Spring naar bijdragen

CaptainCaveman

Members
  • Aantal bijdragen

    1.291
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door CaptainCaveman

  1. Quote:

    [...]

    Ik begrijp dat mensen als ze zwaar worden beledigd, hun zelfbeheersing verliezen. Dat neemt idd niet weg dat dit fout is. Maar wat ik ook fout vind, is te doen alsof dit gedrag totaal onlogisch is, alsof wij "beschaafde autochtonen" anders zouden handelen.

    Heb jij Rouvoet soms een directe bedreiging zien doen richting Dixons? De SGP-jongeren de straten zien opgaan en de AmsterdamArena zien verbranden, omdat Madonna daar optrad?

    Ik begrijp je punt, maar ik denk niet dat je uit het oog moet verliezen dat de moslims in het algemeen op deze manier wel heel intolerant reageren. Op deze manier heeft Wilders zijn gelijk - w.b.t. de intolerantie - al gehaald.

    Quote:

    Dat lijkt me een racistische gedachte, en ik zie een dergelijke verheffing van onze cultuur wel degelijk bij een heleboel mensen tegenwoordig.

    Zoals?

    Quote:

    Verder was het citaat dat jij hier van mij weergeeft, vooral een poging om duidelijk te maken dat als je iemand verdedigt, dit absoluut niet hoeft te betekenen dat diegene zelf te zwak is om zichzelf te verdedigen.

    Geef dan wel een degelijke vergelijking weer. Op deze manier suggereren deed (op mij in ieder geval) overkomen alsof het een geheel rechtvaardige reactie is. Wat natuurlijk niet het geval is.

    Heb je overigens de open brief van Geert Wilders aan de Volkskrant al gelezen?

  2. Quote:

    [...]

    We zijn het grotendeels eens, maar dit kleine stukje doet toch vragen opkomen. Als een bezopen persoon op een feestje verkondigt dat mijn vrouw een dikke slet is, dan kan hij een klap voor zijn bek krijgen. En dat betekent allerminst dat mijn vrouw niet in staat is zichzelf te verdedigen.

    Een nogal kromme vergelijking. Ik snap niet hoe je Geert Wilders kunt vergelijken met een 'bezopen persoon'. Daarnaast is de film nog niet uit, stellen dat hij 'je vrouw een dikke slet vindt' gaat dus ook niet op.

    Onder dit mom zou je vrijwel iedere terroristenactie goed kunnen praten, wat op zijn zachtst gezegd nogal verwerpelijk is.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Ja, dit vind ik juist zo zwak. Dat het lijkt alsof christenen zo weinig waarde hechten en zo weinig van hun geloof houden, dat ze het niet eens zo erg vinden.

    Als je voor iets/iemand echt intense liefde hebt: Tuurlijk roept het dan emoties op (wordt je bijv. boos) dat laat juist daardoor zien dat je het niet pikt en verbitterd raakt en weet ik veel wat allemaal.

    Ik zie bijvoorbeeld niet in waarom ik me beledigd zou moeten voelen bij het aanzien van de Dixons folder, om maar een voorbeeld te noemen.

    Quote:
    In IEDERE situatie vermaant de koran ons om het hoofd koel te houden, geduldig te blijven en om rechtvaardig te handelen, alsook in dit geval: ("Jullie die geloven! Wees standvastig voor God als getuigen van de rechtvaardigheid.
    En laat de afkeer van bepaalde mensen jullie er niet toe brengen niet rechtvaardig te zijn.
    Wees rechtvaardig, dat is dichter bij godvrezendheid." (Koran 5:8))

    Er zijn anders genoeg moslims die zich níet op deze verzen te beroepen. Helaas.

    Quote:
    En wat er gebeurd door de islamitische hangjongeren die niet of nauwelijks de islaam praktiseren (bijv. rellen) komt niet door de islaam zelf. Zelfs één vd meest kritische moslimcriticus (Hans Jansen) zegt in een artikel in De Telegraaf dat de islaam juist niet gevaarlijk is door de Koraan maar door de moslims zelf. (zie interview op
    _.html?p=2,1) ergens aan het einde. Ik vind het jammer dat dit vaak geassocieerd wordt met de islaam. De mensen die de islaam wel praktiseren (de moskeegangers meestal) die zie je niet rellen, oid.

    Toch is, om zomaar een voorbeeld te noemen, het Salafisme vrij fundamenteel. Wanneer men de Sharia prefereert bóven ons rechtssysteem, vind ik dat bedreigend.

    Even een citaat:

    Quote:
    Islamitisch fundamentalisme en vooral islamisme komen steeds meer in conflict met de seculiere, democratische staatsvorm, gebaseerd op de breed gedragen Universele Rechten (zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)). Dit conflict uit zich vooral in de volgende zaken:

    * acceptatie (zoals voorgeschreven door de UVRM) of verwerping van de plaatsing van universele rechten en burgerlijke wetten boven de rechten van religieuze groepen en -wetten (zoals verdedigd door islamisme), en specifieker

    * acceptatie (UVRM), of verwerping van de gelijkheid van man en vrouw;

    * de scheiding van kerk en staat (UVRM), sterk afgewezen door het islamisme;

    * acceptatie van religieuze rechten, zoals het recht voor iemand, moslim of niet, om de religie waarin hij was geboren te verlaten.

    Als gevolg van dit conflict twijfelen velen of de islam verenigbaar is met een modern, seculier en democratisch land. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft expliciet verklaard dat de islam en de sharia niet verenigbaar zijn met democratie (Refah vs Turkije, 2003).

  3. Quote:

    [...]Sjaloom bartus3,

    Je hebt over het algemeen geen wijwater nodig om iets of iemand te zegenen. Toch maakt dat het wijwater niet nutteloos. Wijwater is eigenlijk doopwater, wat in de Paasnacht is gemaakt. Het is water met volgens mij chrisma-olie erin, dat door de priester is gezegend en waar ook de Paaskaars driemaal in is gedoopt. Met wijwater kun je je huis zegenen bij bijvoorbeeld onweer, je auto of zelfs je huisdier. Het hoeft niet, en er zitten geen watervaste garanties aan vast dat de hond bijvoorbeeld je weer aankijkt, maar het kan wel.

    Het heeft daarnaast ook een geestelijk reinigende werking. Daarom zul je in veel katholieke kerken bij de ingang bakjes met wijwater zien hangen. Je kunt jezelf daarmee dan bekruisigen voordat je de kerk ingaat. Let wel: het vergeeft beslist geen zonden, je hóéft jezelf ook niet ermee te bekruisigen, maar het kan helpen je gedachten meer op orde te krijgen voor de Mis.

    Wat je hier beweert lijkt me vrij veel weg hebben van datgene wat Anastasia hierboven beschrijft, is het niet?

  4. Quote:

    [...]

    zelf geloof ik niet echt dat "gothic" bestaat...

    vooral omdat iedereen er anders over denkt...

    je bent hoe je bent en of dat nou gothic heet of wat dan ook, dat boeit niet echt, vind ik...

    zolang je maar leeft zoals God het wil...

    *denkt aan 'fall of man' van 'vaakevandring' waar er wordt gezongen: 'try to live like Jesus would have done'*

    Jezus had er niet bijgelopen als duister figuur. Je wekt hoe dan ook de indruk dat je duister/satanistisch bezig bent.

  5. Quote:

    Dit topic open ik vanwege de opmerking van Mark1987:

    [...]

    Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit. Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven!

    De reactie van Tom was:

    [...]

    Waarop Mark weer antwoordde:

    [...]

    Vragen die dit bij mij oproept zijn: Als je het niet letterlijk moet nemen, hoe dan wel?

    En een nog meer brandende vraag: Mark zegt dat het genoeg gebeurt. Heeft iemand dit ooit meegemaakt? Gezien? Zelf gedaan?

    Verlicht me met uw antwoorden
    smile.gif

    Onszelf vergelijken met Jezus vind ik wel erg vergezocht... dat Jezus de Satan heeft verslagen wil nog niet zeggen dat wij dat kunnen verbaasd.gif

  6. Quote:

    [...]In de Schrift lees je dat het eerst de Schriftgeleerden en daarna de apostelen waren die demonen uitdreven. En ook dán ging het niet altijd even goed. Je leest niet over gewone mensen die én demonen uitdreven, én daarbij succes hadden. In de Schrift gaat het altijd om mensen met kennis, ervaring en vooral: met van God daartoe ontvangen volmachten. De vroege christenen dachten er ook niet aan om zomaar op eigen houtje te gaan uitdrijven.

    Ga dus niet zomaar proberen demonen uit te drijven, omdat je meent voldoende in het geloof te staan. Als je dan ineens tóch een echte demon tegenkomt, dan zal hij met jou omgaan als een grote valse kat met een klein onschuldig muisje.

    Op dit punt ben ik het zeer zeker met je eens.

  7. Quote:

    Ik kan over deze materie het volgende zeggen en ik houdt het kort;

    Het verhaal van Adam en Eva is een soort metafoor; bestemd voor de prehistorische mensheid uit die jaren. Dat was nodig; omdat mensen toen simpelweg nog niet de beschikking hadden over een microscoop.

    Als je ze de waarheid zou vertellen; dat de mensheid uiteindelijk is ontstaan vanuit 1-celligen, dan zou dat dus totaal niet aan hebben gekomen bij die mensen; simpelweg omdat "1 cellig leven" voor hun volstrekt een abstract begrip is.

    Dát is ook een leuke optie idd rofl.gif Hm, wellicht kun je met deze theorie opboksen tegen het scheppingsverhaal en ID. Alleen zou ik proberen het allemaal nog wel íetwat meer uit te werken.

  8. Quote:

    [...]

    Wij hoeven maar te zeggen dat geesten een lichaam verlaten in Jezus naam en het gebeurt, net als Jezus dat deed. Dat is een onderdeel van die autoriteit. Wat ik bedoel met zij kunnen ons niets doen is gewoon dat je niet bang moet zijn voor geesten, omdat jij een kind van God bent, en dus die autoriteit hebt ontvangen, waardoor je ze gewoon kunt wegsturen.

    Wie zegt er dat ik een kind van God ben? Als je daarmee bedoelt dat ik wedergeboren ben: nee, ik ben zijn kind niet.

    Ik vind het nogal erg apart om te beweren dat wij dezelfde authoriteit hebben als Jezus. Ik kan een demoon wel wíllen uitdrijven, maar ik kan dat simpelweg niet. Zo 'gewoon' is dat niet.

    Dus ik ben eigenlijk ook zonder zonden?

  9. Quote:

    [...]

    Grotendeels mee eens. De vraag is alleen hoe die Bijbel uitgelegd moet worden. En ik denk dat bijvoorbeeld door de loop van de jaren, bepaalde dingen in kunnen slijten en bepaalde dingen uit kunnen slijten, dat allemaal heel geleidelijk. Maar toch met als gevolg dat het eindresultaat weer heel anders is dan aan het begin. En volgens mij kan in een dergelijk geval een hernieuwde frisse blik op het gebeuren weer geen kwaad.
    knipoog_dicht.gif

    Maar dat uitslijten doet niets af aan de Bijbel. Hoogstens slijt onze manier van denken, door de tijd. Maar de Bijbel slijt niet.


    Samegevoegd:

    Quote:

    [...]

    Zou je wellicht toe kunnen lichten waarom het in jouw ogen irrelevant is?

    Ik ga er namelijk vanuit dat Rafox het wel relevant vond om te posten, het getuigt mijns inziens dan ook van respect om dan ook toe te lichten waarom zijn reactie volgens jou dan irrelevant zou zijn.

    Nu ja, zomaar een Bijbeltekst op tafel gooien... hamer.gif

  10. Quote:

    Bovendien is het onzin om daar bang voor te zijn (alhoewel het natuurlijk op het eerste gezicht wel een reële angst is). Ze konden Jezus ook niets doen, en wij hebben dezelfde autoriteit als Jezus gekregen, dus waar zou je bang voor moeten zijn?

    Zij kunnen ons niets doen? Wat bedoel je met dezelfde authoriteit?


    Samegevoegd:

    Quote:

    [...]

    Zoiets heeft twee verschillende kanten.
    smile.gif

    Aan de ene kant kun je zeggen dat een wetenschapper die al vele tientallen jaren wetenschapper is, toch wel veel meer af zou moeten weten van het vak waar hij wetenschapper in is. Toch is het vaak zo dat het de 'jonge honden' zijn die 'opeens' met een nieuwe theorie komen, die beter lijkt te kloppen dan de oude.

    En omdat de kerk ook bestaat uit mensen (hoewel zeker geleid door de Geest), is dit voorbeeld in mijn ogen ook door te trekken. Het is zeker zo dat de 'oude' kerk een enorme kennis heeft, die niet onderschat moet worden. Maar ook de 'oude' kerk moet de 'jonge' kerk niet zomaar wegsturen omdat zij zo jong is. Zij kan juist vaak een verfrissende blik op de zaken hebben.

    Deze 'kennis' valt niet te vergelijken. Er komt geen nieuwe kennis vrij, alle kennis waarop zij/wij zich/ons kunnen baseren staat grotendeels in de Bijbel. Die vergelijking gaat m.i. niet op.

  11. Quote:
    Op vrijdag 26 januari 2007 18:51:42 schreef Joëlle het volgende:

    Wie gaat 'r op s2 spelen na de reset?
    smile.gif

    Ik... knipoog_dicht.gif

    Samengevoegde post 23-2-2007 11:14:09:

    Quote:
    Op dinsdag 09 januari 2007 00:17:26 schreef Joëlle het volgende:

    Mijn s3 account ga ik opgeven denk ik. d'r is echt niks meer aan daar.

    Ben op de speed opnieuw begonnen, maar dat gaat ook niet helemaal jofel. Wie weet dat ik bij de reset weer leuk mee ga spelen
    smile.gif
    Het grote nadeel vind ik dat in het begin alles zo vreselijk langzaam gaat!

    S3 is tot nu toe een van de leukste servers waar ik op heb gespeeld. Heb momenteel een pop van 11476 met 21 dorpen smile.gifclown.gif

  12. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 21:45:02 schreef NienkeJ het volgende:

    [...]

    BRON?!

    (sorry dat ik het zo schreeuwerig doe, maar ik heb het al eensch eerder gevraagd
    engel.gif
    )

    Ik denk dat dominee Hellenbroek een fout heeft gemaakt. En verder heb ik al z'n vragen en antwoorden in mn hoofd moeten stampen
    widegrin.gif
    .

    Me either knipoog_dicht.gif

    Onze dominee had het hierover. Of dit ergens beschreven is weet ik niet. Doet er verder ook niet zo heel veel toe.

  13. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 21:41:42 schreef KennethB het volgende:

    [...]

    Is de goddelijke inspiratie niet een kwestie van geloof volgens jou? Waarom zou ik me wat aantrekken van wat ene van Paulus van Tarsus zegt?

    Wij christenen trekken ons dat aan omdat we zijn geschriften geinspireerd achten. Maar de onderliggende vraag is en blijft waarom we dat doen. Daar vraag ik een antwoord op, en de tekst uit Galaten geeft daar geenzins antwoord op.

    Haha, omdat die ene Paulus van Tarsus, waar je nu wat minachtend over spreekt, misschien wel, geïnspireerd door de Heilige Geest, een aantal Bijbelboeken in de Bijbel heeft geschreven? Ach, waarom zou je de hele Bijbel nog lezen? Lees hem gewoon lekker selectief.

  14. Quote:
    Op woensdag 21 februari 2007 21:35:49 schreef diakio het volgende:

    [...]

    Hier ga je te ver diakio. Iedereen denkt op zijn manier zijn waarheid te belijden. Het feit dat hij niet antwoordt en schijnt te lasteren maakt nog niet dat jij het recht hebt om hem een dienaar van Satan te noemen.

    Edit: quote verwijderd.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid