Spring naar bijdragen

strukton

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door strukton

  1. 7 uur geleden zei zendeling:

    Dit is reli-taal (ik hou het netjes) waar ook het Nieuwe Testament vol mee staat. Jezus zelf bedoelde heel iets anders met Heilige Geest, namelijk Kosmisch Bewustijn, bij de boeddhisten beter bekend als Maha Nirvana. Wij hebben toegang tot deze "Heilige Geest" via ons 'ik-bewustzijn', dat er als het ware een vonkje van is en er direct mee samenhangt.

    Oke, dat is de taal van de Boeddhisten, die geloven dat het uit de mens zelf moet voortkomen. Het christen zijn is anders, die geloven dat het van God gegeven moet worden, de apostelen kregen de opdracht om het te verwachten, Handelingen 1:2," Tot op den dag, in welke  Hij opgenomen is,nadat Hij door den Heilige Geest aan de apostelen, die Hij uitverkoren had , bevelen had gegeven." Het is dus onmogelijk, om het van uit de mens zelf waar te nemen, er zijn vele voorbeelden, te benoemen uit het Nieuwe Testament. Het is dus niet mogelijk, om je eigen  zaligheid te bereiken, zoals de Boeddhisten dat bij hun zelf praktiseren. Het is alleen te bereiken, in Christus Jezus de eniggeboren Zoon van God. Zo lees ik het uit de Bijbel?

  2. Hoe zondig je tegen de Heilige Geest?

    Je kan alleen zondigen tegen de Heilige Geest, als je de werking kent van de Heilige Geest. De meeste christenen kennen de werking van de Heilige Geest niet, zoals de eerste gemeente die wel kende. B.v. In de bijbel lees je nooit, dat mensen een innerlijke roeping ontvangen hebben, zoals wij nu niet anders horen van mensen, dat God hun een innerlijke roeping heeft gegeven , om daar in dienstbaar te zijn. In de Bijbel lees je alleen dat de roepingen van buitenaf komen, Jezus roept zijn apostelen, en na Pinksteren is het de Heilige Geest. Zoals je dat kan lezen van apostel Paulus en Barnabas, lees handelingen 13, Nergens zal je lezen, van een innerlijke roeping. En dat bestaat ook niet, wat voor goeds moet er nu uit een mens voortkomen. Maar mensen matigen het zich aan, en waar zijn dan degenen die van zo'n innerlijke roeping ,getuigen zijn geweest, die zijn er niet. Die waren er wel als Paulus zijn roeping of afzondering hoorden uit de mond van een profeet. De meeste christenen kunnen niet zondigen tegen de Heilige Geest, omdat zij de werking van de Heilige Geest niet kennen. Laat het tot troost zijn, want elke zonden gesproken tegen Jezus, die kan wel vergeven worden,

  3. Op 26-10-2020 om 15:10 zei Veritas Illustrat:

    Alle mensen staan dus op? Behalve de heiligen, want die hebben een opstanding in de hemel gekregen? Hoe moet ik dat zien, een opstanding in de hemel? En de gelovigen? Zijn dat dan die heiligen? Als alle mensen sowieso opstaan, waarom zijn er nu dan zoveel gelovigen die ruzie maken? Want:

    Je zegt: ieder mens staat op en de opstanding is wel een oordeel, maar geen veroordeling? Dat begrijp ik niet. Waarom dan Jezus als elk mens sowieso een tweede kans krijgt? Waarom dan al die moeite? Waarom maken jullie je dan zo druk? Want:

    Dus was de dood van Jezus helemaal niet nodig? Want na je dood, zeg jij, blijk je gewoon voor je eigen zonden te hebben betaald. Enkel in uitzonderlijke situaties zal een persoon geen opstanding krijgen (bijv een persoon die tegen de heilige Geest heeft gezondigd). Dus degenen die zondigen tegen de Heilige Geest zijn echt de sigaar. Oppassen dus dat je niet tegen de HG zondigt. Hoe zondig je tegen de Heilige Geest? Welke uitzonderlijke situaties zijn er nog meer?  

    In de praktijk dus iedereen.

    Ik denk dat niet veel christenen het hier per definitie mee eens zijn. Maar is het duizend-jarig-rijk niet Gods koninkrijk? Komt dat dan weer daarna?

    God zal echter niet toestaan dat Zijn Koninkrijk weer opnieuw een chaos wordt. Je ziet dus het duizend-jarig-rijk als een herkansing voor alle mensen. En dan blijven na die duizend jaar degenen over die 'echt' geschikt zijn voor Gods koninkrijk? Waar blijven dan degenen die ook na die duizend jaar door de mand vallen?

    Volgens jou doet God het hele verhaal in duizend jaar overnieuw. Alle mensen zijn hier aanwezig en na die duizend jaar vallen die af die het echt niet willen weten? Maar waarom dan al die moeite nu? En waarom Jezus, want uiteindelijk is die helemaal niet nodig. En waarom nu prediken als het tóch in de duizend jaar wordt geregeld?

     

  4. 13 uur geleden zei Gaitema:

    Een enorme kracht had Jezus om het kruis te dragen en zoals het in de bijbel staat Zijn leven te geven voor zijn vrienden. Dat bewonder ik aan Hem. Niemand kon het kruis dragen, behalve De Zoon van de Levende God.

     

    En zo is dat!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid