat boeide niet zo he.

  9. Passief achter leunen op je stoel help niet, met liefde alleen red je het bij God echt niet.

    Ben je nou helemaal de 10 geboden vergeten? Die volgen jullie toch ook? Waar uit kan ik daar lezen dat God juist NIET een scherpe rechter is. Dat zijn ook regels waaraan je aan MOET voldoen/houden.

    God is barmhartig maar OOK rechtvaardig.

    Wat je predikt is alleen maar liefde, liefde , en ....liefde....

    Tuurlijk is God liefde en is ook barmhartig, want anders was onze leven op deze aarde een marteling. Maar jullie vergeten ook zijn rechtvaardigheid. Wat jij nu probeerd te doen is door God zelf te creëren, door te zeggen dat God ALLEEN uit liefde bestaat.

    Lees je OT en NT maar goed door, want God let nauw op ons en hij is de rechter van de rechters.

    Wat dacht je van natuur rampen? Ga je ervanuit dat dat de werk is van de duivel? Want als je daarin gelooft, dan geef je toe dat de duivel ook macht heeft, wat dus niet zo is. De duivel heeft geen macht, hij fluisterd in je hart en de rest doe je zelf. De duivel neemt het leven niet, dat doet God. Hij neemt wie hij wilt nemen en laat leven wie hij wilt laten leven.

  10. Bepaal jij wie er langer leeft of wie er korter leeft?

    Alleen God is de gene die bepaalt wie langer herexamen nodig hebben en wie niet.

    Immers wie kan onze harten lezen? Zijn wij dat? Nee.

    Over die baby's het was maar een voorbeeld dat helemaal niet eerlijk is. Dus wat praat je nou. Wat is nu niet eerlijker dan erfzonde.

  11. Quote:
    Op zaterdag 16 september 2006 09:27:39 schreef wateengedoe2 het volgende:

    [...]

    Interessant: in zin 1 zeg je dat God ons te allen tijde kan vergeven, als Hij dat wilt, en dat wij dat niet te bepalen hebben. En in zin 2 ontneem je Hem die almacht, door Hem in de mond te leggen, wat Hij zeker nooit zal vergeven.

    Omdat God dat zelf heeft gezegd, afgoderij zal Hij niet vergeven. Alle minder dan dat zal Hij vergeven ( als Hij dat wil)

    @BlackM:

    Leuk, een baby naar de hel sturen omdat het besmet is door de erfzonde.

    Zolang de boodschap is ontvangen zal de examen in gaan. Dit is toch rechtvaardig genoeg? Je gaat toch ook geen examen doe op school als je geen theorie hebt gekregen.

    Boodschap is simpel, heb ik al gepost.

  12. God kan alles vergeven als Hij dat wil immers, wie zijn wij om te bepalen of God ons vergeeft of niet.

    Maar 1 ding dat God never en te nimmer zal vergeven is afgoderij ( partnerschap met onze Schepper in welke vorm dan ook )

    Zolang je in leven ben kun je nog altijd herexamen doen, daarna is het te laat. Zie deze wereld als een groot examen.

    Leef op aarde netzoals je eeuwig zou leven op aarde, en werk voor het hiernamaals netzoals dit je laatste dag op aarde is.

    De wijze woorden van God, de Almachtige, de Alwijze de Alwetende.

  13. Quote:
    Op vrijdag 18 augustus 2006 17:37:50 schreef Levi het volgende:

    Genesis 18:

    De
    HEER
    verscheen opnieuw aan Abraham, bij de eiken van Mamre. Op het heetst van de dag zat Abraham in de ingang van zijn tent. 2 Toen hij opkeek, zag hij even verderop plotseling
    drie mannen
    staan.

    Mazzel,

    Levi

    3 mannen, dus 3 identiteiten dus 3 goden = afgoderij = schending eerste gebod.

    De 3-eenheid leer is gewoonweg niet te begrijpen en zal nooit begrepen worden. Puur omdat dit een menselijke theorie is met veel gaten netzoals de evolutie-theorie.

  14. Quote:
    Op zaterdag 12 augustus 2006 16:26:53 schreef Levi het volgende:

    [...]

    Jezus bad tot G*d, omdat Hij een mens was. Maar n?e opstanding van Jezus lezen we:

    '26 Een week later waren de leerlingen weer bij elkaar en Tomas was er nu ook bij. Terwijl de deuren gesloten waren, kwam Jezus in hun midden staan. ?Ik wens jullie vrede!? zei hij, 27 en daarna richtte hij zich tot Tomas: ?Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.? 28 Tomas antwoordde: ?Mijn Heer, mijn God!?'

    Mazzel,

    Levi

    Controlleer dat ook met de gospel Marcus. Want er is aangetoont dat Marcus de eerste gospel was die geschreven werd. Verder is ook aangetoont dat Marcus veel verschilt van zijn broertjes Mattheus, Lucas en Joh.

    Anders geef mee eens de vers, dan controlleer ik het zelf wel.

  15. God kan alles vergeven als Hij dat wil, maar 1 ding dat Hij niet vergeeft is afgoderij ( partners met God aanstellen of iets anders aanbidden dan God alleen )

    Voor vergeving heb je geen pastoor, priester of wat dan ook bij nodig alleen je oprechtigheid tegenover God is voldoende.

  16. Quote:
    Op vrijdag 14 juli 2006 23:59:13 schreef Jippiej het volgende:

    sprak God niet door hem heen?

    God heeft alleen zijn profeten nodig om via hun Zijn boodschap te verkondigen. Anders kan iedereen wel z'n eigen regeltjes maken. EN zo blijven we doorgaan totdat er niks meer over is van de originele boodschap.

  17. Wij zijn de vergetenden, we kenden God al voordat onze zielen in de baarmoeder geplaatst worden. Alleen dienen we de weg terug naar God te vinden.

  18. Jezus [vzmh] zit wel in de Adam[vzmh] stamboom. Hij komt immers uit de maagd Maria [vzmh]. En Maria is weer een mens, get it.

    Dus om te zeggen dat hij Goddelijk is, puur omdat hij geen vader heeft. En hoe zit het met Adam [vzmh]die zonder vader én moeder is geboren? Zou hij juist niet de zoon van god moeten zijn?

  19. Als je de Koran en de Hadith leest, is Profeet Muhammad [vzmh] gekomen netzoals Jezus [vzmh] gekomen is om de mensen te leiden naar de monoïstische Godsdienst voor HELE mensheid. Islam is geen nieuwe religie, het eigenlijk helemaal geen religie. Het is een de weg van het leven.

    People of the way, netzoals de vroegere "Christenen" genoemd werden.

    Islam = onderwerp aan de enige God, geef je over aan zijn macht, in vrede. Of je het wilt is de tweede. Het woord Islam is een actie, en de gene die, die actie uitvoerd is een Mu-Islam [Moslim]. Het is gewoonweg simpel: Doen wat God ons gevraagd heeft.

    Soms is het wel handig om in dingen te verdiepen voordat er conclusies getrokken worden. Zelf onderzoek doen, en niet zomaar alles aannemen net als een gedachteloze dier.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid